9.524,80 TRY BIST 100 BIST 100
34,59 EUR EUR EUR
32,52 USD USD USD
4,52 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
86,95 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,48 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
34,65 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
116,41 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.488,33 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Şen Yapım ve Temelsan Yapı'dan Alsancak'a yeni proje!

Yaklaşık 100 yıllık tarihiyle Türkiye’nin köklü kuru meyve ihracatçıları arasında olan Şen Ailesi ile İzmir’de konut projeleri hayata geçirilen Temelsan güçlerini birleştirdi.

Şen Yapım ve Temelsan Yapı'dan Alsancak'a yeni proje!

Şen Yapım Bina Yönetim Hizmetleri İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Temelsan Yapı, kentin yeni Alsancak’ı olarak nitelendirilen tarihi Kale Arkası’nda, Gloria Alsancak Şen Rezidans projesini hayata geçiriyor. 

Dünya'dan Nihat Delibaşı'nın haberine göre; iki blok şeklinde 8’er katlı olarak inşa edilecek olan 2 dükkan ve 39 bağımsız bölümden oluşan rezidans projesinin yapımı Ocak 2022'de tamamlanacak. 39 bağımsız birimin 15’i kiralanacak, 24'i adedi ise satılacak. Projede pazarlama faaliyetlerine ise Nisan 2021’de başlanacak.

Tekrar çekim merkezi

Otopark ihtiyacı, yeni bina ve deprem yönetmeliğine uygun yapı eksikliği nedeniyle İzmir'den çevre ilçelere kaçış yaşandığına dikkat çeken Şen Yapım A.Ş. Başkanı Temel Aycan Şen, Gloria Alsancak Şen Rezidans'la bunu tersine çevirmek istediklerini söyledi. 

Örnek bir proje olacak

Temelsan Yapı'nın üçüncü kuşak temsilcilerinden Cemal Temel ise, "Burası gelişime açık, İzmir'in en merkezi konumunda bir yer. Geçmişte iş yerlerinin ağırlıkta olduğu ama 7-8 yıl sonra kentin yeni merkezi olmasını beklediğimiz bir bölge" dedi.

Projenin inşa edildiği arsanın 1960’larda ihracata başlayan Şentaş firmasının kuru meyve işleme tesis alanı olduğuna vurgu yapan Şen Yapım Yönetim Kurulu Başkanı Temel Aycan Şen, kent merkezinde kalan işletmenin 1999’da Sarnıç’a taşındığını dile getirdi. Alsancak’ın, konut stoku açısından sıkıntılı olduğunu belirten ve mevcut durumda kentsel dönüşüm projesi uygulama zorlukları barındırdığının altını çizen Şen, “Cumhuriyet Meydanı, Pasaport İskelesi, Kültürpark, Kemeraltı ve Alsancak’a yürüme mesafesindeki bölgede, deprem yönetmeliğine göre yapılmış prestijli bina eksiğini gördük. Görselliği, mimarisi, bu çevrenin tarihi yapısına uygun olacak şekilde bina oluşturmak için yola çıktık” şeklinde konuştu.

Lüks konut ihtiyacını dikkate aldık

Temelsan Yapı firma ortağı Cemal Temel de 51 yıldır sektörde iş yapan ailenin 3. kuşak temsilcileri olduklarına dikkat çekerek, “Birçok konut projesini tamamlayarak vatandaşları konut sahibi yaptık. Son 15 yılda lüks konut projesine ağırlık verdik ve bu konutları Gloria markası çatısı altında topladık. Burası bölge itibariyle çok gelişime açık, İzmir’in en merkezi konumunda, gözde bir yer. Geçmişte işyerlerinin ağırlıkta olduğu ama bundan sonra konuta dönecek ve 7-8 yıl sonra Alsancak’ın, kentin yeni merkezi olmasını beklediğimiz bölgede örnek proje hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Tarihi dokuya uygun

Temelsan firma ortağı iç mimar Asil Temel, Konak Pier, Kantar Karakolu, Pasaport İskelesi gibi Fransız mimarisinin seçkin örneklerinin yer aldığı bölgede dokuyu korumanın güçlüğüne vurgu yaparak, “Tarihi Saint Polikarp kilisesine komşu olmamız da mimari projede yol gösterici oldu. Dış cephede özel olarak döktürdüğümüz tuğlaları ve ilk 4 katta oluşturduğumuz kemerlerle tarihi dokuyu öne çıkararak zamansız işler oluşturma hedefimize uygun proje geliştirdik” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

İzmir'de konut satışları %2,7 arttı

14 Mart 2024 Perşembe

Konut satışları 2023'te 17,5 azaldı

19 Ocak 2024 Cuma

İş yerlerine yapılacak kira artış oranı belli oldu

4 Aralık 2023 Pazartesi

Türkiye’de ekim ayında konut satışları azaldı

16 Kasım 2023 Perşembe

Konut Fiyat Endeksi temmuzda yüzde 7,3 arttı

18 Eylül 2023 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun