9.814,19 TRY BIST 100 BIST 100
4,50 CNY CNY CNY
34,51 EUR EUR EUR
32,39 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,42 TRY Faiz Faiz
90,13 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,47 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
28,47 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
111,64 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.455,28 TRY Altın(gr) Altın(gr)

'Grandmillennial' trendi hakkında bilmeniz gereken 5 şey

Desenli duvar kağıdı ve işlemeli keten peçeteler için özleminizin nereden geldiğini merak mı ediyorsunuz? Görünüşe göre bunun bir adı var.

'Grandmillennial' trendi hakkında bilmeniz gereken 5 şey

Minimalizm ve orta yüzyıl modernliği sizi heyecanlandırmıyor mu? Art Deco ve endüstriyel tasarımlar size soğuk mu geliyor?

Güzel bir porselen vazoda çiçekler düzenlemeye özlem duyuyorsanız veya çiçekli masa örtüleri ve renkli cam eşyalarla masa düzenine başlayabilmek için bir sonraki akşam yemeği partinizi planlıyorsanız, “grandmillennial” isimli bu trendi çok seveceksiniz.

Birçoğu görünümün basitçe klasik ve neredeyse trend karşıtı olduğunu iddia etse de, ani popülaritesi, yapım aşamasında bir tasarım hareketinin de olduğunu gösteriyor.

Grand Millennial; geleneksel ve çağdaş tasarımlar arasında bir geçişi ifade eder. Dekoratif öğeler ve baskılarda içinde doğayı barındırıyor. Çiçekli duvar kağıdından basma kumaşa ve hasır mobilyalara kadar, kökleri tanıdık gelen bir görünüm. Eğer ilginizi çektiyse “grandmillenial” ile ilgili bilmeniz gerekenleri öğrenmek için okumaya devam edin.

.

1.İsmi nereden geliyor?

“Grandmillenial” kelimesi, “Grandmother” (büyükanne) ve “millennial” (Y kuşağı) kelimelerinden oluşan bir birleşik kelimedir. Bu tarz, pek çok kişinin "geleneksel" ve hatta "eski moda" olarak tanımlayacağı saf nostaljiyle doludur. İlk olarak 2019'da House Beautiful için bir makalede Emma Bazalian tarafından ortaya atılan sözcük, o zamandan beri her yerde görülmeye başlandı. Avokado tostu ve Instagram filtreleri gibi Y kuşağına özgü olmasa da, 80'lerin başı ile 90'ların ortası arasında doğanlar ile hızla eşanlamlı hale gelen bir fikir. Ayrıca “granny chic” (büyükanne şıklığı) olarak sınıflandırıldığını da görebilirsiniz.

.

2. Peki tam olarak nedir?

Grandmillenial tarzı, büyükanne ve büyükbabalarımızın şık çizgiler ve çağdaş tarzla serpiştirilmiş bir çizgisini, esasen eskiyle yeniyi alır. Bu, sanat, mobilya veya daha küçük stil nesneleri kullanarak ve bunları yeni parçalarla bağlamsallaştırarak olabilir. Daha da önemlisi, grandmillenial stil benzersizlikle ilgilidir - sözde eski veya havasız parçaları yeni ve orijinal şekillerde şekillendirmek ve son yıllarda hakim olan aşırı minimalist veya yönlü tasarımı reddetmek.

.

3. Tamam, ama neden şimdi?

Bu soruya cevap vermek daha zor, çünkü trendlerin gerçekte nereden kaynaklandığını kimse kesin olarak bilmiyor. İç mimar ve Marg Studio'nun kurucusu Emily MacAlpine’in bir teorisi var: “Y kuşağı, kendileri için evler yaratma çağına geliyor. Bu yaştaki insanlar genellikle büyükanne ve büyükbabadan yoksundur, bu yüzden bir aşinalık veya nostalji biçimi olarak evlerine ve dekorasyon tarzlarına bir geri dönüş olduğuna inanıyorum.”

MacAlpine, "Bu eğilimin aynı zamanda kitlesel üretilen mobilyalara karşı doğrudan bir tepki olduğunu düşünüyorum, bunun memnuniyet verici bir değişiklik olduğunu söyleyebilirim" diye ekliyor. “Aynı miktarı, bırakın bir nesli, en fazla bir eve taşınacak kadar şanslı olacak ucuz, mdf mobilyalara harcamaktansa, 2.el dükkanlarından, internet sitelerinden çok düşük bir fiyata, bir veya iki nesil süren eski bir çekmeceli dolap satın alabiliriz.”

Birçok yönden, grandmillennial stil, çok fazla seçeneğe sahip olmanın tehlikelerine bir tepkidir. “Sanırım büyükanne ve büyükbabalarımız, yerel tedarikçilerden kendilerine bir nesil sürecek mobilya parçaları satın alıyorlardı, ancak genellikle onlar için pek fazla seçenek olmazdı,” diyor MacAlpine. “Şimdi, küresel olarak bakma ve satın alma becerisiyle, evimizi çok daha fazla şekilde biçimlendirebiliriz - ve bu, tam olarak sevdiğimiz şeyi daraltmayı daha zor hale getirebilir.”

.

4. Bunu sevdim. Görünümü nasıl elde ederim?

MacAlpine, "Bazı eski mobilya parçaları, yumuşak döşemeler veya dekorasyon parçalarını ekleyerek," diyor. Düşünün: fitilli, fırfırlı veya süpürgelikli döşemeli koltuklar ve salonlar; çiçek veya parlak desenli duvar kağıdı; koyu ahşap mobilyalar; ve püsküllü veya saçaklı yastıklar ve ketenler.

Yalnız dikkatli olun, her "yeni" trendde olduğu gibi, şeytan ayrıntıda gizlidir. MacAlpine, "Bu estetiğin büyük bir derinliği olduğunu ve tamamen parlak ve yeni olmadığını ve biraz ruhsuz olabileceğini düşünüyorum" diyor. “Trend, büyükannenin oturma odasındakileri dantel bardak altlığına kadar kopyalamakla ilgili değil, nostaljik değeri olan birkaç anahtar parçayı alıp daha çağdaş parçalarla eşleştirmekle ilgili. Eski parçalar bir hikaye anlatırken, yeni parçalar yeni bir stil yaratmak için kontrast oluşturuyor.”

.

5.Son olarak birkaç stil ipucu

MacAlpine, tuhaflıktan kaçınmak için zamansız parçaları çağdaş ev eşyaları ile dengelemeyi öneriyor - çok kaotik herhangi bir şeyden kaçınarak rahat ve katmanlı bir görünüm hedefliyor. Bu, yuvarlanmış bir koltuğun eğlenceli yeni bir kumaşla yeniden döşenmesi veya daha geleneksel mobilya ve parçalarla dolu bir odada modern bir boya tonu kullanılması anlamına gelebilir. Anlamlı dekoratif objeleri bakabilirsiniz. MacAlpine, büyük-büyük teyzesi tarafından Mısır'dan getirilen pirinç bir tencereyi çalışma odasında vazo olarak kullanıyor ve aynı zamanda eski sigara kartlarını çerçeveleyerek duvarlara asmayı da seviyor.

"Dekorunuza tarihi katacak diğer bazı fikirler, yaşadığınız veya büyüdüğünüz yerlerin veya insanların eski fotoğraflarını bulmak ve bunları çerçevelemek" diyor. “Bu fotoğraflardan birkaçının nostaljik mağazalarda ortaya çıktığını gördüm ve genellikle kütüphaneler bu tür şeyler için bir hazinedir. Eski fotoğrafçılık tarzının o kadar güzel ve yumuşak bir kalitesi var ki, doğru çerçevelendiğinde duvarlarınızda harika görünecek.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

İzmir'de konut satışları %2,7 arttı

14 Mart 2024 Perşembe

Konut satışları 2023'te 17,5 azaldı

19 Ocak 2024 Cuma

İş yerlerine yapılacak kira artış oranı belli oldu

4 Aralık 2023 Pazartesi

Türkiye’de ekim ayında konut satışları azaldı

16 Kasım 2023 Perşembe

Konut Fiyat Endeksi temmuzda yüzde 7,3 arttı

18 Eylül 2023 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun