9.645,02 TRY BIST 100 BIST 100
4,51 CNY CNY CNY
34,77 EUR EUR EUR
32,53 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,35 TRY Faiz Faiz
88,56 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,29 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,45 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
113,31 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.437,60 TRY Altın(gr) Altın(gr)

İnciraltı'nda İmar Planları netleşiyor!

İnciraltı'nın yeniden planlanması için çalışmalara hız veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın birkaç ay içerisinde planları netleştirmesi bekleniyor. Yeni planların detayları netleşmeye başlarken yeni yapıların 4 kat ile sınırlandırılması bekleniyor...

İnciraltı'nda İmar Planları netleşiyor!

İzmir’in önemli gündem maddelerinden birisi haline gelen Balçova İnciraltı’nın planlanmasıyla ilgili süreç devam ediyor.

Egedesonsöz'de yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kültür Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ekiplerinin bölgede incelemeler yaparak hızlandırdığı çalışmalarda birkaç ay sonra planlar ortaya çıkacak. Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin “orası tarım alanı” diyerek dava sinyali verdiği İl Toprak Koruma Kurulu’nun raporunun ayrıntıları da netleşti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin temsilcisinin toplantıya katılmadığı raporda, İnciraltı’nın büyük bir kısmının zaten “marjinal tarım alanı” olduğu vurgulandı. Şu anda ekim ve dikim yapılabilen orta bölgedeki kısımlar için ise “kamu yararı alınması” şartı getirildi. Kurul, kamu yararının alınarak planlamanın yapılabileceği ve bölgede imar düzenlemesinin olabileceğini belirtti.

Buna göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önümüzdeki günlerde bölgenin “marjinal tarım alanı” olan kısımları dışında ekim ve dikim yapılan kısımlarında imar düzenlemesi yapabilmek için “kamu yararı” kararı alacak.

4 KAT SINIRI

Bakanlığın planlama fikrine göre bölgede yapılaşma koşullarının dört kat ile sınırlandırılması planlanıyor. Ticaret ve konut alanlarının da bulunacağı İnciraltı’nın ağırlığını sağlık turizmi konsepti oluşturacak. Ayrıca, orta kısımda kalan ve tarım alanları olarak görünen yeşil doku büyük bir millet bahçesi ya da Central Park modeli düzenlemeyle haritaya işlenecek. Arazi, daha sonra yapılaşmaya açılmasın ve üzerinde bir değişiklik yapılmasın diye “birinci derece doğal SİT” hürriyetine bürünecek. Geriye kalan alanlar “sürdürülebilir” yani eski düzendeki ikinci derece SİT konumuna gelecek. Yol güzergahları, ana yol bağlantıları ve hiç tarımın yapılmadığı alanlar imara açılacak. İnciraltı’nın özellikle sahil kesimi ve deniz kenarındaki kent ormanı bölümlerine hiç dokunulmayacak.

BÜYÜKŞEHİR VE BALÇOVA BELEDİYESİ DAVET EDİLECEK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın evrak üzerindeki yasal düzenlemeleri yaptıktan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi’ni de masaya davet etmesi bekleniyor. Kısa süre içinde önerileri alınacak iki belediyenin çalışmaları bakanlık tarafından yapılacak planda dikkate alınacak. Ayrıca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a da İzmir’deki gelişmeler, yapılan çalışmalar ve son durumla ilgili bilgi verilmesi bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Shenfeng Mısır'da fabrika kurarak ekonomik bağları güçlendirecek

24 Nisan 2024 Çarşamba

GravitHy ve EDF elektrik tedariki için anlaşma imzaladı

22 Nisan 2024 Pazartesi

Japon şirketleri Çin endişeleri artarken odaklarını ABD'ye kaydırıyor

20 Nisan 2024 Cumartesi

MMK 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin sonuçları açıkladı

18 Nisan 2024 Perşembe

İsviçre çelik endüstrisi krizde: Mali zorluklar ve destek beklentileri mevcut

19 Nisan 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun