9.722,09 TRY BIST 100 BIST 100
4,51 CNY CNY CNY
34,77 EUR EUR EUR
32,53 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,35 TRY Faiz Faiz
88,17 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,17 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,47 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,20 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.426,12 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Balkon kapatma sistemleri: Cam mı, PVC mi?

Son yıllarda yaşam alanı haline gelen balkonlar farklı ihtiyaçlara cevap verir oldu. Peki balkonunuzu kapatmaya karar verdiğinizde hangi sistemi tercih etmelisiniz, fiyat aralıkları nedir, avantajları ve dezavantajları nelerdir? Sizler için inceledik…

Balkon kapatma sistemleri: Cam mı, PVC mi?

Balkonunuzu kapatmaya karar verdiğinizde hangi sistemi seçmelisiniz? Cam mı yoksa PVC mi? Bu soruya cevap verebilmek için kapatılacak olan balkon alanının ne amaçla kullanılacağından evinizin konumu ve manzarasına kadar pek çok farklı unsuru değerlendirmek gerekiyor. Aslında bunun için dikkate almanız gereken pek çok farklı özellik var ve bu iki balkon kapatma modeli aslında farklı ihtiyaçlara cevap veren modeller.

Cam balkon 1.760 TL’den başlıyor

Peki söz konusu balkonu kapattığınızda o yaşam alanını ne amaçla kullanacaksınız? Aslında karar vermeniz gereken en önemli unsurlardan biri de bu... Özellikle manzaralı evlerde manzaranın keyfini yaz kış doyasıya çıkarabileceğiniz, ferah ve şık bir balkon oluşturmak istiyorsanız  ya da odanızın bir parçası haline getirmek istiyorsanız; cam balkon modellerini değerlendirmelisiniz. Cam balkon yani katlanır cam denilen  dayanıklı hale getirilmiş camların alüminyum ray içinde tekerlekler yardımıyla kaydırılarak parçalar halinde teker teker içeriye doğru katlanarak açılabildiği sistemdir.  

PVC balkon sistemleri ile kıyaslandığında şık ve kibar bir görünüm sağlar ve temizlik açısından da oldukça kolaydır. Cam balkonlar ne kadar kapalı olsalar da hava ve şiddetli sağanak yağışlarda su geçirebiliyorlar. PVC sistemler ise hava ve su yalıtımı kadar ses yalıtımında da mükemmel bir izolasyona sahipler. Bu nedenle cam balkonların soğuk havaların hakim olduğu bölgelerdeki evler için tercih edilmesi uygun değildir. Cam balkonların fiyatları ise en düşük 2 metreden hesaplandığında, en uygun 1.760 TL'den en yüksek ise 2.750 TL'den  başlıyor.

PVC fiyatları 1.425 TL’den başlıyor

PVC ya da pimapen balkon kapatma modelleri ise plastik doğrama tekniği ile imal edilen ve uygulanan modellerdir. Ülkemizde en çok tercih edilen sistemlerin başında geliyor. PVC profillerin çoğunlukla çift camlı panellerle bir araya gelmesi ile uygulanan bu balkon kapama yöntemi yalıtım ve hafiflik avantajlarıyla öne çıkıyor. PVC balkon kaplama modelleri yalıtımdaki başarısı ise doğalgaz kullanım oranını da yarıya indiriyor ve masrafları düşürüyor.   Uzun ömürlülük ve sağlamlık açısından bakıldığında da  PVC balkon sistemlerinin galip geldiğini söyleyebiliriz. Tıpkı yalıtım konusunda olduğu gibi uzun ömürlülük ve hava koşullarına ve tehlikelere karşı dayanıklılık konusunda da plastik doğrama kapatma sistemleri açık ara önde.  Pimapen kaplama bir balkon için fiyat aralıkları 1.425 TL - 1.500 TL olarak seyretmektedir.

 Değişik malzeme kalitesi ve uygulamalarla oldukça farklı fiyatlar olabiliyor. Balkonunuzun mimari yapısı, formu, uzunluğu, genişliği, yüksekli ve büyüklüğü de fiyatlarda değişime sebep oluyor.

Haber: Gülçin Sezen Karaegemen Soylu

Yayınlayan: Nihal Özken

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Konut fiyatları şubatta arttı

24 Nisan 2024 Çarşamba

İzmir'de konut satışları %2,7 arttı

14 Mart 2024 Perşembe

Konut satışları 2023'te 17,5 azaldı

19 Ocak 2024 Cuma

İş yerlerine yapılacak kira artış oranı belli oldu

4 Aralık 2023 Pazartesi

Türkiye’de ekim ayında konut satışları azaldı

16 Kasım 2023 Perşembe
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun