9.645,02 TRY BIST 100 BIST 100
4,52 CNY CNY CNY
34,68 EUR EUR EUR
32,56 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,35 TRY Faiz Faiz
88,56 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,29 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,45 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
113,31 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.437,60 TRY Altın(gr) Altın(gr)

İskoçya Yeşil Yatırım Portföyü Planlarını Açıkladı

Ülkenin yeni yeşil yatırım planının bir parçası olarak İskoçya için toplam on proje açıklandı. Planlar, çeşitli düşük karbonlu çözümlerden çevre dostu ve geri dönüşüm şemalarına kadar çeşitlilik gösterir.

İskoçya Yeşil Yatırım Portföyü Planlarını Açıkladı

 

En büyük planlardan bazıları, İskoçya'nın en büyük yerleşim yerlerinden biri olan Aberdeen'de 250 milyon sterlinlik bir hidrojen altyapı programını içermektedir. Buna ek olarak ülke, ülkede türünün ilk örneği olacak olan 200 milyon sterlinlik bir yeşil iş parkı için planlar yaptı.

 

Perthshire'da kurulacak 3 milyon sterlinlik bir plastik geri dönüşüm tesisinin yanı sıra düşük karbonlu yenilenebilir enerji parkı da portföye dahil edildi.

 

Elektrikli araç şarjı için yeni altyapı da planlara dahil edildi ve Forev adlı bir şirket, bir dizi kamu şarj noktasının geliştirilmesi ve bakımına odaklandı. Bu, ülkenin sürücülerini ve ziyaretçilerini daha çevreci ulaşım alternatiflerine geçmeye daha da teşvik edecektir.

 

Plan, İskoçya'yı 2045 yılına kadar net sıfır ülke olma hedefine yaklaştıracak. 1.16 milyar sterlinlik projeye ek olarak, ülke için toplam 3 milyar sterlin değerinde proje hazırlanıyor.

 

 

Planlar, İskoçya’nın inşaat sektörüne fayda sağlayacak.

 

Ekonomi Sekreteri Fiona Hyslop, onuyla ilgili şunarı söyledi: "Küresel olarak yaklaşık 300 trilyon sterlin değerinde, yeşil finans pazarının gelişmekte olduğunu ve İskoçya'nın doğal varlıkları ve inovasyon konusundaki itibarının onu bu yatırım için oldukça çekici bir yer haline getirdiğini biliyoruz."

 

“Yatırımcıların, emisyonları kendi yeşil hedeflerine uyacak şekilde azaltan güvenilir projelere ihtiyaç duyduklarını biliyoruz. Bu projeleri piyasaya çıkmadan önce değerlendiren Yeşil Yatırım Portföyü, küresel yatırımcılara İskoçya'daki projeleri desteklemek için ihtiyaç duydukları güveni veriyor."

 

Ardından şöyle devam etti: "Bu portföydeki fırsat yelpazesi, çevresel olarak sürdürülebilir ticari gayrimenkulden düşük emisyonlu ulaşım ve yeşil enerjiye kadar sektörleri kapsayan yeşil finans yatırımına hazır 3 milyar sterlinlik projeyi içerecek şekilde zamanla genişleyecektir."

 

"İş ortaklığı içinde çalışarak, ekonomik büyümenin mutluluğu artırmasını ve ülkemizdeki her vatandaşın fırsatlarını, yaşam şansını ve refahını iyileştirmesini sağlamaya kararlıyız."

 

Yeşil işler için 100 milyon sterlinlik bir fon ve ülkedeki sanayi ve imalat sektörlerinin karbonsuzlaştırılması için 60 milyon sterlin de dahil olmak üzere ek yatırımlar da planlanıyor.

 

 

Mossend International Railfreight Park operatörü Peter D Stirling Ltd Direktörü David Stirling şunları söyledi: “İskoç Hükümeti'nin 2045 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşma hedefini tam olarak destekliyoruz. Yeşil Yatırım Portföyü, küresel yatırımcılara ulaşmamıza yardımcı olacak değerli bir araçtır. "

 

"İskoçya’nın ilk 775 metrelik elektrikli demiryolu terminali de dahil olmak üzere geleceğe yönelik planlarla, birçok yerel işletmenin yanı sıra Avrupa ve ötesinde bulunanlar için fayda sağlamayı umuyoruz."

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Shenfeng Mısır'da fabrika kurarak ekonomik bağları güçlendirecek

24 Nisan 2024 Çarşamba

GravitHy ve EDF elektrik tedariki için anlaşma imzaladı

22 Nisan 2024 Pazartesi

Japon şirketleri Çin endişeleri artarken odaklarını ABD'ye kaydırıyor

20 Nisan 2024 Cumartesi

MMK 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin sonuçları açıkladı

18 Nisan 2024 Perşembe

İsviçre çelik endüstrisi krizde: Mali zorluklar ve destek beklentileri mevcut

19 Nisan 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun