9.722,09 TRY BIST 100 BIST 100
34,77 EUR EUR EUR
32,53 USD USD USD
4,51 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,35 TRY Faiz Faiz
88,17 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,17 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,47 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,20 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.426,12 TRY Altın(gr) Altın(gr)

KARDEMİR, Vagon ve Lokomotif Tekeri Üretecek

- Genel Müdür Demirel: "Yılda 200 bin vagon ve lokomotif tekeri üreteceğiz.

KARDEMİR, Vagon ve Lokomotif Tekeri Üretecek

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Genel Müdürü Fadıl Demirel, kuracakları tesisle yılda 200 bin vagon ve lokomotif tekeri üreteceklerini söyledi.

Demirel, fabrikada düzenlediği basın toplantısında demir yolu tekeri üretmek amacıyla 30 dönümlük arazide 140 milyon dolarlık yatırım  yapacaklarını, bunun için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Demir yolu tekeri için çok özellikli çelik kullanılması gerektiğini vurgulayan Demirel, "Geçtiğimiz hafta çok önemli bir yatırımın adımını atmış olduk. Türkiye’de yapılamayan demir yolu tekeri yatırımını yapıyoruz. Yılda 200 bin vagon ve lokomotif tekeri üreteceğiz. Bölgede bu tekerleri yapabilecek bir tesis yok. Avrupa'da da bir iki firma var. Çok modern bir tesis olacak. Bu yatırım KARDEMİR'i rakiplerine fark attıracak noktaya getirecektir" diye konuştu.

- 3 milyon ton üretim hedefi

Son 4 yılda imza attıkları yatırımlarla 3 milyon ton üretim hedeflediklerini belirten Demirel, sözlerine şöyle devam etti:

"Şu anda 2 milyon ton üretimi yakaladık. Sürekli döküm devreye girdi. Elektrik santrali yatırımı ile dışa bağımlılıktan kurtulduk. Kok fabrikası yatırımı var. Kısa sürede faaliyete alınacak. SİMTER yapıldı, sürekli döküm yapıldı, bir fırın kaldı. Kaliteli yuvarlak çelikleri üretecek haddehane yapımı için sözleşme imzalandı. Çok modern bir haddehane, bundan beklentimiz yüksektir. Otomotiv sektörünün kullandığı çeşitli çelikleri yapan bir haddehane olacak.

Bu haddehane yaklaşık 46 dönümlük alana yapılacak. Ciddi bir değişim ve dönüşüm içinde fabrikamız. Çevreyle ilgili önemli yatırımlar var."

Demirel, KARDEMİR'in satış politikasının haksız rekabete yol açmadığını, liste üzerinden herkese satış yaptıklarını, kimseye fiyat avantajı sağlamadıklarını,  kanun ve yönetmeliklere uygun çalıştıklarını kaydetti.

- Filyos Liman Projesi

KARDEMİR'in acilen bir limana ihtiyacı olduğunu, Filyos Limanı'nın tamamlanması ile fabrikanın önünün açılacağına dikkati çeken Demirel, "Zonguldak Limanı'nı sonuna kadar kullanıyoruz, Bartın Limanı'na şimdi başladık. Filyos Liman Projesi artık konuşmanın ötesinde bir noktaya geldi. 'Artık konuşmayalım da iş yapalım' diyoruz. Biz hazırız. Bizim icraatçı kuruluş olduğumuzdan kimsenin şüphesi yoktur. Önümüz açıldığında ivedilikle hayata geçiririz. Laf olsun diye değil, bizim o limana ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

- İSDEMİR'deki grev

Demirel, İskenderun Demir ve Çelik Fabrikaları'ndaki (İSDEMİR) grev kararıyla ilgili, "Çok kötü bir hadise kesinlikle tasvip etmiyorum. Entegre tesislerinin çalışma sistemi var, buradaki intikaller çok tehlikeli işler. Gelinen nokta talihsiz ve üzücü. Bunlar geçer ama keşke bu noktaya gelinmeden anlaşılsaydı. Temennim grevin bitmesidir. Piyasa bıçak sırtında gibi, İskenderun yatırımdan yeni çıkmış bir kuruluştur" şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Shenfeng Mısır'da fabrika kurarak ekonomik bağları güçlendirecek

24 Nisan 2024 Çarşamba

GravitHy ve EDF elektrik tedariki için anlaşma imzaladı

22 Nisan 2024 Pazartesi

Japon şirketleri Çin endişeleri artarken odaklarını ABD'ye kaydırıyor

20 Nisan 2024 Cumartesi

MMK 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin sonuçları açıkladı

18 Nisan 2024 Perşembe

İsviçre çelik endüstrisi krizde: Mali zorluklar ve destek beklentileri mevcut

19 Nisan 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun