9.524,80 TRY BIST 100 BIST 100
34,59 EUR EUR EUR
32,52 USD USD USD
4,52 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
86,95 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,48 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
34,65 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
116,41 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.488,33 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Mimaride Pantone 2021 renkleri

Pantone, 2021 için yılın renklerini duyurdu. Biz de sizin için Pantone’un yılın 2021 renklerini kullanan proje örneklerini derledik

Mimaride Pantone 2021 renkleri

9 Aralık'ta Pantone, 2021 için yılın renklerini duyurdu: PANTONE 17-5104 Ultimate Grey ve PANTONE 13-0647 Illuminating. 22 yıl içinde yalnızca ikinci kez iki renk seçen Pantone, seçilen sarı ve griyi bağımsız ancak birbirini tamamlayan, bir birlik ve karşılıklı destek teması olarak tanımladı.

PANTONE 13-0647 Illuminating parlak ve canlıyken, PANTONE 17-5104 Ultimate Gray sağlam ve güvenilirdir, gücü, iyimserliği ve cesareti temsil eder.

Bu renkler mimaride, eğlenceyi ve ciddiyeti birleştiren bu palet, benzer esneklik ve pozitiflik temalarını iletmek için sosyal alanlarda, ev alanlarında, bakım alanlarında ve daha pek çok yerde kullanılmıştır. Sizin için Pantone’un yılın 2021 renklerini kullanan proje örneklerini derledik.

TULIP - Masadaki yeriniz / ADHOC architectes

Bu yıl tasarlanan bu renkli enstalasyon projesi, pandemi nedeniyle birkaç haftalık karantinanın ardından vatandaşları Montreal şehir merkezine çekmek için geliştirildi. Yılın Pantone renginin ideallerini mükemmel bir şekilde yansıtan enstalasyon, acı verici zor bir zamanın ardından iyimserliği ve cesareti temsil ediyor.


DSC Select Store / say architects

Jiaxing, Çin'deki bu yenilenmiş perakende alanı, birden fazla lüks moda markasının bulunduğu seçkin bir mağaza için ilginç ve kaotik bir iç mekan oluşturmak için sarı ve griden yararlanıyor. Olağandışı sarı vurgu parçaları ve çizgili gri duvarlar, mekanın alışılmadık avangart tasarımına katkıda bulunuyor.


Kaçış Aracı #9: ICE / Studio Morison

Studio Morison’un Kaçış Aracı #9, insanların doğada hafif ve geçici olarak yürüdüğü bir geleceği hayal eden küçük ölçekli bir heykelsi çadırdır. Çadır, iki kişinin bir gece konaklayabileceği hafif ve sökülebilir bir barınaktır. Gri alüminyum, geçici ve pratik bir yapı olarak işlevini vurgularken, sarı, güneş ışığı süzüldüğünde kasıtlı olarak saran ve sakinleştirici bir etki yaratarak doğayla meditatif bir bağlantıyı vurguluyor.


LEGO Group, Shanghai / Robarts Spaces

Şangay'daki bu LEGO ofis iç mekanı, binanın markasını güçlendirmek ve aynı zamanda temsil edilen şirkete bir dostluk duygusu yaratmak için klasik LEGO sarısını kullanıyor. Bununla birlikte, konferans salonunun ve diğer çalışma alanlarının sessiz gri tonları, profesyonel bir çalışma alanı gerçeğini de koruyor.

Vira-Lata / Moradavaga

Portekiz'deki bu enstalasyon, tren vagonlarının sarısını teneke kutuların doğal metal rengiyle birleştirerek, Porto'nun São Bento tren istasyonunun yanındaki konumunu yansıtıyor. Kule üzerinde orijinal mesajlar ve çizimler oluşturmak için ziyaretçiler tarafından döndürülebilen kutular, kalkış ve varışları gösteren bilgilendirici tren istasyonu ekranlarını taklit ediyor.

MIT Beaver Works / Merge Architects

MIT öğrencileri, öğretim üyeleri ve teknik profesyoneller için bir laboratuvar ve araştırma alanı olan bu tasarım, ana şeması olarak Pantone’un iki rengini kullanır ve sarı aracılığıyla bir yaratıcılık ve pozitiflik atmosferi oluştururken, gri aracılığıyla da teknolojik ilerleme ve hassasiyet oluşturur.

Kleinerdrei / PARAT

Hamburg'daki bu mağazanın hedef kitlesi üç yaşın altındaki herkes; buna uygun olarak mobilyaların tamamı küçük çocuklar için tasarlanmış ve eğlenceli bir sarı renkte yapılmıştır. Bununla birlikte, gri zemin ve duvarlar, mağazanın bir mağaza ve ebelik muayenehane istasyonu olarak diğer işlevlerini yansıtan sessiz bir tarafsızlık sağlar.

Toplu Konut Vilar 3 / Müller.Feijoo

İspanya'nın Orense kentindeki bu proje, tarihi binaları rehabilite ederek kamuya açık kiralık konutlara dönüştürdü. Buradaki renk paleti, modern kullanım için güncellerken mahallenin tarihi tarzını ve ambiyansını koruyor.

Çok Amaçlı Salon Forumu Karlín / A8000

Gri duvarlar, çıplak beton ve grafik sarı vurgular, bu çok amaçlı salon ve forumun kaygan endüstriyel estetiğine katkıda bulunuyor. Prag'ın eski bir sanayi bölgesinde bulunan binanın atmosferi, yakın geçmişe sahip endüstriyel geçmişe sahip yeniden canlandırılmış modern bir konum olarak bölgenin mevcut durumu ile ilişkilidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

İzmir'de konut satışları %2,7 arttı

14 Mart 2024 Perşembe

Konut satışları 2023'te 17,5 azaldı

19 Ocak 2024 Cuma

İş yerlerine yapılacak kira artış oranı belli oldu

4 Aralık 2023 Pazartesi

Türkiye’de ekim ayında konut satışları azaldı

16 Kasım 2023 Perşembe

Konut Fiyat Endeksi temmuzda yüzde 7,3 arttı

18 Eylül 2023 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun