9.524,59 TRY BIST 100 BIST 100
4,52 CNY CNY CNY
34,72 EUR EUR EUR
32,54 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
88,76 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,28 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,43 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,60 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.496,44 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Üretimde Kalite Arfen İnşaat

İstanbul Büyükçekmece Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen 43. Yapı Fuarı - Turkeybuild'de Altınmıkmatıs Stant Tasarım Ödülleri üçüncüsü Arfen İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Ersen Kutlu ile www.insaatoktasi.com okurları için bir röportaj gerçekleştirdik...

Üretimde Kalite Arfen İnşaat

İstanbul Büyükçekmece Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen 43. Yapı Fuarı - Turkeybuild'de Altınmıkmatıs Stant Tasarım Ödülleri üçüncüsü Arfen İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Ersen Kutlu ile www.insaatoktasi.com okurları için bir röportaj gerçekleştirdik. 

- Arfen İnşaatı bizlere anlatır mısınız?
1999 kurulumlu bir group firmasıyız. Bünyemizde 3 tane firma bulunmakta. Bir tanesi Hadımköy'de bulunan Arfen İnşaat, bina dilatasyon profilleri, hastaneler için duvar ve köşe koruma sistemleri, otoparklar için duvar ve köşe koruma sistemlerimiz var kauçuk ve tpeden üretilen... Bunlar dışında alüminyum gövdeli paspas, dekorasyon profilleri, seramik profilleri, merdiven burun eşik kot farkı, alüminyum süpürgelik ve bir çok ürün üretimlerimiz var. Bir diğer group firmamız Çorlu/Ergene'de bulunan Arfen Alüminyum. Arfen İnşaat tüm alimünyum tedariğini Arfen Alüminyumdan sağlıyor. Alüminyumu ve plastiği kendi bünyesinde üreten bir firmayız. Bizi diğer rakiplerden ayıran en önemli özelliğimiz bu. Bu sayede hız ve kaliteyi daha iyi kontrol edebiliyoruz. Arfen Alüminyum aynı zamanda piyasaya da ürün veriyor.
Seramik cephe alt konstürüksüyonları, cam baza sistemleri, standart profiller, güneş enerji sistemleri, ayarlanabilir alimünyum kapı kasaları gibi kendi ürettiğimiz ürünleri piyasaya da sürüyoruz. Bir de İsmi/Dilova'da bulunan Arfen Köprü firmamız var. Köprü genleşme derzleri ve elastomer mesnet üretimi yapıyoruz. Yaklaşık olarak 20 bin metre kare bir alanda hizmet veriyoruz ve yaklaşık olarak 230 çalışanımız var. 

Aynı zamanda 60 küsür ülkeye ihracatımız var.

- Tüketicinin en çok tercih ettiği ürün hangisi?
Bizim ürün yelpazemiz çok geniş. Şu şekilde anlatayım dilatasyon dediğimiz profil bir binada olması gereken bir şey veya bir alüminyum gövdeli paspas her binanın girişinde olması gereken bir şey. Bir projeye dilatasyon sattığımızda aynı projeye alüminyum paspas da verebiliyoruz, dekorasyon profili de verebiliyoruz, duvar koruma da verebiliyoruz. Proje bazlı çalıştığımız için  ağırlıklı olarak müteahhitler tüketici profilimizde. Mall of İstanbul'a, şehir hastanelerine, Marmara Park vb. projelere biz ürün verdik. Aynı zamanda bazı ürün gruplarında bizden mal alıp satan firmalarda var bayilik gibi. 
- Tüketici Arfen İnşaatı neden seçmeli?
Bizim elimizde bulunan mevcut ürünlerin tamamına yakınını -%99'u diyebilirim- biz üretiyoruz. Kendi üretimimiz olduğu için hız, fiyat ve kalite avantajı bizim kontrolümüzde oluyor. Bir problem yada sıkıntı olduğunda her zaman ürünlerimizin arkasındayız ve böyle durumlarda bize her zaman ulaşabiliyorlar. 

"Türkiye'de olsaydık etkilenecektik"

Arfen İnşaatın geleceğe dair planları nelerdir?
Bizim bir ayağımız hep bu topraklarda ama yurt dışını da çok önemsiyoruz. Yurt dışında güçlü rakiplerimiz var. Kaliteye çok önem veriyoruz. Kaliteli olmazsanız yurt dışında bizim işlerimizle uğraşan diğer firmalarla rekabet edemezsiniz. Bu sebeple kaliteyi çok iyi tutmanız lazım ve biz bunu sağlıyoruz. Bunu nasıl arttırabilirizin yollarını arıyoruz çünkü yurt dışında daha iyi olmamız gerektiğine inanıyoruz. 
- Pandemi süreci sizi nasıl etkiledi?
Eğer sadece Türkiye'de olsaydık muhtemelen etkilenecektik ama inşaat sektörü bir şekilde devam ettiği için pandemi bizi etkilemedi. 
- Fuar beklentilerinizi karşıladı mı?
Biz fuara katılma kararını pandemiden önce almıştık. Ben daha az sayıda gelen olur diye düşünüyordum ama fena değil. Yabancı ağırlıklı olduğunu fark ettik.  Çok çok iyi diyemem ama fena değil.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

MMK 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin sonuçları açıkladı

18 Nisan 2024 Perşembe

İsviçre çelik endüstrisi krizde: Mali zorluklar ve destek beklentileri mevcut

19 Nisan 2024 Cuma

Vişne Madencilik, halka arz sürecini başlattı

19 Nisan 2024 Cuma

Baku Steel Company üretimi artırmayı hedefliyor

18 Nisan 2024 Perşembe

Kamerun ve Kongo arasındaki projede hisse değişikliği!

17 Nisan 2024 Çarşamba
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun