9.524,59 TRY BIST 100 BIST 100
4,52 CNY CNY CNY
34,72 EUR EUR EUR
32,54 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
88,76 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,28 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,43 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,60 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.496,44 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Selim Malgaz'dan Örnektepe'de, Örnek Kentsel Dönüşüm Projesi İmzası Atıldı!

15 Mart Pazar Clarion Otel’de gerçekleşen coşkulu toplantıda önceden tarafların mutabakatıyla hazırlanan inşaat yapım sözleşmeleri noter huzurunda imzalandı. Motif Yapı İnşaat Grubu adına Selim Malgaz ve projenin ortaklarından olan Proje Koordinatörü Hakkı Demir hak sahipleri ve hissedarlar ile bir araya gelerek sözleşmeye ilk imzaları attılar.

Selim Malgaz'dan Örnektepe'de, Örnek Kentsel Dönüşüm Projesi İmzası Atıldı!

Beyoğlu ilçesinde planlanan yerinde dönüşüm projelerinden biri olan Örnektepe Kentsel Yenileme ve Yerinde Dönüşüm Projesi için ilk adım atıldı. 15 Mart Pazar Clarion Otel’de gerçekleşen coşkulu toplantıda önceden tarafların mutabakatıyla hazırlanan inşaat yapım sözleşmeleri noter huzurunda imzalandı.

Motif Yapı İnşaat Grubu adına Selim Malgaz ve projenin ortaklarından olan Proje Koordinatörü Hakkı Demir hak sahipleri ve hissedarlar ile bir araya gelerek sözleşmeye ilk imzaları attılar.

'Örnektepe kentsel yenileme ve dönüşüm için ilk adım atıldı. 5 ada üzerinde Yaklaşık 20 dönümlük alan üzerine kurulacak olan proje için 15 Mart Pazar günü Beyoğlu Clarion Otel’de gerçekleşen coşkulu toplantıda hissedarlar ile yüklenici motif yapı arasında tam mutabakatla hazırlanan sözleşmeler noter huzurunda imzalandı.

Kentsel yenileme ve yerinde dönüşüm çalışmalarının planlı ve programlı bir şekilde ilerlediği Örnektepe’de gerçekleşecek proje hem bölge için hem de Beyoğlu için son derece olumlu etkiler yaratacak model bir proje olmaya aday. Projenin hem üzerinde yaşayan hak sahibi ve hissedarlar için hem de yatırımcılar için yüksek katma değer yaratmaya aday bir proje olacağını söyleyen Proje Genel Koordinatörü Hakkı Demir ”Beyoğlu’nda projenin hayata geçmesi ile Beyoğlu’nun pek çok mahallesi için model oluşturacağını söyledi.

Kentsel dönüşüm sürecinin başından itibaren çok iyi bir şekilde planlandığını ve yerel yönetim, hak sahibi/hissedarlar ve yüklenici ortaklığı modeli ile ortak amaç doğrultusunda birlikte hareket edildiği bir zemin oluşturulduğunu belirten Demir, ‘Şu anda Beyoğlu’nda kentsel dönüşümün 3 önemli ayağı olan, yerel yönetim, halk ve özel sektör uyum içerisinde birlikte hareket ediyor‘’ diye konuştu.

İnşaat sektöründe çok konuşulmayı hak eden özellikleriyle dikkatleri üzerine çekecek olan Örnektepe Kentsel yenileme ve dönüşüm Projesini Motif Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selim Malgaz ile proje ortağı ve Genel Koordinatörü Hakkı Demir ile konuştuk.

“Örnektepe kentsel dönüşüm projesi 64 parselden oluşan 5 adadan üzerine kuruluyor’’

Kentsel dönüşüm yasasından herkesin beklentisi, alt ve üst yapısıyla tam, içerisinde sosyal alanların da olacağı ada bazlı dönüşüm projelerinin gerçekleştirilmesiydi.

İlk dönemlerde, bina ağırlıklı yani parsel bazlı dönüşümlerin yoğun olması çoğu insan tarafından eleştirildi.

64 parselin bir araya getirilerek 5 ada üzerine kurulduğu Örnektepe kentsel dönüşüm projemiz ada bazlı kentsel dönüşüme çok güzel bir örnek olarak ortaya çıkıyor.

‘’1+1, 2+1 ve 3+1 olmak üzere 3 farklı tip de konular yer alacak.

 

“Proje Motif Group güvencesi ve tecrübesiye hayata geçiyor.’’

Müteahhit şirketin finansal gücü, proje geliştirme ve uygulama konusundaki tecrübesi başarılı bir kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirmede en önemli noktalar arasında yer almaktadır. Örnektepe dönüşüm projemizin yapımını gerçekleştirecek olan Motif Group bu zamana kadar Bakırköy, Yeşilköy, Yeşilyurt, Florya gibi İstanbul’un lüks semtlerinde, site konseptinde markalı ve lüks konut projelerine imza atmış bir kurumdur.

Güçlü sermaye yapısı, mimar ve mühendislerden oluşan profesyonel teknik kadrosuyla kurumsal bir yapıda faaliyet gösteren Motif Group aynı zamanda 70 yıldır altın ve gümüş sektöründe faaliyet gösteren bir şirkettir.

Son 25 yıldır faaliyet gösterdiği inşaat sektöründe Villa Kent Sitesi, Erguvan Sitesi, Yeşilyurt Çamlık Konakları, Vezüv Konakları, Bakırköy Yonca Evleri, Petrol Sitesi gibi projeleri zamanından önce yaparak sahiplerine teslim etmiştir.

‘’40 yıldır çözülemeyen sorunlar vatandaşın yararına çözüme kavuşuyor.’’

Projemizin sosyal bir yönü var. Yaklaşık 40 yıldır çözülemeyen tapu tahsis sorunu Örnektepe Kentsel Dönüşüm Projesiyle birlikte vatandaşımızın lehine olacak şekilde sonuçlanmış oluyor.

Projemizle birlikte, tapulu arsalar üzerindeki ruhsatsız binaların yerine iskânlı binalar olacak, böylece proje alanı içerisindeki kaçak yapı sorunu ortadan kalkmış olacak.

Alt yapısı eksik, sosyal alanları olmayan, fiziksel dayanıklılığını yitirmiş eski binalar yerine insanlar daha konforlu ve güvenli, her türlü sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ayrıca mahalle kültürünü sürdürebilecekleri bir yaşam alanına sahip olmuş olacaklar.

“Site sakinleri sosyal alanları ücretsiz kullanacak’’

Örnektepe dönüşüm projemiz geniş sosyal alanlarıyla adeta bir turizm kompleksi özelliklerine sahip. 7’den 70’ e her insanın yaşam kalitesini arttıracak, hayatlarına konfor katacak onlarca sosyal alana projemiz içerisinde yer verdik.

Havuz, fitness, yürüyüş alanları, kafeterya, bay bayan kuaför, kuru temizleme, alışveriş mekanları birçok alan site sakinlerinin hizmetinde olacak. İnsanlar projenin dışına çıkmadan tüm ihtiyaçlarını sitenin içerisinde konforlu bir şekilde karşılayabilecekler.

‘’Projemiz gönüllülük esasıyla ilerliyor"

Hayata geçireceğimiz proje tamamen gönüllülük esasıyla ilerliyor ve bu anlamda yerinde dönüşümün çok güzel bir örneği olacak.

Kimse kendi isteği ve rızası olmadan bir başka yere taşınmak zorunda kalmayacak.

Her arsa sahibi ister tapu sahibi olsun, ister tapu tahsis belgesi olan hak sahibi olsun, her biri şu anda yasadığı mahallede dönüşüm projesi gerçekleştikten sonra da kendi yerinde, sahip olduğu yeni evlerinde yaşamlarını sürdürebilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

İzmir'de konut satışları %2,7 arttı

14 Mart 2024 Perşembe

Konut satışları 2023'te 17,5 azaldı

19 Ocak 2024 Cuma

İş yerlerine yapılacak kira artış oranı belli oldu

4 Aralık 2023 Pazartesi

Türkiye’de ekim ayında konut satışları azaldı

16 Kasım 2023 Perşembe

Konut Fiyat Endeksi temmuzda yüzde 7,3 arttı

18 Eylül 2023 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun