9.722,09 TRY BIST 100 BIST 100
34,77 EUR EUR EUR
32,53 USD USD USD
4,51 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,35 TRY Faiz Faiz
88,17 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,17 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,47 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,20 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.426,12 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Mimarisiyle büyüleyen 10 tren istasyonu

Dünyanın dört bir yanından 10 muhteşem mimarisi olan istasyonu sizler için derledik.

Mimarisiyle büyüleyen 10 tren istasyonu

Tren ve otobüs istasyonları, köprüler ve ulaşım merkezleri genellikle muhteşem mimari, sanat ve benzersiz tasarımlarla doludur. Ama hepimiz bir sonraki hedefimize acele ettiğimiz için sık sık gözden kaçırılıyorlar.

Yani, ister yeni bir şehre ilk ziyaretinizde bir turist - ister aynı istasyondan sayısız kez geçiyor olun belki de önceden dikkat etmediğiniz detaylara dikkat etmek isteyebilirsiniz.

Dünyanın dört bir yanından 10 muhteşem mimarisi olan istasyonu sizler için derledik.

1. Grand Central İstasyonu, New York, ABD

Hem New York'un Grand Central istasyonunda seyahat eden yolcular hem de turistler, ünlü dört yüzlü opal saat, 25.000 metrekarelik bir duvar resmi ve tonozlu tavanlar dahil olmak üzere heyecan verici, karmaşık mimari ve iç tasarımın birçok örneğini bulabilirler. Diğer ünlü yerler arasında istasyonun gustavo karolarının yanı sıra Merkür, Herkül ve Minerva da dahil olmak üzere Yunan mitinden heykeller bulunmaktadır.

2. Prospekt Mira İstasyonu, Moskova, Rusya

Moskova'nın birçok metro istasyonunda olduğu gibi, Prospekt Mira özellikle klasik bir iç mekan düşünülerek tasarlanmıştır. İstasyon, avizeler, çiçek seramik kısma frizleri ve damalı zeminler dahil olmak üzere Rus İmparatorluk mimarisinin birçok örneğini içeriyor.

3. St Pancras International, Londra, Birleşik Krallık

St Pancras International, etkileyici Neo-gotik mimarisiyle ünlüdür, ancak ziyaretçiler, Londra halkına su sağlayan ilklerden biri olan tarihi çeşme de dahil olmak üzere diğer özelliklerine de dikkat etmelidir. İç tasarım hayranları, gotik tarzların ve özelliklerin cenneti olan St.Pancras Renaissance Hotel'i de görülmesi gerekenler listelerine eklemeli.

4. Arts et Metiers, Paris, Fransa

Arts et Metiers istasyonu aslında bir denizaltının iç kısmına benzemesini isteyen bir Fransız çizgi roman sanatçısı tarafından tasarlandı. Sonuç olarak dekor çoğunlukla sıralı gemi pencereleri ile bakır görünümlü kaplamadan oluşur.

5. Kanazawa İstasyonu, Kanazawa, Japonya

Kanazawa istasyonu içeriden ve dışarıdan etkileyici bir görünüme sahiptir. Ziyaretçiler dışarıdan baktıklarında 3.019 adet camdan oluşan cam çatıyı fark edebilirler. Taşıtlar istasyona giriş yaparken 'Hoş Geldiniz Kapısı' veya bir diğer ismiyle 'Kutsal Kapıyı' göreceklerdir.  Bu istasyondaki on iki kapıdan biri dirve Budist tapınaklarının tasarımına bir gönderme yapmaktadır.

6. Stockholm Metro İstasyonları (Çeşitli), Stockholm, İsveç

Stockholm, 90'ı dekore edilmiş 100 metro istasyonuna sahiptir. Çeşitli istasyonların tümü, her biri farklı bir canlı tasarıma sahip bir mağara estetiği vermek için doğrudan kaya yüzlerine oyulmuştur. Metrodaki popüler duraklar arasında ikonik gökkuşağı duvar resmi ile Stadion İstasyonu ve geleneksel mavi-beyaz desenleri ile T-Centralen İstasyonu bulunmaktadır.

7. Union İstasyonu, Denver, ABD

Denver Union İstasyonu'ndan seyahat eden yolcular, binanın çarpıcı çiçek kemer çalışmalarını fark edecekler, ancak istasyonun iç kısmında ayrıca 2.300'den fazla oyulmuş Columbine çiçeği olduğunu bilmiyor olabilirler. İstasyonun ikonik sloganı - "Travel by Train-Trenle Seyahat", Amerikan demiryolu şirketlerinin iç hava yolculuğundaki artıştan dolayı tehdit altında olduğu 1960'lardan gelmektedir.

8. Gare de Lyon, Paris, Fransa

Paris'in "Le Train Bleu" restoranı, hem yiyecekler hem de iç tasarım meraklıları için mutlaka görülmesi gereken bir yer. Restoran, ziyaretçileri akşamları Belle Epoque'a geri götürmek için tasarlanmıştır ve fevkalade ayrıntılı duvar resimleri, altın yapraklı kemer çalışması, ahşap paneller gibi orijinal dönem özellikleri  ve elbette yiyeceklerle ünlüdür.

9. Union İstasyonu, Los Angeles, ABD

LA Union İstasyonu, Amerikan Siyah Ceviz ağacından yapılmış orijinal 110 ayak uzunluğunda bir bilet masası içeren ikonik iç tasarımı ile ünlüdür. Diğer özellikler arasında pirinç çerçeveli pencereler, orijinal avizelerle tamamlanan art deco iç tasarım ve elle boyanmış karolar ile tamamlanan mermer zemin yer alıyor.

10. London Bridge Station Walkway, Londra, Birleşik Krallık

2018'in sonlarında Londra Köprüsü İstasyonu'nda açılan yeni Community' Walkway, Mark Titchner'ın "Me. Here. Now." isimli sanat eserlerinden oluşuyor. Geometrik desenlerle süslenmiş paslanmaz çelik kubbelerden oluşan yapının yoldan geçenleri durmaya teşvik ettiği ve günlük telaşlı yolculuklarını yansıttığı söyleniyor.
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Konut fiyatları şubatta arttı

24 Nisan 2024 Çarşamba

İzmir'de konut satışları %2,7 arttı

14 Mart 2024 Perşembe

Konut satışları 2023'te 17,5 azaldı

19 Ocak 2024 Cuma

İş yerlerine yapılacak kira artış oranı belli oldu

4 Aralık 2023 Pazartesi

Türkiye’de ekim ayında konut satışları azaldı

16 Kasım 2023 Perşembe
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun