9.524,59 TRY BIST 100 BIST 100
34,68 EUR EUR EUR
32,56 USD USD USD
4,52 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
88,76 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,28 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,43 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,60 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.496,44 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Doğanın ritimlerine uygun bir Meksika sığınağı

Aynalı panellerle kaplı izole bir sığınak olan Casa Etérea, sönmüş yanardağ Palo Huérfano'nun engebeli yamaçlarında, Meksika’da bulunmaktadır.

Doğanın ritimlerine uygun bir Meksika sığınağı

Meksika merkezli Singapurlu yazar ve tasarımcı Prashant Ashoka tarafından şebekeden bağımsız bir sığınak olarak tasarlanan Casa Etérea, etkileyici sürdürülebilirlik referanslarına sahip, küçük ama mükemmel biçimlendirilmiş bir konuttur: güneş enerjisi ile çalışır, su kaynağı yağmur suyudur ve ayna üzerinde kullanılan desenli ultraviyole kaplama, konutun insan gözüne yansıtıcı olurken kuşlara görünür olmasını sağlar. Ashoka, "Vizyon, doğaya karşı bir tiyatro yaratmaktı. Sürdürülebilirlik, çevre ile tam entegrasyon sağlamak için çok önemliydi. Uzak yerlerdeki sığınaklar bize nadir bir sessizlik ve doğal dünya ile aramızdaki mesafeyi köprüleme fırsatı sunuyor" diye açıklıyor.

Casa Etérea, Los Picachos sıradağlarının zirvelerinin ortasında yer almaktadır. Dağlarda araç erişiminin olmaması ve seyrek nüfus, şahinler, çıngıraklı yılanlar, ak kuyruklu geyikler ve dağ aslanları gibi olağanüstü bir biyolojik çeşitliliği korumuştur. Manzarayı el değmeden bırakma niyetiyle çalışılan evin temeli, tamamen dağdan toplanan kayalardan inşa edildi. Açık plan düzeni, 120 derecelik V şeklinde bir kesişme noktasında birleşen iki doğrusal hacimden oluşuyor - cam duştan görülebilen şaşırtıcı bir vadiye açısal bir benzerlik çiziyor.

Merkezi yaşam alanı ve yatak odasından, tavandan tabana sürgülü cam kapılar, yükselen kayalıkların manzaralarını çerçeveler ve zeytin ve nar ağaçlarının gölgelediği bir havuz güvertesine açılır. İçeride, çıplak tavan kirişleri ve beton duvarlar rahat bir his verir ve jüt, deri, ahşap, taş ve bakırdan mobilyalar ile tamamlanır.

Meksikalı mimar Luis Barragán ve sanatçı Mathias Goéritz'in ürettiği "duygusal mimari" konseptinden büyük ölçüde esinlenen ev, ilk ışıkta fosforlu mavi renkli bir kutu gibi parlıyor. Ve gün batımının ombre tonlarında yapı tamamen kaybolmadan önce manzara içerisinde serap gibi görünür. Binanın bu kalitesine atıfta bulunarak, "Etérea" adı İspanyolcadan "ruhani" ye çevrilir ve belirsiz, başka bir dünyaya ait bir vizyon önerir.

Ashoka, “Işık, gözlemcinin başladığı ve manzaranın nerede bittiği konusundaki perspektifi bozan bu tasarımın yapısal bir öğesi haline geliyor” diyor. “Bu ışık ve ölçek etkileşiminin vahşi doğada derin bir hayranlık uyandırmasını ve ekosistemlerimizin bekçileri olarak rolümüz hakkında sorular sormasını istedim.”

Casa Etérea ayrıca @casa_eterea Instagram hesapları üzerinden en fazla iki konuk için rezerve edilebiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

İzmir'de konut satışları %2,7 arttı

14 Mart 2024 Perşembe

Konut satışları 2023'te 17,5 azaldı

19 Ocak 2024 Cuma

İş yerlerine yapılacak kira artış oranı belli oldu

4 Aralık 2023 Pazartesi

Türkiye’de ekim ayında konut satışları azaldı

16 Kasım 2023 Perşembe

Konut Fiyat Endeksi temmuzda yüzde 7,3 arttı

18 Eylül 2023 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun