9.524,59 TRY BIST 100 BIST 100
4,52 CNY CNY CNY
34,72 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
88,76 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,28 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,43 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,97 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.496,44 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Dünyanın ilk 3 boyutlu baskı ile oluşacak okul tasarımı

Madagaskar'da bulunan tasarım, güneş panellerine ve birden fazla okulun bağlanmasına izin veren bir arı kovanı konfigürasyonuna sahiptir.

Dünyanın ilk 3 boyutlu baskı ile oluşacak okul tasarımı

Kâr amacı gütmeyen Thinking Huts'ın kurucusu Maggie Grout, bir görev üstleniyor. Acil eğitim ihtiyaçları ve salgının bir sonucu olarak dünya çapında yerlerinden edilen 1,2 milyardan fazla çocuk ve dünya çapında eğitime erişimi olmayan 260 milyondan fazla çocuk için Grout, bu kritik sorunu ele almak için yola çıktı. Kâr amacı gütmeyen kuruluşunu yoksul topluluklara hizmet etmek için kurdu ve şimdi 3 boyutlu basılı materyallerden okullar inşa etmeyi planlıyor.

Hyperion Robotics tarafından geliştirilen insani yardım odaklı teknoloji, tekniğin merkezinde yer almaktadır. Grout ayrıca, Madagaskar'da, Afrika kıyılarında dört dönümlük arazi üzerine kurulu dünyanın ilk 3 boyutlu baskı okulunu oluşturmak için San Francisco merkezli mimari tasarım ajansı Studio Mortazavi (Amir Mortazavi tarafından kuruldu) ile ortaklık kurdu. Arabalar ve mimarinin bazı yönleri de dahil olmak üzere birçok son dönem projeleri için 3 boyutlu baskı teknolojisi kullanılırken, bu metodolojiyi kullanan ilk tam ölçekli okul olacak.

Fen, kütüphane, beden eğitimi, müzik ve sanat sınıfları ve bilgisayar laboratuvarları için farklı binalara sahip yüzlerce öğrenci için okul öncesi eğitimden liseye kadar bir kampüs olacak.

Dizayn:

Basit ama etkili tasarım, birden fazla okulun bağlanmasına izin veren bir arı kovanı konfigürasyonuna ve güneş panellerine sahiptir. Pilot okul, 3 boyutlu baskılı duvarlar ve çatı, kapı vb. için yerel kaynaklı inşaat malzemeleri içeren hibrit bir tasarımdan oluşacak.

Mortazavi, tasarım için mevcut COVID-19 kısıtlamalarını dikkate almadı, çünkü ilk okul 2021–22 yazında (Madagaskar'da Aralık'tan Mart'a kadar) başladığı zaman, dünyanın aşılanmış olacağından emin. Ancak yine de o zamana kadar pandemi dönemi devam ediyor olursa, öğrencilerden maske takmaları istenecek ve Mortazavi, masalara bazı pleksi bölmelerinin kolayca eklenebileceğini belirtiyor. Mortazavi, "Ayrıca, iklimi serin tutmak ve havayı tazelemek için doğal hava sirkülasyonu için duvarların tepesinde geniş bir havalandırmaya sahibiz" diyor.

Zorluklar ve Fırsatlar:

En büyük zorluklar, 3 boyutlu baskı teknolojisinin kısıtlamalarını içeriyordu. Mortazavi, "Benzersiz mimari rölyef modelimiz ve havalandırma blokları, yazıcı tarafından üretilebilir" diyor. "Şu anda test ettiğimiz binanın hem içinde hem de dışında yinelenen bir damgası olan geleneksel bir Madagaskar kabile modeli uyguladık."

Mortazavi, 3-D baskılı nesnelerin çoğunun temel rengi olarak açık gri tonu olduğunu söylüyor. “Çünkü sıkıştırılmış toprak binaların yapının altındaki topraktan gelen pigmentleri kullanmasına benzer şekilde binanın doğal yaşam alanına kamufle edilmesini istiyoruz.”

8-14 inç aralıklarla yerleştirilmiş iki inç kalınlığındaki bir çift duvar, dış kabuğa bir miktar hareket sağlar ve onları birbirine bağlayan ancak bina boyunca sıhhi tesisat ve elektriği çalıştırmak için yeterince büyük boşluklar bırakan örümcek ağı benzeri bir yapıya sahiptir.

Mortazavi, “3 boyutlu baskılı duvarların güzelliği, dik açılar yerine eğriler oluşturmanın aslında daha kolay olmasıdır. Kalınlığı dalgalanan duvarlara sahip olmanın yanı sıra, daha geleneksel inşaat biçimleriyle daha zorlu ve pahalı olan rölyef desenleri oluşturabiliriz” diye açıklıyor.

“Yakın gelecekte, oraya seyahat etmenin mümkün ve güvenli olduğu bir zamanda, mobilya tedariğimiz için en sürdürülebilir tedarikçiyi bulmak için kısa bir süre sonra orada bir keşif gezisi yapacağız.”

Ekonomik Etki ve 3 Boyutlu Tasarımın Geleceği:

Thinking Huts, Madagaskar'daki okulun yenilikleri teşvik ederken fırsatlar ve eğitime erişim yaratacağını umuyor. Thinking Hut's Grout, “Hibrit tasarımımız, malzeme kaynağı olarak LafargeHolcim gibi Malgaş merkezli işletmelerle ortaklık yaparak yerel ekonominin bilincindedir,” diyor.

Rakamlardan çıkarım yapıldığında, okula kayıtlı olmayan 1,3 milyon ilkokul çağındaki Madagasyalı öğrencinin % 60'ı (istek uyandıran öğrenci-öğretmen oranının 35'e 1 olduğu varsayılarak) toplam 22.000'den fazla sınıfa ihtiyaç olduğunu göstermektedir. “Madagaskar'da ve tüm dünyada eğitim altyapısına olan ihtiyaç çok büyük ve en çok ihtiyaç duyulan yerlerde topluluklarla okullar inşa etmeye devam ederken konseptimiz ölçeklenebilir” diye ekliyor.

Kâr amacı gütmeyen kuruluşun amacı, çocukların eğitim için bir yeri olmayan her toplulukta bir Düşünme Kulübesi kurmaktır. Süreç ve teknik ince ayar yapılır yapılmaz, diğer ülkelerde fırsatlar ararken ilk yıl içinde bir düzine baskı elde etmeyi umuyor. Düşünceli Bağış adlı bir kampanya, pilot projesini ve sonraki üç okulu desteklemek için 350.000 dolar toplamayı hedefliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

İzmir'de konut satışları %2,7 arttı

14 Mart 2024 Perşembe

Konut satışları 2023'te 17,5 azaldı

19 Ocak 2024 Cuma

İş yerlerine yapılacak kira artış oranı belli oldu

4 Aralık 2023 Pazartesi

Türkiye’de ekim ayında konut satışları azaldı

16 Kasım 2023 Perşembe

Konut Fiyat Endeksi temmuzda yüzde 7,3 arttı

18 Eylül 2023 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun