9.722,09 TRY BIST 100 BIST 100
34,77 EUR EUR EUR
32,53 USD USD USD
4,51 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,35 TRY Faiz Faiz
88,17 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,17 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,47 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,20 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.426,12 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Nehir kıyısındaki prefabrik sauna

Avustralyalı sanat ve mimarlık topluluğu Studio Rain, Melbourne'daki Yarra Nehri'nin yanına prefabrik ve şebekeden bağımsız geçici bir sauna kurdu. Prefabrik olması sayesinde sauna ağır makineler kullanılmadan inşa edilebilir, sökülebilir ve yeniden kullanılabilir.

Nehir kıyısındaki prefabrik sauna

Atmosphere: A Revival adlı prefabrik sauna, duvarları ve tavanı kaplayan polikarbon kaplama ile birlikte düz bir şekilde paketlenmiş olarak gelen, geri kazanılmış ahşaptan yapılmış hafif bir yapıya sahip. Isınması ile bir odun sobası ile sağlanıyor.

Sydney merkezli stüdyonun dört kurucu ortağından biri olan Alice Nivison "Saunanın elektrik şebekesinden bağımsız olmasının güzelliği, elektrik ve gaza erişimin sınırlandırılabildiği doğal bir ortama konumlandırılabilmesi ve bir tesisatçı veya elektrikçiye ihtiyaç duyulmadan kolayca yeniden konumlandırılabilmesidir" dedi.

"Sauna, ısı kaynağı olarak odun sobası kullanıyor ve yapının uzak veya erişilmesi zor yerlerde bile çalışmasını sağlıyor."

Sauna, çevreye olan etkisini en aza indirmek için dört ahşap ayaklık kullanılarak yerden yükseltilmiştir. Ayaklıkların üçü aynı yüksekliğe sahipken, yağmur suyu hasadı için uzun, metal bir olukla kaplı eğimli bir çatı oluşturmak için biri biraz daha alçaktır.

Kullanıcılar, yükseltilmiş saunaya basamak olarak kullanılan ve kanatlı bir kapıya açılan bir bank aracılığıyla erişebilirler. Mümkün olduğunca fazla ısıyı korumak için bu kapı otomatik olarak kapanır.

Ahşap yapı elemanları yerel bir kereste bahçesinden elde edildi ve yıkılan binaların kirişleri ve taşıyıcılarından alınarak yeniden kullanıldı.

Nivison, "Kereste, orijinal pembe rengini ortaya çıkarmak için atölyemizde kesilip işleniyor, ancak eski cıvata ve çivi delikleri korunuyor" dedi.

Bu inşaat sürecinden artakalan herhangi bir parça, atıkları en aza indirmek için sauna için yakacak odun görevi görmek üzere yeniden kullanılır.

Yarı saydam duvarlar ve tavana tam bir zıtlık içinde duran fırını çevreleyen iki duvar panelinin yanı sıra döşeme tahtalarını oluşturmak için ateşe dayanıklı fiber çimento kullanıldı.

Studio Rain'in kurucularından biri olan Rachel Mackay, "Polikarbon doğal ışığın içeri girmesine ve çevredeki ortamın iç mekana yumuşak bir şekilde süzülmesine izin veriyor," dedi.

“Ziyaretçilerin, yoldan geçenlerden korunduğunu ve sansürlendiğini hissederken, aynı zamanda çevreyle iç içe olduklarını da hissetmelerini istedik.”

Avustralya'daki  yüzme kültürünü canlandırmak amacıyla, prefabrik sauna 1920'lerden 1960'lara kadar popüler bir yüzme yeri olan Yarra Nehri'nin yanında kuruldu.

Nehrin suyu şu anda yüzülebilir olmadığından stüdyo, kullanıcıların saunanın çatısından toplanan yağmur suyunu kullanarak serinleyebilecekleri nehre uzanan yenilenmiş bir dalış tahtasında bir kova duşu kurdu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Konut fiyatları şubatta arttı

24 Nisan 2024 Çarşamba

İzmir'de konut satışları %2,7 arttı

14 Mart 2024 Perşembe

Konut satışları 2023'te 17,5 azaldı

19 Ocak 2024 Cuma

İş yerlerine yapılacak kira artış oranı belli oldu

4 Aralık 2023 Pazartesi

Türkiye’de ekim ayında konut satışları azaldı

16 Kasım 2023 Perşembe
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun