9.524,59 TRY BIST 100 BIST 100
4,52 CNY CNY CNY
34,69 EUR EUR EUR
32,57 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
88,76 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,28 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,43 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,97 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.496,44 TRY Altın(gr) Altın(gr)

İnşaat Sektörü 2017'de Çıtayı Yükseltti!

Türkiye siyasi ve ekonomik problemlerin hâkim olduğu bir yılı geride bırakmaya hazırlanıyor. Bu şartlarda seneyi yine 1.3 milyon gibi rekor sayıda konut satışıyla kapatacaklarını belirten markalı konut üreticileri, 2017'den de umutlu...

İnşaat Sektörü 2017'de Çıtayı Yükseltti!

Türkiye siyasi ve ekonomik problemlerin hâkim olduğu bir yılı geride bırakmaya hazırlanıyor. 2016 yılında yaşanan olumsuz gelişmeleri Türkiye'nin başına bir meteor düşmediği kaldı' diyerek özetleyen gayrimenkul sektörü oyuncuları, inşaat sektörünün tüm olumsuzluklara rağmen büyümeye ve genişlemeye devam ederek ekonominin başatlarından biri olma özelliğini kaybetmediğini dile getiriyor.

Bu şartlarda seneyi yine 1.3 milyon gibi rekor sayıda konut satışıyla kapatacaklarını belirten markalı konut üreticileri, 2017'den de umutlu. Sektör temsilcileri önümüzdeki yılda daha güçlü bir Türkiye ve Türkiye ekonomisi olacağını belirtiyor. 2017'de sektörün ortak beklentileri arasında ise yabancı vatandaşların konut alımı sonrası oturma ve vatandaşlık hakkı elde etmesine yönelik çalışmaların hızlanması, müteahhitlerin de ihracat desteğinden yararlanması, imar planlarının sıkça değişmeyecek şekilde düzenlenmesi ve master plan hazırlanması gibi düzenlemelerin yapılması yer alıyor. Yabancı yatırımcıları teşvik eden çalışmaların sektörde doping etkisi yaratacağını belirten sektör temsilcileri, düzenlemeler yapıldığında sektörün önümüzdeki yılı bu yılki 1.3 milyonluk satışı aşarak, 1.5 milyon konut satışıyla kapatacağını öngörüyor.

2017, yeni bir dönemi başlatacak

Önümüzdeki yılın gerek inşaat sektörü gerekse ülke ekonomisi açısından oldukça verimli bir yıl olacağını belirten Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, "2017

İyili Türkiye'nin içindeki hainlerden arınarak hedefleri doğrultusunda güçlü adımlarla ilerleyeceği bir dönemin başlangıcı olacaktır. 2023 hedeflerimize yaklaşırken, inşaat sektörünün temsilcileri olarak bizlere de büyük görev düşüyor" dedi.

İstanbul'a 4 yeni proje

Fikirtepe'de 650 konutluk Uplife Kadıköy projesine start veren Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, 2017'de 4 projeyle yaklaşık 3 bin 500 ev ve ofis inşa edeceklerini ifade etti.  Durbakayım, Uplife Kadıköy'ün yanı sıra Kartal'da yaklaşık bin konutluk bir kentsel dönüşüm projesi yapacağız. Maltepe-Kartal hattında 650 birimden oluşan ofis ve konut projemiz var. Etiler'deki Uçaksavar sitesinde de yaklaşık bin konut olacak." dedi.

3 milyar dolarlık 4 proje yapacak

2017 yılı içerisinde 4 yeni projeye başlamayı hedeflediklerini belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Çekmeköy, Bağcılar, Yeniköy ve Bakırköy'deki 4 inşaat projesi için 3 milyar dolarlık yatırım planlıyoruz. Enerji alanında ise 1 milyar dolar değerindeki yatırımlarımız devam ediyor. Önümüzdeki dönemde rüzgâr enerjisine 1.2 milyar Euro'luk bir yatırım yapmayı hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.

"Katma değer yaratacağız"

Kuzu Grup olarak Türkiye'nin geleceğine her zaman güvendiklerini ve bu konuda elinden ne geliyorsa yapmaya hazır olduklarını ifade eden Kuzu Grup Yönetim Kurulu üyesi Özen Kuzu, "Türkiye'deki ekonomik refahın toplumun her kesimine ulaşması için yapılan çabaları her zaman destekleyeceğiz. Yurtiçi ve yurtdışı yatırımlarımızı hızla sürdürüp katma değer yaratmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

7 milyar dolarlık yatırım yolda

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, 2017'nin verimlilik yılı olacağına inandıklarını belirterek "2017'de İstanbul'un 6 farklı ilçesinde toplam 2.7 milyar TL yatırım bedeline sahip 8 projeye başlamayı hedefliyoruz. Toplam 2 bin 706 bağımsız bölümü satışa çıkarmayı planlıyoruz. Satışı devam eden ve yeni projelerimizle birlikte 3 bin 531 adet bağımsız bölümün yer alacağı 3.6 milyar TL'lik portföy yürüteceğiz" dedi.

Kaynak: Habertürk

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

İsviçre çelik endüstrisi krizde: Mali zorluklar ve destek beklentileri mevcut

19 Nisan 2024 Cuma

Vişne Madencilik, halka arz sürecini başlattı

19 Nisan 2024 Cuma

Baku Steel Company üretimi artırmayı hedefliyor

18 Nisan 2024 Perşembe

Kamerun ve Kongo arasındaki projede hisse değişikliği!

17 Nisan 2024 Çarşamba

Minerals Development Oman'dan yeni proje girişimi

17 Nisan 2024 Çarşamba
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun