9.679,80 TRY BIST 100 BIST 100
4,50 CNY CNY CNY
34,51 EUR EUR EUR
32,39 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,62 TRY Faiz Faiz
90,66 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,75 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,35 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
111,64 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.488,18 TRY Altın(gr) Altın(gr)

TOKİ Kayabaşı İhalesini Makro İnşaat Kazandı

TOKİ’nin Kayabaşı’nda satışa çıkardığı iki arsanın ihalesini Makro İnşaat kazandı. İhalelerde metrekare fiyatı 5-6 bin liraya kadar çıktı. Alt gelir grubunun adresi Kayabaşı, şehir merkeziyle yarışır hale geldi.

TOKİ Kayabaşı İhalesini Makro İnşaat Kazandı

ALT gelir grubuna yönelik konutların inşa edilmesiyle yapılaşmanın başladığı Başakşehir Kayabaşı, artık İstanbul’un merkezi noktalarıyla yarışmaya başladı. Özellikle yeni köprü ve havalimanı gibi mega projelerin etkisiyle son yıllarda yoğun ilgi gören bölgede arsa ve konut fiyatları da hızla yükseliyor. Kayabaşı, fiyat açısından orta ve üst gelir grubuna hitap edecek noktaya geldi. Özellikle ihalelerde yaşanan rekabet fiyatları etkiledi.

Bunun bir örneği de Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Kayabaşı’nda düzenlediği iki ayrı parselden oluşan arsasının ihalesinde yaşandı. “Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı” modeliyle satışa sunulan birinci parselin ihalesinde son oturuma 8 firma katıldı. 51 bin metrekarelik arsa için en yüksek teklif Makro İnşaat’tan geldi. Şirket, arsa satış toplam gelirinde 1 milyar 285 milyon TL, idare payı gelirinde de 257 milyon TL önerdi.

5-6 bin liraya çıktı

Makro İnşaat’ın 51 bin metrekarelik arsa için verdiği 257 milyon liralık teklif incelendiğinde, arsanın metrekare fiyatının 5 bin liraya yükseldiği dikkat çekiyor.
TOKİ’nin dün düzenlediği arsanın ikinci parselinin ihalesinde de en yüksek teklifi Makro İnşaat verdi. Firma, 50 bin 696 metrekarelik arsa için idareye 306 milyon lira teklif etti. Hasılat gelir beklentisi de 1 milyar 20 milyon lira oldu. Burada da arsa metrekare fiyatının 6 bin liraya kadar yükseldiği görüldü.
Kayabaşı’nda 2015 yılında Emlak Konut GYO’nun düzenlediği bir ihalede arsanın metrekare fiyatı 5 bin liraya yaklaştığı için sektörden eleştiriler olmuş, ihalelerin konut fiyatlarını yükselttiği tartışması çıkmıştı. Bunun üzerine Emlak Konut GYO, Kayabaşı 5. etap ihalesini iptal edip, yeni ihalede verilen daha düşük fiyatı kabul etmişti.

Bölgeyi iyi tanıyoruz fiyat yüksek değil

EN yüksek teklifi veren Makro İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, ortaya çıkan fiyatı yüksek bulmadıklarını belirtti. Başakşehir’de birçok proje yaptıklarını hatırlatan Uyan, “Bölgede sevildik ve ciddi bir aile bağımız oldu. Bu nedenle yaptığımız işlere devam etmek istiyoruz. İhale fiyatını yüksek bulmuyorum. Kayabaşı’nın gelişim süreci var. Biz de bölgeyi çok iyi tanıdığımız için doğru hesaplanmış, inandığımız bir fiyat verdik. Değer analizimizi yaptık” diye konuştu. Uyan, bölgede referans sahibi olduklarını, bu nedenle teklif ettikleri geliri sağlamakta zorluk çekmeyeceklerini vurguladı.

En büyük uydukent

İHALE alanı TOKİ tarafından planlanan, Türkiye’nin en büyük uydukent projesi olarak dikkat çekiyor. Arazi Kayabaşı’nda 3’üncü köprü bağlantı yolu güzergâhında, Atatürk Havalimanı’na 17, yeni havalimanına 20 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

kaynak: Vatan

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Enter Steel tesisi üretim kapasitesini artırıyor

15 Nisan 2024 Pazartesi

Thyssenkrupp çelik üretimini azaltıyor

15 Nisan 2024 Pazartesi

Çukurova İstif, İzmir’de elektrikli araç üretecek

15 Nisan 2024 Pazartesi

OMK, 2024 yılının ilk döneminde 20,7 bin ton boru ürünleri ihraç etti

9 Nisan 2024 Salı

JSC Uzmetkombinat üretim kapasitesini genişletmeyi planlıyor

8 Nisan 2024 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun