9.679,80 TRY BIST 100 BIST 100
34,51 EUR EUR EUR
32,39 USD USD USD
4,51 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,62 TRY Faiz Faiz
90,66 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,75 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,35 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
111,64 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.488,18 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Dünyanın ilk 3d baskılı evlerinden birine bir göz atın

Mario Cucinella Architects tarafından yaratılan evin yapımı sadece 200 saat sürdü.

Dünyanın ilk 3d baskılı evlerinden birine bir göz atın

Enfes mimari ve bakımlı manzaraların yanı sıra, dünyanın tüm ikonik mülkleri arasında paylaşılan bir unsur, mülke layık bir isimdir. Bologna ve Milano merkezli Mario Cucinella Architects'in İtalya'nın Ravenna kentindeki son projesi, Fransa'daki şatolar veya Florida'daki Venedik Gotik canlanmaları kadar büyük olmayabilir, ancak tamamen yenilikçi girişimi temsil eden unutulmaz bir isim taşıyor: Tecla. Kabuğu tamamen yerel kilden yapılmış 645 metrekarelik bir yapı olan Tecla, dünyanın ilk 3D baskılı evlerinden biridir. İtalyan yazar Italo Calvino’nun kurgusal şehri Thekla’dan esinlenilen isim, 21. yüzyıla ait yadsınamaz bir uçla antik mimarinin zamansızlığını çağrıştırıyor.

Bir konak olarak kabul edilmeyebilir, ancak 3D baskı şirketi WASP’nin devrim niteliğindeki teknolojisi, bir yatak odası, oturma alanı ve banyodan oluşan benzersiz konutu sadece 200 saatte inşa etmeyi başardı. İşin zor kısmını yazıcı yapıyor olabilir, ancak yetenekli mimarlar, mekanın her ayrıntısını dikkatlice küratörlüğünü yapan operasyonun beyinleriydi. Pileli dış ampullerden sağlam ve sürdürülebilir malzemeye kadar minimalist ev, karmaşık bir çerçeve ihtiyacını ortadan kaldırarak tamamen kendi kendini destekler.


İtalyan mimar Mario Cucinella, tasarladığı 3D baskılı evin içinde.

Özellikle yapılan bir başka seçim de malzemeydi: yerel toprak ve suyu birleştirerek yapılan kil, hem inşaat sürecini kolaylaştırdı hem de evin dışı ve içi arasında bir uyum duygusu yarattı. Materyal, değişen dünya iklimine doğrudan bir tepkidir. Cucinella’nın mantığı? Sanayiciliğin faydalarından tam olarak yararlanamayan yetersiz hizmet alan topluluklar, düşük maliyetli evleri verimli ve sürdürülebilir bir şekilde inşa etmek için mevcut tüm doğal malzemeleri kullanabilir. Doğal elementler yalnızca yaygın sentetik yapı malzemeleri üretmenin zararlı etkilerini en aza indirmekle kalmaz, aynı zamanda bir dizi yerleşik fayda da sunar. Örneğin, Tecla’nın kendine özgü kil türü kendinden yalıtımlıdır, yani hem termal kütleyi hem de duvar havalandırmasını kendi başına dengeleyebilir. Diğer bir deyişle, bir klimaya veya ısıtıcıya gerek yoktur, çünkü Tecla keyifli bir iklimi korumakta, 3D yazıcının verimli bir şekilde inşa edilmesinde olduğu kadar ustadır.

Hafifçe kıvrımlı ve minimalist olan iç mimari, İtalya'daki çevredeki yapıları tanımlayan klasik tarzlardan (Romanesk, Barok ve Neoklasik) keskin bir ayrımı temsil ediyor. Mimarlık firmasının özel mobilyalarına katkıda bulunan, küçük alanda yaygınlaşan yadsınamaz bir sıcaklık var.

Tecla, hem küresel konut hem de iklim krizlerine hem dokunaklı bir yorum hem de potansiyel bir çözüm sunuyor. Cucinella, yapıları inşa etmek için doğal malzemeler kullanmanın devrim niteliğinde olmadığını hızlıca not eder; bu eski bir uygulamadır. Onun tasarım devrimi, anlamlı bir misyonla desteklenen güzel bir şey yaratmak için asırlık geleneklerin ve çağdaş teknolojinin birleşimidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

İzmir'de konut satışları %2,7 arttı

14 Mart 2024 Perşembe

Konut satışları 2023'te 17,5 azaldı

19 Ocak 2024 Cuma

İş yerlerine yapılacak kira artış oranı belli oldu

4 Aralık 2023 Pazartesi

Türkiye’de ekim ayında konut satışları azaldı

16 Kasım 2023 Perşembe

Konut Fiyat Endeksi temmuzda yüzde 7,3 arttı

18 Eylül 2023 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun