9.722,09 TRY BIST 100 BIST 100
34,77 EUR EUR EUR
32,53 USD USD USD
4,51 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,35 TRY Faiz Faiz
88,17 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,17 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,47 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,20 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.426,12 TRY Altın(gr) Altın(gr)

İZTO’da seçim heyecanı devam ediyor

İzmir Ticaret Odası (İZTO) meslek komitesi ve meclis üyelerinin belirleneceği seçim, bugün Gaziemir Fuar İzmir’de yapıldı.

İZTO’da seçim heyecanı devam ediyor

İzmir Ticaret Odası (İZTO) meslek komitesi ve meclis üyelerinin belirleneceği seçim, bugün Gaziemir Fuar İzmir’de yapıldı. Oy kullanımı 17.00’da sona erdi. Sonuçların ise akşam saatlerinde belli olması bekleniyor. 

80 meslek komitesinde yer alacak olan meslek komitesi ve meclis üyelerinin belirleneceği seçimde, adaylar sektöre katkı sağlayacak faaliyetleri için çalışmalarını sürdürecek.

Seçimde adaylığını açıklayan üyeler, İzmir Ticaret Odası’na yönelik beklentilere yanıt vererek, yeni dönem hakkında görüşlerini aktardı.

Grupyapı İnşaat Cam Alüminyum San. Tic. Ltd. Şti. firması temsilcisi ve 64.Metal Kapı ve Pencere grubundan Meclis üyesi adayı olan Çetin Ural bugün ile ilgili olarak, “Mustafa Kul ile birlikte İzmir Ticaret Odası 64. Grup’da meclis üyesi adayıyız. Bugünkü seçimin öncelikle huzur ve sağlık içerisinde geçmesini diliyoruz. Biz meslek grubu olarak daha önceki dönemde de meclis üyeliği yaptık. Öncelikle sektörümüzle ilgili tevkifat problemimiz var. Onu çözmek için çok mücadele ettik. Maalesef çözülemedi. Yine onu çözmeye çalışacağız. Meslek ile ilgili atölye veya fabrika tesisi olabilecek sanayi alanı kurmak için mücadele edeceğiz. Çalışanlarımız ile ilgili kalifiye eleman bulmakta güçlük çekiyoruz. Bu konuda meslek liseleri ve Ticaret Odası desteği ile çıraklık okullarıyla mücadele edeceğiz.” şeklinde görüşlerini aktardı.

“Umarım geri dönüşüm sektörü hak ettiği yere ulaşır”

65.Komite Geri Kazanım Meslek Grubu adayı Mehmet Özmüş ise seçim hakkında “Tek liste olarak katılıyoruz. Bütün geri dönüşümcüler olarak karar vererek, bundan sonra güçlü tek liste olarak katılım göstereceğiz. Şuan seçim başarılı gidiyor. Katılım oldukça yoğun. Genel olarak hedefimiz sektörümüzü daha iyi bir konuma ulaştırmaktır. Bu yüzden insanlar bize oy veriyor ve seçiliyoruz. Umarım herkes için hayırlı olur ve geri dönüşüm sektörü hak ettiği yere ulaşır.” ifadelerine yer verdi.

“Meslektaşlarımıza çözüm bulmak için gerekli Bakanlıklara ulaşacağız”

67.Komite İnşaat Yapım ve Onarım Meslek Grubu İZTO Meclis üyesi ve Buca Müteahhitler Dernek Başkanı olan Ferhat Özmen, sektöre faydalı olmak amacıyla mücadeleye devam ettiklerini belirtti. Özmen, sektöre olumlu etkileri olması açısından seçimlerin önemli olduğunu vurgulayarak, “ Sektörümüz katkı sağlamak için elimizden geleni yapacağız. Var olan sorunları odaya taşıyacağız ve buradan da meslektaşlarımıza çözüm bulmak için gerekli Bakanlıklara ulacağız. Yapılması gereken işlere yardımcı olmaya çalışacağız” şeklinde sözlerine devam etti.

68.Altyapı Müteahhitler Grubu adayı ve Eroğlu Ticaret firması sahibi Erol Eroğlu ise destek gösteren herkese teşekkür ederek, “ Seçim tüm İzmir için hayırlara vesile olsun ve güzel işler yapılsın. Demokratik bir yarış oluyor zaten. Şuan her şey güzel gidiyor.” dedi.

63. Komite Demir-çelik, alüminyum ve döküm grubu Efe Demircan ekibinde olan ve Market Sac Profil firması satış temsilcisi Hasan Akça, seçim hakkında “Sektörümüzün ana problemleri var. Demir-çelik sektörünün öncelikle tevkifat ile ilgili sorunları bulunuyor. Kullanıcıya ve tüketiciye nasıl dokunabildiğimiz bu noktada önemli.” yorumunda bulundu.

63.Demir Çelik, Alüminyum ve Döküm grubu Meclis üyesi ve Ege Toros firması Yönetim Kurulu Başkanı Suphi Toros ise, “Seçimle ilgili olarak özellikle biz mutluyuz. Kazanamazsak da yatırımlarımıza devam edeceğiz.” yönünde düşüncelerini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Hindistanlı çelik devi RINL, koklaşabilir taş kömürü sıkıntısıyla karşı karşıya

25 Nisan 2024 Perşembe

Güney Kore çelik sektöründe çöküş devam ediyor 

25 Nisan 2024 Perşembe

Hindistan, AB sac kotalarını hızla tüketiyor

25 Nisan 2024 Perşembe

Jindal Shadid, yeni projesinin detaylarını açıkladı

25 Nisan 2024 Perşembe

Rusya, Çin'e yarı mamul çelik ürünleri ihracatını üç katına çıkardı

25 Nisan 2024 Perşembe
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun