9.524,59 TRY BIST 100 BIST 100
34,68 EUR EUR EUR
32,56 USD USD USD
4,52 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
88,76 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,28 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,43 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,60 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.496,44 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Doğaseverlerin hayallerini süsleyecek orman evi

Lina Bo Bardi'nin modernist mimarisinden alınan ipuçlarıyla hazırlanan 3 boyutlu orman evi modellemesi herkese tası tarağı satıp doğaya kaçmayı düşündürüyor.

Doğaseverlerin hayallerini süsleyecek orman evi

Tasarımcı Charlotte Taylor ve Nicholas Préaud, São Paulo ormanında gizli bir 3B ev modeli olan Casa Atibaia'nın bu görüntülerini hayal etmek için Lina Bo Bardi'nin modernist mimarisinden ipuçları aldı. Bir dizi ultra gerçekçi modellemede ikili, Casa Atibaia'nın São Paulo'daki Atibaia nehrinin ormanlık kıyıları arasında yer almasını planladı.

Bu, 3B görselleştirme pratiği Ni.acki'nin kurucu ortağı olan Préaud ile kurgusal alanlar yaratmak için bir dizi görsel sanatçı ile çalışan bir stüdyo olan Maison de Sable'ı yöneten Taylor arasındaki ilk ortak projedir.

Ev modeli, 1951'de İtalyan doğumlu Brezilyalı mimar Lina Bo Bardi'nin kendisi ve kocası, yazar ve küratör Pietro Maria Bardi için tasarladığı Casa de Vidro veya Glass House’dan ilham alınarak tasarlandı.

İnce pilotlar tarafından desteklenen beton ve cam bir hacimden oluşan ev, Brezilya modernizminin önemli bir örneği olarak kabul ediliyor - hem Taylor hem de Préaud'un kariyerleri boyunca hayranlık duyduğu bir mimari hareket.

Taylor, "Lina Bo Bari kariyerimin büyük bir kısmında büyük bir ilham kaynağı oldu" dedi.

Préaud ise "Brezilya'da mimarlık eğitimi almış ve yaşamış biri olarak, Casa de Vidro veya Oscar Niemeyer'in Casa das Canoas gibi modernist mücevherlerin varlığı ve ulusal gururuyla şaşkına dönmüştüm" dedi.

Préaud  "Bu evler o dönemde sadece tarzları ve modern inşaat yöntemleriyle değil, aynı zamanda uyguladıkları yaşam tarzının sadeliği nedeniyle de simge haline geldi" diye devam etti.

Bo Bardi'nin Casa de Vidro'su gibi, Casa Atibaia ev modeli beyaz beton çerçeveye ve geniş cam pencerelere sahiptir.

Bununla birlikte, ince pilotlar yerine, bu ev, aşağıdaki arazinin üzerindeki devasa pürüzlü kayalarla yükselecek şekilde tasarlandı.

Taylor ve Préaud'un tasarımları, aynı zamanda, nehre bakan yükseltinin, mevcut palmiye ağaçlarının bir kümesinin etrafında bir avlu oluşturmak için içe doğru kıvrılmasıyla, şekil olarak çok daha kıvrımlı planlandı. Bu avlu, evin özel ve ortak alanlarının rahat bir şekilde ayrılmasına yardımcı olacaktır.

İkili, "Lina Bo Bardi'nin Casa de Vidro'su, çoğunlukla, özenle asılı bir evin bu ruhani duygusu açısından bir ilham kaynağıydı ... yumuşak kıvrımlar, genişletilmiş ham beton levhalar ve öğelerle ilkel bir ilişki, Brezilya modernizmine övgülerimizdir” dedi.

Evi destekleyen bazı kayalar, iç kısımdan geçecek ve kitaplıklar, yatak başlığı veya toprak tonu vazoları sergilemek için sarp kaideler gibi işlevsel unsurlara uyarlanacak şekilde resmedildi.

Oturma odasında ise krem rengi kıvrımlı bir kanepeye, bir çift eğimli koltuk ve akordeon katlama gölgeli bir zemin lambası eşlik ediyor.

Bitişikteki mutfaktaki taş kahvaltı adasını ahşap yüksek arkalıklı sandalyeler çevrelemektedir.

İkili “Casa Atibaia, ideal modern orman evine dair izlenimlerimizi ve özlemlerimizi birleştirdiğimiz bir tasarım deneyidir” dedi.

“Bu deney aracılığıyla Brezilya modernizminin bizim için ne ifade ettiğinin özünü ortaya çıkarmaya çalıştık, rahat, ev gibi bir his verirken iç ve dış arasındaki sınırları bulanıklaştırdık” diye açıkladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

İzmir'de konut satışları %2,7 arttı

14 Mart 2024 Perşembe

Konut satışları 2023'te 17,5 azaldı

19 Ocak 2024 Cuma

İş yerlerine yapılacak kira artış oranı belli oldu

4 Aralık 2023 Pazartesi

Türkiye’de ekim ayında konut satışları azaldı

16 Kasım 2023 Perşembe

Konut Fiyat Endeksi temmuzda yüzde 7,3 arttı

18 Eylül 2023 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun