9.524,59 TRY BIST 100 BIST 100
34,72 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
4,52 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
88,76 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,28 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,43 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,97 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.496,44 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Dünyanın en ikonik 10 oteli

Tüm dünyadaki oteller için standartları tanımlayan lüks adresler

Dünyanın en ikonik 10 oteli

1.The Plaza, New York, ABD

Açılış tarihi: Ekim 1907

O kadar ikonik ki, The Plaza oteli, 1969'da resmen New York'un simgesi ilan edildi. Beşinci Cadde'de bulunan ve Central Park'a bakan görkemli lüks bir adres, iç mekanları zariftir ve hizmet zamandan bağımsızdır, bu da burayı dünya liderleri, ileri gelenler ve Hollywood hükümdarları arasında popüler kılar. 20 katlı bina, üç yatak odalı Royal Süit, 7 metre yüksekliğinde çıplak tuğla taret içeren The Tower Room ve The Eloise Suite ve İngiliz tasarımcı Betsey Johnson tarafından, arka planda otelin olduğu 1950'lerin 'Eloise' çocuk kitabı serisine bir övgü olarak tamamen pembe tasarlanmış kitsch bir süit olan The Eloise Suite gibi benzersiz süitlere ev sahipliği yapıyor.

2. Ritz Paris

Açılış tarihi: Haziran 1898

100 yılı aşkın süredir lüks oteller için küresel bir referans olan Ritz Paris, uzun yıllar otelde yaşayan Coco Chanel ve Bar Hemingway'in adını aldığı Ernest Hemingway gibi efsanevi yaratıcıların ünlü adresiydi. Michelin yıldızlı restoranlar, büyük bir salon ve Paris'in parlak ışıklarına bakan zarif süitler, burayı Fransız başkentinin en güzel adresi yapıyor.

3. Burj Al Arab, Dubai, BAE

Açılış tarihi: 1 Aralık 1999

Bu listedeki diğer oteller kadar eski olmayabilir, ancak bu Burj Al Arab'ı daha az ikonik yapmaz. Dubai kıyılarında özel bir ıslah edilmiş arazi adası üzerine inşa edilen yelken şeklindeki otel, 321 metre yüksekliktedir. Arap lüksünün küresel bir simgesi olarak tanımlanan nefes kesici atriyum 180 metre yükseklikte yükseliyor, açık hava terası iki yüzme havuzuna ve okyanusa bakan insan yapımı bir plaja ev sahipliği yapıyor ve yüksek kaliteli restoranları su altı deniz ürünleri deneyiminden çeşitlilik gösteriyor.

4. Claridge's, Londra, İngiltere

Açılış tarihi: 1812

Londra'daki Mayfair'in kalbindeki beş yıldızlı tarihi bir otel olan Claridge's'in cömert duvarlarının içinde 100 yıldan fazla inanılmaz bir tarih bulunabilir. En iyi Art Deco dekorunun bir kutlaması olan otel, daha birçok ünlü yüz arasında Audrey Hepburn ve Winston Churchill'i ağırladı. 203 misafir odasının her birinde büyük mermer küvetler bulunurken, özel ikindi çayı tartışmasız otelin kendisi kadar efsanevi olup, canlı bir çellist eşliğinde avize aydınlatmalı Fuaye'de servis edilir.

5. Raffles Singapur, Singapur

Açılış tarihi: Aralık 1887

Raffles Hotels & Resorts'un amiral gemisi olan Raffles Singapore, 130 yılı aşkın süredir konuklarını ağırlamaktadır. 2017 ve 2019 yılları arasında kapsamlı bir tadilattan geçen bina, geçen yıl Ağustos ayında yeniden açıldı ve anında tanınan 19. yüzyılın sonları tarzı kolonyal cephesini korudu, ancak basamaklı bir kristal avize ile sarkan parlak Grand Lobby gibi özellikleri güncelledi. Politikacılardan film yıldızlarına, modacılara, müzisyenlere ve yazarlara kadar herkes burada kaldı - ve çoğu, ikinci kattaki bir koridor boyunca çerçeveli fotoğraflardan oluşan bir galeride bulunmaktadır.

6. Beverly Hills Oteli, Beverly Hills, ABD

Açılış tarihi: Mayıs 1912

Sunset Bulvarı'nda bulunan The Beverly Hills, 2012'de Beverly Hills'in ilk simgesel yapısı seçildi. Ünlü kırmızı halısı, çizgili tentesi, pembe dış cephesi ve muz yaprağı baskılı duvarları, John Lennon, Elizabeth Taylor ve Marilyn Monroe gibi her türden ünlüleri ağırladı. Eski usul Hollywood ihtişamıyla dolmuş eski bir adres, Tinseltowns'un en sevilen oyun alanı.

7. Gritti Palace, Venedik, İtalya

Açılış tarihi: 1895

Gritti Palace, 1895'ten beri sadece bir otel olmasına rağmen, 15. yüzyıldan beri asil Venedikli ailelerin ikametgahı olarak hizmet vermiştir. Venedik Lagünü'ne bakan en görkemli noktalardan birinde bulunan ve Piazza San Marco'ya sadece birkaç adımlık mesafede bulunan otel, dünyanın dört bir yanından ünlü yüzler için tercih edilen bir oteldir. Ünlü otel, geçtiğimiz on yılın başında kapsamlı bir restorasyon geçirdi ve 2013'te kapılarını yüzyıllardır sağladığı büyüleyici ihtişamla yeniden açtı. 61 lüks konuk odası ve 21 görkemli süiti ile konuklarını, özel bir Venedik restoranı ve otelin lagün manzaralı özel terası The Gritti Terrace gibi seçenekleri ile ağırlamaktadır.

8. Le Sirenuse, Positano, İtalya

Açılış tarihi: 1951

1951'de dört kardeş, Amalfi Sahili'ndeki yazlık evlerini şimdi Le Sirenuse olarak bilinen Positano körfezine bakan büyüleyici bir otele dönüştürdü. Kırmızı ve beyaz cephesiyle anında tanınan, tamamen beyaz konuk odalarının her biri, birçoğu masmavi sulara ve sarp Positano körfezine bakan bir balkona sahiptir. Şampanya barı, uzun, dar yüzme havuzu ve Michelin yıldızlı restoranı, ona Amalfi Sahili'nin en çok aranan adreslerinden biri olma ödülünü kazandırmıştır.

9. Taj Mahal Palace, Mumbai, Hindistan

Açılış tarihi: Aralık 1903

Taj Mahal Palace Hotel, Aralık 1903'te Mumbai'deki Colaba sahilinde açıldığından beri çok şey yaşadı ve 100 yıldan fazla bir süredir Hint yüksek sosyetesinin ön saflarında yer aldı. Sadece açık kapı politikasıyla da çığır açan otel, Hindistan'da elektrik, Alman asansörleri ve Türk hamamları ile kurulan ilk otel oldu. Etkileyici bir restoran ve bar listesi, ahşap seyahat acentesi ofisi ve postane bankosu, lüks yat kiralama için konsiyerj hizmeti ve dört saat önceden beklemede olan özel jet burayı Mumbai'nin en iyi adresi olarak koruyor.

10. La Mamounia, Marakeş, Fas

Açılış tarihi: 1923

La Mamounia'nın yaklaşık 100 yıllık tarihi, Marakeş'le yadsınamaz bir şekilde eşanlamlı olan bir otel, zengin ve bol hizmet standartları bir asırlık zarafeti yansıtıyor. Majorelle mavisi, yeşil ve turuncu zellige çiniler, arabesk heykeller, su özellikleri ve yaklaşık 1.200 bitki türünün bulunduğu geniş bir bahçe, Fas'ın büyük otelini zengin bir tasarım haline getiriyor. Otel, Yves Saint Laurent, Gweneth Paltrow ve Delevignes gibi ünlülerin de favori adresidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

İzmir'de konut satışları %2,7 arttı

14 Mart 2024 Perşembe

Konut satışları 2023'te 17,5 azaldı

19 Ocak 2024 Cuma

İş yerlerine yapılacak kira artış oranı belli oldu

4 Aralık 2023 Pazartesi

Türkiye’de ekim ayında konut satışları azaldı

16 Kasım 2023 Perşembe

Konut Fiyat Endeksi temmuzda yüzde 7,3 arttı

18 Eylül 2023 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun