9.524,59 TRY BIST 100 BIST 100
4,52 CNY CNY CNY
34,68 EUR EUR EUR
32,56 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
88,76 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,28 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,43 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,60 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.496,44 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Piyap İnşaat'tan Bölgeye ve Ülkeye Kazandıracak Yatırımlar

Başta Ege'de olmak üzere Türkiye'nin birçok kentinde bugüne kadar yüzlerce fabrika inşa eden Piyap İnşaat A.Ş., 2010'de üstleneceği projelerde 1 milyar lirayı aşan yatırımların da baş aktörü olacak...

Piyap İnşaat'tan Bölgeye ve Ülkeye Kazandıracak Yatırımlar

Piyap İnşaat'ın 2020’den itibaren beş yıllık süreçteki projeleri belli oldu. Akhisar Organize Sanayi Bölgesi’nde inşaatını tamamladığı 42 fabrikanın ardından önce Menemen’in Asarlık bölgesinde (Kuzey Ege Sanayi Sitesi İnşaatı) ardından Akhisar’da kendisine ait beş yıldızlı bir otel inşaatına start verecek. Projeleri ile hız kesmeden sektörün ihtiyaçları yönünde çalışmalar yapan, yurtdışı yatırımlarla da ekonomiye katma değer kazandırmayı hedefleyen Piyap İnşaat A.Ş., 2018 ve 2019 arasında Aldağ Klima, Sanica’nın Cam Tesisi, Ege Gaz Beton Üretim Tesisi, Sistaş Kalıp gibi büyük projeleri hayata geçirdi.

Kuzey Ege Sanayi Sitesi, bölgeye değer katacak

Toplam 320 bin metre karelik alanda 160 bin metre kare sanayi sitesi inşa edileceği projede yaklaşık 750 dükkan yer alıyor. 275 milyon TL’na mal olacak olan inşaatın yaklaşık 3 yıl içinde (36 ay) bitmesi planlanıyor. Ayrıca İzmir ve bölge sanayicileri için de iyi bir lokasyonsağlayacak olan sanayi sitesinde numune dükkanların inşaatını tamamladıklarını belirten Piyap A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şiyar Ertene, “Üyeler numune dükkanları gelip görebiliyorlar. Sanayi Sitesinin tamamlanmasının ardından bölge ticareti için kritik rol oynayacak olan Kuzey Ege Sanayi Sitesi, Menemen bölgesi ve İzmir’de 6 bin kişilik istihdam yaratarak, büyüme planları yapan Ege’nin iyi sanayi sitelerinden biri olacak” dedi. Kuzey Ege Sanayi Sitesi’nin inşaatına önümüzdeki Ocak ayında start verilek.

Akhisar’a 5 yıldızlı Wyndham Ramada Otel

İkinci projelerinin otel olarak hayata geçeceğini dile getiren Ertene, “Normalde geç      kalmış olmamıza rağmen bütün prosedürleri tamamladığımız otelle alakalı projemizi de 2020 de hayata geçireceğiz. Otelin mimari projeleri ve turizm bakanlığı uygunluğu tamamlandı. Akhisar’ın ihtiyaçları doğrultusunda inşa etmeye karar verdiğimiz beş yıldızlı otel önemli bir lokasyon da yer alarak Akhisar’a değer katacak” şeklinde konuştu.

Balkanlar’a Piyap İmzası

Son iki yıldır inşaat piyasasında yaşanan daralmanın etkilerini telafi edecek çalışmalara da odaklanan Piyap İnşaat A.Ş. yurtdışında proje olarak Avrupa Birliği’ne giren Balkan ülkelerini tercih etti. Balkanlar’da yeni iş arayışlarında bulunan Piyap A.Ş., Montenogro Karadağ’da kurulacak olan Endüstri Sanayi Sitesini hedefliyor. 187 milyon euro maliyet bedeliyle içerisinde çok kapsamlı hizmetlerin bulunduğu Industry Company, belediye işbirliği ile 2020 de hayata geçirilerek beş yıl içinde tamamlanacak. Industry Company’nin inşaat aşamasında malzeme ihtiyaçlarının tamamına yakını (yüzde 85) Türkiye’den tedarik edilerek gümrük muafiyeti ve KDV muafiyetinden kaynaklı olarak ülkeye ihracat yönünde de katmadeğer sağlayacak.

Yatırımcılara danışmanlık hizmeti de sağlıyor

Piyap İnşaat A.Ş. olarak olarak iç piyasada da organize sanayilerde yeni tesisler kurmak için yatırımcı organize ederek, yatırımcılara sadece inşaat olarak değil danışmanlık anlamında da bütün hizmetleri veriyor. Şiyar Ertene, Türkiye’de ki büyüme hedeflerinin en önemli noktalarından bir tanesinin ülkenin sanayiye yönelik atılımlarda bulunup konut ve AVM harici sanayi sitelerinin gelişmesi ile oluşacağına söyledi. Bu yönde Ege Bölgesi’nde aktif bir rol oynamaya hazırlandıklarına dikkat çeken Ertene, “Bu işin başlangıç noktasını da Kuzey Ege Sanayi Sitesi oluşturacak. Menderes’te ve ilerleyen dönemlerde Ege’nin belli bölgelerinde küçük sanayi siteleri inşaatlarına devam ederek hem iş olanağı sağlayacak hem de çevresel gelişim noktasında önemli bir ekonomi yaratacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

GravitHy ve EDF elektrik tedariki için anlaşma imzaladı

22 Nisan 2024 Pazartesi

Japon şirketleri Çin endişeleri artarken odaklarını ABD'ye kaydırıyor

20 Nisan 2024 Cumartesi

MMK 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin sonuçları açıkladı

18 Nisan 2024 Perşembe

İsviçre çelik endüstrisi krizde: Mali zorluklar ve destek beklentileri mevcut

19 Nisan 2024 Cuma

Vişne Madencilik, halka arz sürecini başlattı

19 Nisan 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun