9.524,59 TRY BIST 100 BIST 100
32,56 USD USD USD
4,52 CNY CNY CNY
34,68 EUR EUR EUR
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
88,76 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,28 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,43 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,60 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.496,44 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Milyarderler emlak alımlarına odaklandı

Milyarderler pandemide biriken nakitlerini, emlak alımlarına yönlendirdi. Geçtiğimiz yıl rekor seviyelere ulaşan milyarderlerin nakit miktarı şimdi emlak patlamasına neden oluyor.

Milyarderler emlak alımlarına odaklandı

Geçtiğimiz yıl pandemi sürecinde milyarderlerin servetleri rekor seviyelere ulaştı. Şimdi bu servet emlak patlamasına neden oluyor ve milyarderler 10 milyonun üzerindeki emlaklara yöneliyor. Yıl başından bu yana New York, Los Angeles, Hong Kong, Londra, Sidney, Singapur ve Dubai’de değeri 10 milyon doların üzerindeki 785 emlak satıldı.

Emlak danışmanlık şirketi Knight Frank, bu rakamın geçtiğimiz yıl yapılan satışların iki katından fazla olduğunu tahmin ediyor. Aynı zamanda 2019’daki değerli emlak satışlarının da %52 üzerine çıkıldığı düşünülüyor. Tüm dünyada zengin emlak alıcıları yılın ilk altı ayında değeri 10 milyon doların üzerindeki evlere 13,8 milyar dolar harcadı. Knight Frank Küresel Araştırma Başkanı Liam Bailey, “üst seviyedeki alımların 2021 yılını rekor seviyelerde bitimesini bekliyorum” dedi.

New York bu kategorideki emlak satışlarında birinci sıraya yerleşti. Bu yıl New York’ta değeri 10 milyon doların üzerinde 202 satış yapıldı. Şehirde ise tüm zamanların en pahalı emlak ilanı verildi: Park Avenue’da bir penthouse 169 milyon dolara satılacak. Konutun ilan fiyatından satılma ihtimali oldukça yüksek.

Bu yıl Manhattan’da 220 penthouse satıldı. Douglas Elliman and Miller Samuel tarafından yapılan bir başka araştırma Manhattan’da daire fiyatlarının ikinci çeyrekte 999 bin dolara yükseldiğini gösterdi. Bu rakam ise yeni bir rekor oldu. New York’un ardından ikinci sıraya yerleşen Los Angeles’ta da pahalı konut satışları geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre üç kat yükseldi. Knight Frank Küresel Satış Başkanı Paddy Dring, bu durumun sahil ve yeşil alan gibi avantajlardan kaynaklandığını söyledi.

Ancak emlak patlamasının ardında yaşam tarzına yönelik ihtiyaçlardan daha fazlası var. Zenginler geçtiğimiz yıl servetlerinde rekor bir artış yaşadı. Korona virüs pandemisinin kısıtlamaları hafiflerken, milyarderler yeni edindikleri servetleri harcayacak bir yer arıyor.

Korona virüs pandemisinin ilk 12 ayında, servetler rekor seviyelere ulaştı. 2020’nin ekim ayında milyarderlerin serveti ilk kez 10 trilyon doları geçti. Forbes’un milyarderler listesindeki 2,755 kişinin serveti 2020’deki 8 trilyon dolar seviyesinden bu yıl 13,1 trilyon dolara yükseldi. Geçtiğimiz ay dünyanın toplam serveti de 431 trilyon dolara yükseldi. Bu rakamın dörtte birinin üzerindeki kısmı ise milyarderler tarafından yönetiliyor.

Ancak enflasyonda yükseliş beklentileriyle birlikte milyarderler ve milyonerler yatırım yapacak yeni alanlar arıyor. UBS tarafından ikinci çeyrekte yapılan ankete katılan yatırımcıların yarısı, enflasyonun önümüzdeki 12 ayda hızlanacağına inanıyor. Katılımcıların üçte biri de enflasyonun servetlerini eritmesinin önüne geçmek için daha fazla emlak yatırımı yapmayı planlıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

İzmir'de konut satışları %2,7 arttı

14 Mart 2024 Perşembe

Konut satışları 2023'te 17,5 azaldı

19 Ocak 2024 Cuma

İş yerlerine yapılacak kira artış oranı belli oldu

4 Aralık 2023 Pazartesi

Türkiye’de ekim ayında konut satışları azaldı

16 Kasım 2023 Perşembe

Konut Fiyat Endeksi temmuzda yüzde 7,3 arttı

18 Eylül 2023 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun