Tokyo'da tasarlanan bu eve hayran kalacaksınız!

Tokyo'nun merkezindeki bir aile evini oluşturan kademeli kutu yığını, birbirine bağlı spiral bir dizi oda içeriyor.

Tokyo'da tasarlanan bu eve hayran kalacaksınız!

Mimar Daisuke Ibano, bu evi kendisi için tasarlamak için Ryosuke Fujii ve Satoshi Numanoi ile birlikte çalıştı.

Ibano daha önce kompakt arsada 50 yıllık bir mülkte yaşıyordu, ancak büyüyen ailesinin ihtiyaçlarına uygun daha büyük bir eve yer açmak için mevcut binayı kaldırmaya karar verdi.

Orijinal bina, komşu binaların yakınlığı nedeniyle karanlıktı, bu nedenle yeni evin amacı, sürekli dikey bir konfigürasyonda düzenlenmiş daha parlak ve daha yaşanabilir alanlar yaratmaktı.

Ibano “Alan çok büyük olmadığı için ailenin yaşaması için gerekli alanı sağlamak için dört kat yapılması gerekiyordu. Yukarı ve aşağı hareketler tuhaf olduğu için odaları spiral bir geçiş katında düzenleyerek sürekli hareket etmeyi mümkün kıldım” dedi.

Planlama yönetmelikleri, binanın cephesinin sokaktan geriye çekilmesi gerektiğini belirtti. Bu, içeride daha fazla alan elde etmek için yukarı doğru genişleyen bir tasarıma ışık oldu.

Arsa üç taraftaki diğer binalar tarafından sarıldığı için, mahremiyeti korumak için herhangi bir açıklığın kuzeye bakan yükseltiye veya çatıya dahil edilmesi gerekiyordu.

Kuzey cephenin bölümlerini dışa doğru kaydırarak, bu kademeli hacimlerin yanlarına ve tepelerine dar pencereler dahil edilebilir hale getirildi.

Ibano “Bu projede binanın dış cephesinde düzensizlikler yarattık ve kaydırılan yüzeyden gelen ışık ve havayı birleştirdik” diye açıkladı.

Binanın karmaşık formu, üst üste dizilmiş alanların iç kolonlar tarafından kesintisiz kalmasına izin veren geometrik bir çelik çerçeve kullanılarak elde edildi.

Zemin katta bir yatak odası ve giriş holü bulunurken, bir sonraki katta mutfak, salon ve gömme mobilyaların bulunduğu yemek alanına çıkan merdivenler vardır.

Daha kısa merdivenler, açık raflardan oluşan bir duvarı geçerek, her biri şehre bakan kendi teraslarına sahip olan üst katlarda iki odaya daha yükseliyor.

Son basamak seti, açıkta kalan çelik çerçeveye sabitlenmiş bir ağ korkulukla çevrili bir çatı terasına çıkar.

Değerli alanı kaplayacak kapılar ve koridorlar kullanmak yerine, farklı odaları ayırma işlevini seviyedeki değişiklikler yerine getirir.

Ibano “Değişen hacim sayesinde çeşitli yerlerden giren rüzgar ve ışıkla şehrin her yeri gibi konforlu bir mekan düzenledik” diye açıkladı.

İç mekanın bir diğer amacı, bitişik düzenlemelerine rağmen benzersiz özelliklere sahip çeşitli alanlar sağlamaktı.

Tavanlara uygulanan sıva aynı zamanda cephelere de uyarak iç mekanlar ve dış işlem arasında bir tutarlılık hissi sağlar.

insaatnoktasi.com bir iştiraki ve ticari markasıdır.