9.645,02 TRY BIST 100 BIST 100
4,51 CNY CNY CNY
34,77 EUR EUR EUR
32,53 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,35 TRY Faiz Faiz
88,56 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,29 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,45 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
113,31 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.437,60 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Marble İzmir Fuarı 26'ncı kez kapılarını açtı

Doğal taş sektöründe Marble İzmir Fuarı heyecanı Doğal taş sektörünün hedefi 300 milyar dolar ihracat Türkiye doğal taş ihracatının can damarı Marble İzmir Fuarı kapılarını açtı.

Marble İzmir Fuarı 26'ncı kez kapılarını açtı

Türkiye doğal taş ihracatının can damarı Marble İzmir Fuarı kapılarını açtı. Pandemi döneminde İZFAŞ tarafından düzenlenen ilk fiziksel fuar olan Marble İzmir Fuarı, 28 Ağustos tarihine kadar Fuar İzmir'de sürecek. Açılış töreninde, sektörün 200 milyar dolar ihracat rakamına ulaştığı, hedefin ise 5 yıl içerisinde bu rakamı 300 milyar dolara çıkarmak olduğu vurgulandı.

Sektörün ihracat kapısı Marble İzmir Fuarı, pandemi döneminde İZFAŞ tarafından düzenlenen ilk fiziksel fuar olarak kapılarını açıyor. Renk ve desen çeşitliliği ile dünya ticaretinin lideri olan Türk doğal taşının, küresel alıcılar ile buluştuğu 26. Marble İzmir - Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı; alım heyeti ve ziyaretçi çalışmaları, tasarım yarışma ve uygulamaları, uluslararası ve bilimsel etkinlikleri ile sektör için yeni fırsatlar sağlamaya devam ediyor. Sektör temsilcileri 2 yıl aradan sonra yeni anlaşmalara imza atacak. Bu yıl yurt dışından gelecek mimar, müteahhit ve proje yöneticilerinden oluşan nitelikli ziyaretçi kitlesi ile dikkat çeken 26. Marble İzmir Fuarı, sektörü ve fuarı başarıya taşıyacak. Fuar, Ticaret Bakanlığı himayelerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenleniyor.

Geniş katılımlı fuar

Törende konuşan İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, "Çok şükür ki fuarda bir aradayız. Kaynaklarımızı pazara aktaran da ileten de ihracatçılarımız, üreticilerimizdir. Onları bir araya getiren de bu güzel fuarlardır. Alın terini akıl teriyle pazara iletmek ve en güzel şekilde değer katmak en güzel sonuçtur" derken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu da, "Marble İzmir Fuarı, Türkiye doğal taş ihracatının da can damarıdır. Marble İzmir'in ilk yılında toplam doğal taş ihracatımız 77 milyon dolardı. 25.'si düzenlenen fuarın da katkısı ile Türkiye'nin doğal taş ihracatı 2 milyar dolara çıkmıştır. Üstelik son 10 yılda doğal taş ihracatı, Türkiye ekonomisine yaklaşık 20 milyar dolarlık katkı sağlamıştır. 2021 yılında bugüne kadar yaklaşık 4.5 milyon ton ihracat yaptığımız kayıtlara geçmiştir. Marble İzmir Fuarı, sektörde sağladığı ekonomik kaldıraç etkisinin yanında hem kentimiz hem de sektör açısından bir etkileşim üssü olma mahiyetini kazanmıştır. 25. Marble İzmir Fuarı'nın rakamlarına baktığımızda bu nitelik açıkça görülebilir. Yurt içinden ve 28 farklı ülkeden bin 77 katılımcıya, yaklaşık 15 bini farklı ülkelerden olmak üzere 80 bin ziyaretçiye, 732 alım heyetine, 10 binden fazla ikili görüşmeye ev sahipliği yapan bir organizasyon hem kentimiz hem ülkemiz açısından çok net olarak bir etkileşim merkezidir" dedi.

Hedef, 300 milyar dolar ihracat

Kürsüye çıkarak sektör hakkında önemli açıklamalarda bulunan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle ise, "Yüzde 100 cari fazla veren bu sektörümüz gidecek yolu olduğunun bilincindeyiz. Bu yüzden bu organizasyonlarla şu anda Türkiye'nin konjonktürel olarak tedarikte çok önemli bir merkez pozisyonu alması ve bunu sürdürülebilir kılması ile birlikte başkanlarımızın koymuş olduğu hedefleri, istedikleri, gönülden geçenleri gerçekleştirmek adına el birliği ile çalışacağız. Zor bir dönemdi. Allah bir daha yaşatmasın. Zor bir dönemi, ihracat ailesi olarak başarı ile geçirdik. Ülkemizin morale ihtiyacı olduğu anda bu büyük ihracat ailesi, her ay sonu açıkladığı başarılı ihracat rakamlarıyla ülkemizin yüz akı oldular. 200 milyar dolar ihracatı hep istedik ve bunu temmuz ayı itibariyle gerçekleştirdik. Hedefimiz, 5 yıl içinde 300 milyar dolar ihracatı yakalamak. Bunu yakalayacağımıza yürekten inanıyoruz. Hükümetimiz, ihracat ailesine her aşamada destek verdi. İhracat için verilen hiçbir emek boşa gitmedi. Gurur duyuyoruz. Hedefimizi, hayalimizi, gönlümüzden geçenleri büyük ihracat ailemizle gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

AMM 2024, madencilik ve metalurji sektörü için teknolojik çözümler sunacak

15 Mart 2024 Cuma

Endüstri sektörünün yenilikleri Win Eurasia fuarında sergilenecek

24 Nisan 2024 Çarşamba

Metal Show & TIB, 14-17 Mayıs tarihlerinde Bükreş'te gerçekleştirilecek

22 Ocak 2024 Pazartesi

Ulusal Metal İşleme Fuarı (NMF), 21-24 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleşecek

6 Kasım 2023 Pazartesi

MiningWorld Russia Fuarı yarın kapılarını açıyor

19 Nisan 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun