9.524,59 TRY BIST 100 BIST 100
34,72 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
4,52 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
88,76 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,28 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,43 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,97 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.496,44 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Minimal Lizbon mimarisi

Mimar Daniel Zamarbide, kendisi için, tam yükseklikte bir yaşam alanına bakan cam duvarlı odalara sahip, minimal bir Lizbon evi tasarlamak için Leopold Banchini ile birlikte çalıştı.

Minimal Lizbon mimarisi

2017 yılına kadar Bureau A adlı bir stüdyoyu birlikte yöneten Zamarbide ve Banchini, ailesinin yaşam tarzına uygun şekilde tasarlanan evin tasarımında işbirliği yaptı.

Zamarbide, modernist bir duyarlılığı İspanyol misyonlarının mimarisinden etkilenen unsurlarla birleştiren Amerikalı mimar Irving Gill'in Kaliforniya'daki Dodge House projesine atıfta bulunularak evine Dodge House adını verdi.

Bina, Portekiz şehrinin Mouraria semtinde 40 metrekareden daha az bir alana üç yatak odası ve odaları sıkıştırıyor.

Yeni inşa edilmiş bir ev olmasına rağmen, mimarlar daha önce alanda olan terk edilmiş bir mülkün cephesini kopyaladılar.

Dodge House'un ağırlıklı olarak opak cephesi, on yıl önce ülkeyi vuran ekonomik krizden bu yana Portekiz'in büyük şehirlerinde yaygın hale gelen, kullanılmayan binaların kepenkli kapılarını çağrıştırıyor.

Sahipsiz cephe, eski binanın tek kalan kısmıydı. Orijinal evin ritmini ve pencere boyutlarını yansıtan yeni eklenti, tarihi çevresi ile bağlantı duygusu sürdürüyor.

Arka cephesi Arnavut kaldırımlı bir avluya açılıyor ve çevreleyen kentsel dokunun eklektik bağlamında sakin ve tarafsız bir müdahale olarak tasarlandı.

Zamarbide bu cepheyi, avlu veya üst katlardan çevredeki mahallenin çatı manzarasını çerçeveleyen kemerli pencerelerle noktalanan "beyaz bir tuval" olarak tanımladı.

Dahili olarak, Dodge House, kademeli olarak büyüyen üç üst katı olan basamaklı bir bölüme sahiptir. Ortaya çıkan tam yükseklikteki boşluk, zemin kattaki yaşam alanı ile üst katlar arasında görsel bir bağlantı oluşturur.

Zamarbide “Ev, mekan, boşluk ve iç hacim fikri etrafında tasarlandı ve inşa edildi. Bu fikir tasarım sürecinde, boşluğa işgal edilen alanla aynı değeri veren simetrik bir bölüm olarak ortaya çıktı” dedi.

Modüler plan, gerekli tüm kolaylıkları basit ve bağımsız bir biçimde sağlayarak otel odaları gibi işlev görmesi amaçlanan bir dizi alanla sonuçlandı.

Birinci ve ikinci katların planları aynı, ancak ikinci kat daha fazla yer kaplıyor. Üçüncü kat, akşamları batıdan doğal ışık alan bir çalışma alanı olarak kullanılıyor.

Betonarme bir çerçeve üzerine çimento blok duvarlar, iç mekanı aydınlatmak için beyaza boyanmıştır. Proje boyunca mimarlar, genel maliyeti düşürmek için standart malzemeler ve inşaat malzemeleri kullandılar.

Özel yapım metal yapı ve standart cam bölmeler, mimarın aile hayatı için basit ve pratik bir zemin sağladığını iddia ettiği bir iç mekan oluşturmak için yerel kaynaklı fayanslarla birleşiyor.

Beyaz sarmal merdiven ve yaşam alanını avluya bağlayan döner kemerli kapı gibi unsurlar, minimal alanlara eğlenceli detaylar getiriyor.

Mekanın amacı oldukça basit: Yeterli, güzel ve pratik bir yaşam çerçevesi, düşünmek ve hayal etmek için bir yer yaratmak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

İzmir'de konut satışları %2,7 arttı

14 Mart 2024 Perşembe

Konut satışları 2023'te 17,5 azaldı

19 Ocak 2024 Cuma

İş yerlerine yapılacak kira artış oranı belli oldu

4 Aralık 2023 Pazartesi

Türkiye’de ekim ayında konut satışları azaldı

16 Kasım 2023 Perşembe

Konut Fiyat Endeksi temmuzda yüzde 7,3 arttı

18 Eylül 2023 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun