9.548,09 TRY BIST 100 BIST 100
4,52 CNY CNY CNY
34,59 EUR EUR EUR
32,52 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,59 TRY Faiz Faiz
89,51 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,26 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,29 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
116,41 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.485,15 TRY Altın(gr) Altın(gr)

"Karadeniz doğal gazını önümüzdeki sene kullanmaya başlayacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sakarya gaz sahasındaki ilk fazı oluşturan 10 kuyudan 9'unun sondajı bitti. İnşallah önümüzdeki sene bu gazı kullanmaya başlayacağız." dedi.

"Karadeniz doğal gazını önümüzdeki sene kullanmaya başlayacağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kastamonu'nun "Bozkurt, Abana, Cide ve İnebolu ilçelerine Doğal Gaz Verme Töreni"ne canlı bağlantıyla katıldı.

İlçelerde yaşayan vatandaşlara doğal gazın hayırlı olmasını temenni eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl aşırı yağışlardan dolayı Batı Karadeniz bölgemizde ciddi sel felaketleri yaşadık. Haberi alır almaz milletimizin yaralarını sarmak, şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmak için devlet olarak bizzat bakanlarımızın koordinasyonunda tüm kurumlarımızla sahaya indik. Hamdolsun kısa sürede ilçelerimizin altyapılarını büyük ölçüde onardık, insanlarımızın yaralarını sardık. Felaketin ardından sahadaki çalışmaları yerinde görmek, geçmiş olsun dileklerimizi iletmek için Bozkurt'a da gelmiştik. Bozkurt'ta bize ifade edilen taleplerin başında doğal gaz geliyordu. Hemen orada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımıza gerekli talimatı verdik. Bakanlığımız, ilgili kurumlarımız ve dağıtım şirketlerimiz, 14 ay gibi kısa bir sürede 4 ilçemizi de doğal gaza kavuşturdu. Bir hayal gerçek oldu. Abana, Bozkurt, İnebolu ve Cide doğal gaza kavuştu. Bugün sizlerle beraber bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan dolayı sizin gözlerinizdeki mutluluk bilesiniz ki bizim de mutluluğumuzdur. Bir sözü daha tutmuş olmanın huzuruyla sizlerle bu açılış töreninde beraberiz."

Erdoğan, ilçelerin doğal gaza kavuşturulması için 85 milyon liralık yatırımla 75,5 kilometre boru hattı döşendiği bilgisini vererek, "Vatandaşlarımız da sağ olsunlar doğal gaz aboneliği hususunda büyük bir teveccüh göstererek bu hizmete sahip çıktı. Artık Bozkurtlu, Abanalı, Cideli, İnebolulu kardeşlerimiz sadece bir düğmeye basarak ısınacak, yemeğini pişirecek, banyosunu yapacak. Kış aylarının oldukça çetin geçtiği bu bölgemizde sobayla ısınma ve diğer ihtiyaçları gidermenin getirdiği zahmetler, yerini Allah'a şükür doğal gazın temizliğine ve rahatlığına bıraktı." diye konuştu.

Kastamonu'ya yaptıkları doğal gaz yatırımlarının sadece bu 4 ilçeyle sınırlı kalmayacağını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki yıl Küre, Çatalzeytin ve Araç'a en kısa zamanda da diğer ilçelerimize doğal gaz hatlarını ulaştıracağız. İlçelerimize gidecek yüksek basınçlı iletim hattı için 750 milyon lira maliyetle 300 kilometrelik bir hat oluşturacak, dağıtım için de 245 milyon liralık yatırım yapacağız. Böylece Kastamonu'muzun 15 ilçesine 4 yılda 660 kilometrelik doğal gaz hattı döşeyeceğiz. Toplam yatırım tutarı 1 milyar lirayı bulan bu çalışmalar sonunda Kastamonu'muzun doğal gaza kavuşmayan ilçesi kalmayacak. Hükümete geldiğimizde ülkemizin sadece 5 şehrinin il merkezi ve 57 yerleşim yerinde doğal gaz vardı. Bugün ise Türkiye'nin 81 il merkezi ve 669 yerleşim yerindeki vatandaşımız doğal gaz hizmetinden faydalanıyor. Böylece doğal gaz konforundan faydalanan nüfusun büyüklüğünü 12,5 milyondan 58 milyona çıkardık. Ayrıca 10 milyon vatandaşımız da dilediği zaman aboneliğini yaptırarak bu konfordan faydalanabilme imkanına sahiptir."

"Karadeniz doğal gazını önümüzdeki sene kullanmaya başlayacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Müjdesini milletimizle de paylaştığımız Karadeniz doğal gazını ülkemiz sistemine bağlayacak çalışmaları hızlandırdık. Sakarya gaz sahasındaki ilk fazı oluşturan 10 kuyudan 9'unun sondajı bitti. İnşallah önümüzdeki sene bu gazı kullanmaya başlayacağız. Yerli gazın da sürece dahil olmasıyla Türkiye, gazın gazla rekabet ettiği, bölgesinde referans fiyat oluşumunun sağlandığı bir ülke haline dönüşüyor." dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

EUROMETAL forumu: İber yarımadasında çelik piyasası değerlendirildi

16 Nisan 2024 Salı

İran ve İsrail arasındaki gerginlik devam ediyor, kargo gemisine el konuldu

14 Nisan 2024 Pazar

Gazze'de ateşkes ilan edilene kadar Ankara'nın Tel Aviv'e ihracatı sınırlı olacak

13 Nisan 2024 Cumartesi

Yeşil çelik projelerine toplamda 10,5 milyar Euro finansman sağlandı

9 Nisan 2024 Salı

Kerkük-Ceyhan boru hattı yeniden açılacak

8 Nisan 2024 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun