9.645,02 TRY BIST 100 BIST 100
4,51 CNY CNY CNY
34,77 EUR EUR EUR
32,53 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,35 TRY Faiz Faiz
88,56 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,29 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,45 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
113,31 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.437,60 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Libya'dan Alacağı Olan Müteahhitlere Kötü Haber

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Libya Başbakanı Ali Zeydan ile müteahhitlerin hak edişleri ve savaş sırasındaki zarar ve ziyanlarının tazmini konusunu konuştuklarını belirterek, Libyalı bakanlarla yapacakları görüşmelerde bu konuya farklı şekil kazandırmaya çalışacaklarını bildirdi.

Libya'dan Alacağı Olan Müteahhitlere Kötü Haber

Bakan Çağlayan, Libya Başbakanı Ali Zeydan ile Libya Başbakanlık Binası'nda görüştü. Çağlayan ile Zeydan, görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.
     Devrimden sonra Libya'ya en çok gelen yabancı bakan olduğunu vurgulayan Çağlayan, Trablus'u hiç bu kadar düzenli ve güzel görmediğini söyledi.
     Çağlayan, Türkiye'nin her zaman kardeş ve dost ülke Libya'nın birliğinden beraberliğinden yana olduğunu ifade ederek, ''Müteahhitlerimiz Libya'dan en son çıkanlar olurken, yeni Libya'nın yeniden inşasında en önce buraya dönenler oldu'' dedi.
     Libya'nın Türk müteahhitlik sektörünün dünyaya açılan ilk kapısı olduğunu dile getiren Çağlayan, ''Sayın Başbakan ile müteahhitlerin hak edişleri ve savaş sırasındaki zarar ve ziyanlarının tazmini konusunu konuştuk. Bakanlarla yapacağımız görüşmelerde bu konuya farklı şekil kazandırmaya çalışacağız'' diye konuştu.
     Türk iş dünyası ve Libya iş dünyasının sadece müteahhitlik sektöründe değil, ticaret ve sanayide de üçüncü ülkelerde işbirliği yapacağını belirten Çağlayan, ''Başbakan'ın inşallah haftaya Türkiye'ye yapacakları ziyaret çok büyük önem arz ediyor. İki Başbakan Türkiye ve Libya'nın geleceği ile ilgili tüm dünyaya çok önemli mesajlar verecek'' dedi.
   
     ''Biraz sabır''
   

     Libya Başbakanı Zeydan da bağımsızlık savaşı sonrasında Türkiye ile işbirliği yaparak kalkınmaya önem verdiklerini belirtti.
     Bu ilişkilerin ileri gitmesi için hükümet olarak ellerinden geleni yapacaklarını, Türkiye ile siyasi, güvenlik ve savunma alanında çok güçlü ilişkilerinin olduğunu ifade eden Zeydan, haftaya Türkiye'yi ziyaret edeceğini ve Polis Akademisi'nde eğitim gören 800 Libya subayının mezuniyet törenine katılacağını söyledi.
     Zeydan, Türk müteahhitlerinin alacakları konusunda, ''Türk şirketlerinin alacaklarına ilişkin anlayışla karşılamalarını istedim'' dedi.
     Türk müteahhitlerinin alacaklarının karşılanmasına ilişkin bir takvim olup olmamasının sorulması üzerine, Zeydan, şöyle konuştu:
     ''Bir takvim şu anda yok. Bu konunun daha üzerinde durulmadı ve çalışma yapılmadı. Ancak yardımcıların sayın Bakan ile görüşmeler yapacak. Verdiğimiz vaatler ne ise onları yerine getireceğiz. Çok zor bir dönemdeyiz. Hem ülke içi hem ülke dışında ödeyeceğimiz çok fazla hak ediş var. Ancak hükümetimizin öncelikli olarak önem verdiği konu ülkenin yeniden imar edilmesi. Türk müteahhitlerini de bu kategori içinde ele alacağız. Bu konu ve diğer ülkelere vaatlerle ilgili bir denge kurmaya çalışıyoruz. Projelerini tamamlayabilmeleri için şirketleri destekleyeceğiz. Libya olarak Türkiye'yi gelecek vaat eden bir partner olarak görüyoruz. Türkiye'nin de bunu çok iyi bir şekilde değerlendirmesini istiyoruz. Biraz sabır gerekiyor. Biz neyi vadettiysek, onu yerine getireceğiz.''

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Shenfeng Mısır'da fabrika kurarak ekonomik bağları güçlendirecek

24 Nisan 2024 Çarşamba

GravitHy ve EDF elektrik tedariki için anlaşma imzaladı

22 Nisan 2024 Pazartesi

Japon şirketleri Çin endişeleri artarken odaklarını ABD'ye kaydırıyor

20 Nisan 2024 Cumartesi

MMK 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin sonuçları açıkladı

18 Nisan 2024 Perşembe

İsviçre çelik endüstrisi krizde: Mali zorluklar ve destek beklentileri mevcut

19 Nisan 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun