9.645,02 TRY BIST 100 BIST 100
34,68 EUR EUR EUR
32,56 USD USD USD
4,51 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,35 TRY Faiz Faiz
88,56 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,29 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,45 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
113,31 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.437,60 TRY Altın(gr) Altın(gr)

“Konut Almak İçin En Doğru Zaman”

Cebeci İnşaat Satış Müdürü Cenk Erküçük ile İzmir’in yükselen aksında inşa edilen Cebeci Aura projesi ve konut sektörü hakkında www.insaatnoktasi.com takipçileri için görüştük…

“Konut Almak İçin En Doğru Zaman”

Proje hakkında bilgi verir misiniz ?

Projemiz toplam 206 konuttan oluşan, 10 dönümlük bir arazide, yaklaşık 36 bin m2 inşaat alanı olan, 2+1 ve 3+1 konutlardan oluşan bir proje hatta bir yaşam tarzı. Projemizin bulunduğu Ulukent, Karşıyaka’ya çok yakın, Mavişehir’e on dakikalık mesafede olan ve hızla gelişen bir bölge. Burada ulaşım sıkıntısı ve çarpık kentleşme yok. Güzel parseller var, yollar geniş ve park yeri sıkıntısı yok. Projemizin arsası da bu konuda iyi bir yerde bulunuyor. Tam köşe bir lokasyonda ve ulaşımı çok rahat.

Cebeci Aura, marketlere, pazar yerine, sağlık ocağına, otobüs ve dolmuş duraklarına da çok yakın. İzban’a yürüme mesafesi 8 dakika. Bu bir müşterimiz tarafından test edilip onaylandı. Bana göre Aura, bu bölgenin en güzel noktasında yükseliyor.

Cebeci Aura’nın özellikleri, diğer projelerden farkı nedir?

Aura’nın en büyük özelliklerinden biri, projede kişilerin hayatlarının rahatlığı için düşünülmüş çok ince ayrıntılar bulunması. Örneğin, açık ve kapalı olmak üzere çocuk oyun alanlarımız var. Kışın hobi alanı gibi kullanılacak ve böylece çocuklarımız yaz kış bu bölümde sosyalleşebilecekler. Açık-kapalı yüzme havuzu var, basket sahası var, 200m2’ye yakın fitness alanı var. Bunun yanında Türk hamamı, sauna ve dinlenme alanlarımız var. Aura, 7/24 güvenliği olan, açık ve kapalı otoparkın olduğu bir site.

Projemizde ürün seçimlerinin hepsini en kalitelisinden tercih ettik. Betonlarımızı C35’ten yaptık. Her dairemizde otomatik panjur, 2 adet Daikin klima ve 3’lü franke ankastre olacak. Mutfaklarımız için Eczacıbaşı grubundan Intema ile anlaştık, kapı pencerelerde Rehau markasını tercih ettik. Bunun dışında mesela görsel kirlilik olmaması için klima ünitelerimizi koyacağımız alanları güzel bir ahşap doğramayla saklayacağız. Asansör seçimimizde bu konuda kendini ispatlamış olan Otis’i tercih ettik.

Kısacası malzeme seçimlerimiz özellikle çok iyi. Cebeci Aura buranın en prestijli projesi. Kaliteden ödün verilmeyen bir proje. Projemizin farkı, kesinlikle kalitesi ve ince dokunuşlarla birlikte yaşam alanına çok önem verilmesidir. Aura, her şeyin olduğu bir proje. 

Projenin son durumu nedir?

Projemizin kaba inşaatı Mart 2018’de, projenin tamamı ise Mayıs 2019’da bitecekti fakat hızlı gidiyoruz. Ocak 2018’de kaba inşaat bitiyor, Mart 2019’da da evlerimiz bitiyor. Projeyi 2 ay öne çektik. Muhtemelen 1-2 ay daha öne çekebiliriz. Projemiz güzel gidiyor şu anda, inşaat tüm hızıyla devam ediyor.

Cebeci Aura’daki konut fiyatları hakkında bilgi verir misiniz?

2+1 evlerimiz 320 bin TL’den, 3+1 evlerimiz ise 390 bin TL’den başlıyor. Bu bölge çok hızlı gelişiyor. Konut alacaklar acele etsin, inşaatta girdi fiyatları da sürekli yükseliyor, önümüzdeki günlerde bu artışlar ev fiyatlarına da yansıyacak. Konut için alım zamanı.

“OFİS İNŞAATI YAPANLAR SIKINTIYA DÜŞECEK"

Şu an sektör ne durumda satışlar, ya da satışları etkileyen olumsuzluklar var mı?

Dönemsel olarak gayrimenkul sektöründe özellikle 6. aydan sonra veya Ramazan Bayramı’ndan sonra sektörde bir daralma olur. Fakat şimdi Ağustos itibariyle tayinlerin olduğu hareketli bir sezona başlıyoruz. Kurban Bayramı’ndan sonra sektör daha da hızlanır.

Bir de bana göre İzmir’de ofis fazlası olması bir sıkıntı. İzmir’de bu kadar ofis ihtiyacı olduğuna inanmıyorum ve ofis inşaatı yapanların önümüzdeki dönemde sıkıntıya düşeceklerini düşünüyorum. Bunun dışında artık eski zihniyette olup, “ben yaparım – satarım” diyenler de zorlanmaya başlayacak. Çünkü artık insanlar kaliteli yaşam alanları arıyor.

Konut kredilerinin sektörünüze etkisi nedir?

Konut kredilerinin yükselmesi sektör bazında bize olan talebi de azaltır. O sebeple konut kredileri yüzde 1’in üzerine çıktığı zaman alımlar çok düşer. Yani normalde mevduat faizi düşük olmalı, şu anda %13.5’le bazı bankalar mevduat topluyor, konut kredisini ise 0,90’la veriyorlar. Burada bankalar zarar ediyor. Bana göre konut faizleri yükselişe geçecek. Ya mevduat faizleri düşecek ya da konut faizleri yükselecek. Bu da bizim sektör için kırmızı alarm.

Peki son olarak ev alacaklara tavsiyeleriniz var mıdır? Nelere dikkat edilsin ev alırken?

Ev alacak olanlar için şunu söyleyebilirim, öncelikle anne babaların, çocuklarının iyi vakit geçirebilecekleri sıkılmayacakları güvenli bir ortama ihtiyaçları var. Bu sebeple insanlar 7/24 güvenlikli bir siteyi tercih etmeli bana göre. İkinci olarak da insanlar sadece fiyata odaklanmasınlar derim, öncelikle fiyatla birlikte kullanılan malzemeleri de tartsınlar. Bir de firmanın malının arkasında durması çok önemli. Bazı firmalar vardır üretimi yaparlar ama herhangi bir sıkıntı olduğunda karşıda muhatap bulunmaz. Cebeci bunun tam tersine bir duruş sergiliyor. Biz malımızın arkasındayız en ufak bir sıkıntıda bizim kapımız her zaman açık ve her zaman da destek oluruz.

Cebeci İnşaat olarak 46 yıllık bir firmayız. Bu projemize Aura 1 dedik, bundan sonra da projelerimize Aura 2 ve 3 olarak da yine bu bölgede devam edeceğiz.  Biz burada müşterilerimize kalite sunuyoruz.

Simay Dinçcan

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Konut fiyatları şubatta arttı

24 Nisan 2024 Çarşamba

İzmir'de konut satışları %2,7 arttı

14 Mart 2024 Perşembe

Konut satışları 2023'te 17,5 azaldı

19 Ocak 2024 Cuma

İş yerlerine yapılacak kira artış oranı belli oldu

4 Aralık 2023 Pazartesi

Türkiye’de ekim ayında konut satışları azaldı

16 Kasım 2023 Perşembe
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun