9.524,80 TRY BIST 100 BIST 100
4,52 CNY CNY CNY
34,72 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
86,95 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,48 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
34,65 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
116,41 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.488,33 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Artan maliyetler evini dönüştürmek isteyenleri de vurdu

Depremde hasar görebilirlik riskinin azaltılmasında eski ve dayanıksız yapı stoğundan kurtulmak için kentsel dönüşüm önem arz ediyor. Arrina Yapı Kurucusu Abdullah Sezer, son dönemde artan maliyetlerden dolayı vatandaşın kentsel dönüşüme sıcak bakmadığını dile getirdi...

Artan maliyetler evini dönüştürmek isteyenleri de vurdu

Kanun, afet riski altındaki alanlar ile riskli yapıların dönüşümünü sağlayarak ülke genelinde, sağlıklı, güvenli, yaşanabilir çevreler oluşturmak maksadıyla hayata geçirilen kentsel dönüşümün önemi yakın zamanda meydana gelen depremler ile bir kez daha önem kazandı. Yapılan araştırmalara göre Türkiye’deki konutların yüzde 80’i yaşlı durumda… İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa’da  toplam 10,5 milyon vatandaş riskli binalarda oturuyor. Devlet kentsel dönüşümü teşvik etmek amacı ile kira yardımı ve taşınma yardımı olmak üzere çok sayıda destek ödemesi yapıyor.

Arrina Yapı Kurucusu Abdullah Sezer ile kentsel dönüşüm üzerine konuştuk…

‘Güvenli yapılar inşa ediyoruz’

25 yıllık deneyim ile Arrina Yapı olarak; depremde yıkılmayan, insanların deprem esnasında ve sonrasında evlerini ve işyerlerini terk etmek zorunda kalmayacağı güvenli yapılar oluşturmayı ana amaç olarak belirlediklerini söyleyen Sezer, “Ülkemiz deprem bölgesinde ve ne yazıkki binaların çoğu depreme dayanıklı değil. Depreme dayanıksız, fiziki kullanımı ömrünü tamamlamış binaların ciddi can ve mal kaybına neden olduğunu birçok kez yaşayarak öğrendik. Kentsel dönüşümle ailenizi ve sevdiklerinizi depreme karşı koruyabilir ve riskli binaların, kat maliklerinin talebi doğrultusunda devletin sağladığı kredi desteği, harç-vergi muafiyetleri, kira yardımı gibi teşvikler ile depreme dayanıklı, güncel imar planlarına uygun, modern ve estetik binalara dönüştürülmesi için adım atabilirsiniz…” dedi.

‘Beklenti ve ihtiyaçları karşılıyoruz’

Arina Yapı olarak arazilerinize değer katmaya, alternatif çözüm önerileri, yeni yöntemler ile projeler geliştirmeye talip olduklarını ifade eden İnşaat Mühendisi Sezer, “Bu bilgiler ışığında bizimle iletişime geçip iş birliği yapabilirsiniz. Arrina, başta arazi sahibi olmak üzere, tüm paydaşların özel beklenti ve ihtiyaçlarını, tecrübesi, objektif yaklaşımıyla değerlendirerek farklı proje süreçlerinde ‘hukuki danışmanlık’ da dahil, her konuda yardımda bulunmakta, yeni işbirlikleriyle tüm taraflar için sinerji yaratmaktadır” diye konuştu

‘İnşaat mühendisine güvenin’

Şu anda maliyetlerin çok yüksek olmasından kaynaklanan sıkıntıların olduğu ifade eden Arrina Yapı Kurucusu Abdullah Sezer, “İnsanlarda ne yazık ki ne iş ne de para var. Vatandaş, son dönemde, maddi olarak sıkıntılardan kaynaklı kentsel dönüşüme sıcak bakmıyor” dedi.

Sezer, İzmir’de yaşanan deprem felaketinden sonra vatandaşın eski evlerde oturmak istemediğini belirtirken, “Apartmanını yenilemek isteyenler bize başvuruyor. Aynı dairesini korumak isteyen 3+1 daireler 350 bin TL’den başlıyor. İnsanlar düşük fiyata yönelse de sözleşmede her detay yazılamadığı için kooperatif tarzı daireler ortaya çıkıyor. Öte yandan insanlar muhatap olduğu insanın inşaat mühendisi olmasına da dikkat etmeliler. Bu süreçte sık sık inşaat alanına gitmek, ilgilenmek, düzgün işler yapmak büyük önem arz ediyor” dedi.

Haber: Gülçin Sezen Karaegemen Soylu

Yayınlayan: Nihal Özken

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

İzmir'de konut satışları %2,7 arttı

14 Mart 2024 Perşembe

Konut satışları 2023'te 17,5 azaldı

19 Ocak 2024 Cuma

İş yerlerine yapılacak kira artış oranı belli oldu

4 Aralık 2023 Pazartesi

Türkiye’de ekim ayında konut satışları azaldı

16 Kasım 2023 Perşembe

Konut Fiyat Endeksi temmuzda yüzde 7,3 arttı

18 Eylül 2023 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun