9.524,59 TRY BIST 100 BIST 100
34,72 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
4,52 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
88,76 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,28 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,43 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,97 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.496,44 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Türk Doğal Taş Sektörü Hedef Büyüttü

Türkiye’nin gerçekleştirdiği doğal taş ihracatında en büyük paya sahip olan İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Ali Kahyaoğlu, sektörün her türlü ihtiyacını karşılayıp 2013 yılında gerçekleştirilen 2 milyar 250 milyon dolarlık ihracatı yeniden yakalayacaklarını ifade etti...

Türk Doğal Taş Sektörü Hedef Büyüttü

Peş peşe gerçekleşen doğal taş fuarları sektörün moralini yükseltti. Türk doğal taş sektörü 22 – 25 Mart 2017 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenen ve dünyanın ikinci en büyük fuarı olan 23. Marble Uluslararası Doğaltaş ve Teknoloji Fuarı’nda buluşuyor.

Türkiye’nin gerçekleştirdiği doğal taş ihracatında en büyük paya sahip olan İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Ali Kahyaoğlu, Çin’de katıldıkları Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda başarılı sonuçlar aldıklarını bildirdi.

Kahyaoğlu, dünyanın dört bir tarafından gelen firmalarla çok verimli görüşmeler yapmanın ve bağlantılar kurmanın yanı sıra Çin’de kiralanan iki depo sayesinde daimi teşhir ve satış imkânı da getirdiklerinin altını çizdi. Cannes’daki MIPIM Gayrimenkul Fuarı’nda dahi sektörü temsil ettiklerini belirtip her fırsatı değerlendirdiklerine vurgu yaptı.
“Sektörün her türlü ihtiyacını karşılayıp 2013 yılında gerçekleştirdiğimiz 2 milyar 250 milyon dolarlık ihracatı yeniden yakalayacağız” diyen Ali Kahyaoğlu, "Dünya Türk Doğal Taşları Yılı" ilan ettikleri 2017 yılında doğal taş sektörünün önemli bir sıçrama yapması için gece gündüz çalıştıklarını ve sektör temsilcileri ile işbirliği içinde olduklarını bildirdi.
2016 yılında Çin’e yapılan doğal taş ihracatının 730 milyon dolar seviyesinde kaldığına işaret eden Ali Kahyaoğlu, bu rakamın 2017 yılında yüzde 30 artması için her türlü imkânı seferber ettiklerini belirtti. Kahyaoğlu “Hedefimiz sürdürülebilir bir büyümeyi yakalamaktır” dedi.
2017 yılını “Doğal Taş Yılı” ilan ettiklerine dikkat çeken Ali Kahyaoğlu, her türlü rüzgârı arkamıza alıp yelkenimizi şişirecek ve Türk doğal taşının kalitesini dünyaya duyuracağız” ifadesini kullandı.

23 – 27 Ağustos 2017 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) açılacak olan Doğal Taş Fuarı’nın çok iddialı bir fuar olacağını açıklayan Ali Kahyaoğlu şu bilgiyi verdi:
“23 Ağustos’ta başlayacak olan bir fuar hazırlığımız var. Bu fuara 80 ülkeden 400 alım heyeti getirmeyi planlamış bulunuyoruz. Ayrıca bin 300 müteahhit de getireceğiz. Depo ve atölyeler de ağırlayacağız tabii. Fuarı organize eden firma, fuara katılıp da beklediğini bulamayan şirkete ödediği bedeli iade edeceği taahhüdünde bulundu. Ayrıca, herhangi bir mazeret ileri sürmeden ‘Bu fuarı beğenmedim’ diyene de ödeme yapacağını bildirdi. Bu kadar iddialı bir fuar yapacağız, yani.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

İsviçre çelik endüstrisi krizde: Mali zorluklar ve destek beklentileri mevcut

19 Nisan 2024 Cuma

Vişne Madencilik, halka arz sürecini başlattı

19 Nisan 2024 Cuma

Baku Steel Company üretimi artırmayı hedefliyor

18 Nisan 2024 Perşembe

Kamerun ve Kongo arasındaki projede hisse değişikliği!

17 Nisan 2024 Çarşamba

Minerals Development Oman'dan yeni proje girişimi

17 Nisan 2024 Çarşamba
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun