9.524,59 TRY BIST 100 BIST 100
4,52 CNY CNY CNY
34,69 EUR EUR EUR
32,57 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
88,76 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,28 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,43 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,97 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.496,44 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Peker GYO’dan yeni yatırım hamlesi

Türkiye merkezli küresel bir gayrimenkul şirketi olan ve Peker grubu şirketlerinden birisi olarak faaliyet gösteren Peker GYO’nun sermaye artırımına Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) beklenen onay çıktı. Çıkarılmış sermayesini 253 milyon TL’den 1 milyar 265 milyon TL’ye yükseltecek olan Peker GYO, bedelli sermaye artırımından sağlanacak olan nakit kaynağın tamamına yakınını yeni yatırımların finansmanında kullanacak...

Peker GYO’dan yeni yatırım hamlesi

Türkiye merkezli küresel bir gayrimenkul şirketi olan ve Peker grubu şirketlerinden birisi olarak faaliyet gösteren Peker GYO’nun sermaye artırımına Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) beklenen onay çıktı. Çıkarılmış sermayesini 253 milyon TL’den 1 milyar 265 milyon TL’ye yükseltecek olan Peker GYO, bedelli sermaye artırımından sağlanacak olan nakit kaynağın tamamına yakınını yeni yatırımların finansmanında kullanacak.

KARLILIĞA DEVAM

Dengeli portföy yapısı ve doğru yatırım stratejisi sayesinde pandemi gölgesinde geçen 2020 yılını, EY (Ernst&Young) tarafından denetlenen mali tablolarına yansıyan sonuçlara göre 67.4 milyon TL karla kapatan Peker GYO, 2021 yılı ilk 3 aylık döneminde de 38 milyon TL kar açıkladı. Böylelikle, bir önceki yılın aynı dönemindeki 17.4 milyon TL’lik kar %100’ün üzerinde bir artış göstermiş oldu.

Peker GYO tarafından 30 Nisan Cuma günü açıklanan, 01 Ocak – 31 Mart 2021 ara hesap dönemine ait finansal tablolarda belirtilen 38 milyon TL’lik ilk 3 aylık karın 9.6 milyon TL’si, şirketin Almanya’da yer alan yatırımlarından Hagen Projesi’nin satışıyla elde edildi.

YATIRIMLARIN FİNANSMANINDA KULLANILACAK

Peker GYO’nun sermaye artış süreciyle ilgili konuşan Peker GYO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker, “Bedelli sermaye artırımı yoluyla sağlanacak olan 1 milyar 12 milyon TL’lik nakit kaynağın tamamına yakını; 4 tanesi Türkiye, 2 tanesi Almanya, 1 tanesi İngiltere ve 1 tanesi de Hollanda’da olmak üzere 8 adet yeni yatırımın finansmanında kullanılacak.” diye konuştu.

SERMAYE BÜYÜKLÜĞÜNDE İLK 2’YE GİRECEK

Hasan Peker’in paylaştığı bilgiye göre; bedelli sermaye artışı sonrasında planlanan bu yeni yatırımlarla birlikte Peker GYO; aktif büyüklükte ilk 6 GYO arasında, çıkarılmış sermaye büyüklüğünde ilk 2 GYO arasında, aktif büyüklüğündeki yurt dışı yatırım oranında ise en büyük GYO olmayı hedefliyor.

DÖVİZ KAZANDIRICI FAALİYETLERE DEVAM

Türkiye’deki başarılı projelerin yanı sıra, İngiltere ve Almanya’da da gerçekleştirdiği yatırımlarla Türk gayrimenkul sektörünün ‘bayrak taşıyıcısı’ konumunda bulunan Peker GYO, bu kapsamda Türkiye’deki yatırımcılarına döviz getirisi sağlayan ilk ve tek GYO şirketi konumunda bulunuyor.

“Bu topraklardan aldığımız güçle, bir Türk şirketi olarak döviz kazandırıcı faaliyetlerimizi aralıksız bir şekilde sürdürüyoruz.” diyen Hasan Peker, “Bir yandan Avrupa’daki büyümemiz devam ediyor. Diğer yandan da Türkiye’de yeni yatırım fırsatlarını kolluyoruz. Daha önce açıkladığımız Yurtdışında Almanya, İngiltere ve Hollanda yine ana hedef pazarlarımız arasında.” diye konuştu.

PEKER HOLDİNG’TEN PEKER GYO’YA DESTEK

Avrupa gayrimenkul pazarında “Peker Holding” markasının yüksek bir algıya sahip olduğuna dikkat çeken Hasan Peker, “Peker Holding, Avrupa pazarında kazanmış olduğu bilgi, tecrübe ve kredibilitesini Peker GYO için kullanacak ve Türk yatırımcıların da bu imkanlardan yararlanmasına katkı sağlayacak. Daha açık bir ifadeyle Peker Holding, Peker GYO’nun Avrupa bankalarından uzun vadeli ve çok düşük faizli finansman kullanımına destek ve kefil olacak. Örneğin Almanya’daki yeni projelerde yıllık yüzde 1.18 ila yüzde 2.18 arasında faiz ve yüzde 2 ana para geri ödemeli olarak uzun vadeli kredilerden yararlanmak mümkün.” ifadelerini kullandı.

ÖNCELİĞİMİZ DOĞAYA, İNSANA VE ÇEVREYE KATKI

Hasan Peker şöyle devam etti: Türk gayrimenkul sektörünün yurtdışındaki bayrak taşıyıcısı olarak geliştirdiğimiz her projede başlıca hedefimiz; doğaya, insana, çevreye katkı sağlayan, şehirlerin dokusuna uygun, uzun yıllar sonra dahi değerine değer katan kalıcı eserler üretmek oldu. Özetle yaptığımız işe sadece kar olarak bakmadık. İşin sırrı küresel düşünüp yerel gibi hareket etmekte yatıyor. Hayata geçirdiğimiz 20’yi aşkın projede de tüm bu hassasiyetleri gözetmeye büyük önem verdik.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

İzmir'de konut satışları %2,7 arttı

14 Mart 2024 Perşembe

Konut satışları 2023'te 17,5 azaldı

19 Ocak 2024 Cuma

İş yerlerine yapılacak kira artış oranı belli oldu

4 Aralık 2023 Pazartesi

Türkiye’de ekim ayında konut satışları azaldı

16 Kasım 2023 Perşembe

Konut Fiyat Endeksi temmuzda yüzde 7,3 arttı

18 Eylül 2023 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun