9.524,80 TRY BIST 100 BIST 100
4,52 CNY CNY CNY
34,72 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
86,95 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,48 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
34,65 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
116,41 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.488,33 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Zamansız tasarımların yeni adresi: Ananas Woodworking

Ahşap ürün ve mobilya imalatlarında tasarım odaklı mobilya üretim desteği sunan Ananas Woodworking, mobilya sektörüne yeni bir pencereden bakıyor. 2015 yılında Karabağlar Mobilya Sanayi Bölgesi’nde Endüstri Ürünleri Tasarımcıları Çağdaş Cantürk ve Altuğ Toprak tarafından kurulan firma, bugün endüstriyelleşmenin etkisiyle kaybolmakta olan ahşap el işçiliği ve yerel üretim tekniklerinin sürdürülmesine katkıda bulunuyor...

Zamansız tasarımların yeni adresi: Ananas Woodworking

2015 yılında İzmir Karabağlar Mobilya Sanayi Bölgesi’nde Endüstri Ürünleri Tasarımcıları Çağdaş Cantürk ve Altuğ Toprak tarafından kurulan Ananas Woodworking, mobilya sektörüne yeni bir pencereden bakmayı ilke ediniyor. Tasarımda mükemmeliyetçi, üretimde hassas, malzemede seçici, tasarım ve üretim becerisi yüksek bir ahşap atölyesi olmayı hedefleyen Ananas Woodworking, endüstriyelleşmenin etkisiyle kaybolmakta olan ahşap el işçiliği ve yerel üretim tekniklerinin sürdürülmesine katkıda bulunuyor. Yurt içinde ve yurt dışındaki önde giden mimari ve iç mimari projelere ahşap ürün ve mobilya imalatlarında tasarım odaklı mobilya üretim desteği sunan firmanın kurucu ortakları Çağdaş Cantürk ve Altuğ Toprak ile Ananas Woodworking, hakkında konuştuk.

Ananas tasarım ekibi olarak yeni yaşam koşullarına yönelik farklı mekanlarda kullanılabilecek mobilyalar tasarladıklarını anlatan Çağdaş Cantürk, “Fonksiyon tanımlamalarını kullanıcıya bırakıyoruz. Zamandan bağımsız tasarım anlayışımız, stil ve formdan ziyade kullanıcı tecrübesine odaklanmamızı sağlıyor. Kağıt üzerinde bir çizgiden nihai ürüne ulaşana kadar, her tekil ürün veya ürün serisi tasarımcılar ve zanaatkarların ortak çalışmalarıyla şekilleniyor” dedi.

El işçiliği ve yerel üretim

Endüstriyelleşmenin etkisiyle kaybolmakta olan ahşap el işçiliği ve yerel üretim tekniklerinin sürdürülmesine katkıda bulunduklarını aktaran Altuğ Toprak ise, el emeğinin yeniden değerlendirilmesiyle birlikte bugünün zanaatkarlarının hem tarihteki tüm anonim mobilya tasarımcılarının mirasına sahip çıktıklarını vurguladı. Ahşap hammaddesini en az fireyle kullandıklarını ve uzun ömürlü ikinci bir hayat sunduklarını belirten Toprak, “Bu malzemeye nazik davranmamızı zorunlu kılıyor. Aynı seri dahi olsa tüm Ananas ürünlerini farklı kılan da bu. Ayrıca Ananas Atölye’de satılan her ürün için Ege Orman Vakfı Bergama-Kınık Ormanı’na bir adet fidan bağışlıyoruz. Ananas ürünlerinde kullanılan tüm ağaçlar fırın kurusudur.  Mobilya  kullanımı için ideal kalitede olan hammaddemiz, kontrollü olarak kesime açılan ormanlardan yasal olarak elde edilen kerestelerden oluşmaktadır. Her ürün için hassasiyetle seçilen parçaları sizler için özenle işliyoruz. Uzun ömürlülük ve  dayanıklılık Ananas ürünlerinin en önemli özelliklerinden. Minimum fire ile üretilen ürünlerimiz ardışık nesiller tarafından kullanabileceğini bilmek bizi mutlu ediyor” diye konuştu.

‘Her aşamada destek veriyoruz’

“Ağaçlarımızı, tasarımcılarımız ve zanaatkarlarımızın uyumlu çalışmaları ile özenle şekillendiriyoruz ve kullanıcılarına ulaştırıyoruz” diyen firma kurucularından Çağdaş Cantürk, konuşmasına şöyle devam etti: “Yenilikçi imalat teknolojileri ile zanaatı birleştiren tasarım ve üretim anlayışımız her ürünün kendine has bir kimlikle doğmasını sağlarken aynı zamanda kullanıcı ile ürün etkileşimini de kuvvetlendiriyor. Rustik, klasik veya modern; ürettiğimiz her ürün, desen ve doku bakımından ayırt edici izler taşıyor.”

Doğal veya düz kenarlı masif masa, TV ünitesi, konsol, dresuar, sehpa, tabure ve kitaplık gibi iç mekan mobilyalarının yanı sıra kesme tahtası/ sunum tabağı, tepsi, kutu gibi aksesuarları da özenle tasarladıklarını ve titizlikle ürettiklerini söyleyen Cantürk, müşteri servislerinin ürün tesliminden kullanımına kadar her aşamada mobilya sahiplerine destek  verdiğinin altını çizdi.

‘Nitelikli projelerin paydaşı olmaya devam’

Gelecek hedeflerinden de bahseden tasarımcı Çağdaş Cantürk, “Uzun vadede ürün sayımızı planladığımız gibi arttırmayı planlıyoruz. İhracat ile başta Amerika ve Avrupa olmak üzere, dünya vatandaşlarıyla buluşturduğumuz ürünlerimizin sayısını arttırmayı hedefliyoruz. “Contract Furniture” dünyada kabul gören bir çalışma şekli. Biz de bunu sağlamak konusunda kararlıyız. Perakende olarak müşterilerimize sunduğumuz ürünlerimizi, proje ölçeğinde firmalarla buluşturmak ve alanlarda ürünlerimizin sevilerek kullanıldığını görme fikri bizi işimize tutkuyla bağlayan bir başka neden. Bu amaçla, nitelikli projelerin paydaşı olmaya devam etmek istiyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

İzmir'de konut satışları %2,7 arttı

14 Mart 2024 Perşembe

Konut satışları 2023'te 17,5 azaldı

19 Ocak 2024 Cuma

İş yerlerine yapılacak kira artış oranı belli oldu

4 Aralık 2023 Pazartesi

Türkiye’de ekim ayında konut satışları azaldı

16 Kasım 2023 Perşembe

Konut Fiyat Endeksi temmuzda yüzde 7,3 arttı

18 Eylül 2023 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun