9.524,59 TRY BIST 100 BIST 100
4,52 CNY CNY CNY
34,68 EUR EUR EUR
32,56 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
88,76 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,28 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,43 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,60 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.496,44 TRY Altın(gr) Altın(gr)

İMO'nun Beyaz Baretli Kadınlar Proje Tanıtım Toplantısı Gerçekleşti

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, 'iş hayatında toplumsal cinsiyet eşitsizliğine farkındalık' projesinin tanıtımını Balçova Belediyesi Orman İçi Cafe'nin ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

İMO'nun Beyaz Baretli Kadınlar Proje Tanıtım Toplantısı Gerçekleşti

İzmir'de İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin başlattığı Beyaz Baretli Kadınlar proje tanıtım toplantısı kahvaltı eşliğinde gerçekleşti. Toplantıya,Balçova Belediye Başkanı Fatma ÇALKAYA, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil TUGAY, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nilay KÖKKILINÇ' da katıldı.

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkan'ı Gürkan ERDOĞAN 'Beyaz Baretli Kadınlar Projesi bizler için büyük önem taşıyor, özellikle inşaat mühendisliğinde var olan toplumsal cinsiyetçiliğe karşı başatılan harekette hem öğrenciler hem de bizler için çok yararlı olacak. Bu farkındalığı başlatan projenin tüm destekçilerine çok teşekkür ediyorum' dedi.

Balçova Belediye Başkanı Fatma ÇALKAYA 'Beyaz Baretli Kadınlar projenin sonuna kadar destekçisiyiz böyle bir projeye ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Siyasettede bu fark gözle görülür şekilde var,bizler kadın olarak bu algıyı kırmak için elimizden geleni yapacağız'dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil TUGAY 'Ben bir doktorum bizim mesleğimizde kadın erkek eşitsizliği gözle görülür şekilde belirgin değil lakin bazen bu tarz söylemler olabiliyor bizler bunun doğru olmadığını söylüyoruz. Biz doktorlar insana insan gözüyle bakıyoruz kadın erkek olarak ayırmıyoruz bu haklı mücadenin sonuna kadar destekçisiyiz. Beyaz Baretli Kadınlar Projesi gerçekten bütün mesleklere örnek gösterilmesi gereken bir hareket herkesi kutluyorum her zaman katkıda bulunacağız' dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nilay KÖKKILINÇ ' Öncelikle sizlere Sayın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç SOYER'in selamlarıyla geldim kendisini temsilen buradayım. Tunç Soyer'e ve ilçe belediye başkanlarımıza kadınlara verdikleri destekten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Bu projeden mutluluk duyuyorum ve genç arkadaşlara çok faydası olacağına inanıyorum' dedi.

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği İzmir Şube Başkan'ı Esen Değer ALPAGUT ' Beyaz Baretli Kadınlar Projesi'nin bir çok farkındalığa öncülük edecek,derneğimiz adına böyle bir projenin sonuna kadar destekçisiyiz menti-mentor ilişkisinin çok büyük fayda sağlayacağını ve çok kıymetli olduğunu düşünüyorum'dedi.

 

Menti-Mentor Rolünün Önemi Vurgulandı

Katılımcıların konuşmalarının ana temasında değinilen noktanın menti (öğrenen) ,İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesine üye kadın üyeleri ise mentor (öğrenme ortağı) rolüyle, bir araya getiren, iki insan arasındaki öğrenme ilişkisinin çok kıymetli ve büyük fayda sağlayacağı oldu.

 

"Bizler Toplumdaki Cinsiyet Eşitsizliğinin En Fazla Olduğu Bu Meslekte Farkındalık Yaratıp Gençlere Yol Göstermek Destek olmak İçin Birleştik"

Projenin tüm detaylarını sunumla gerçekleştiren , İMO İzmir Şube Sekreteri Eylem Ulutaş Ayar, Şube Sekreter Yardımcısı Hazal Canpolat, Proje Koordinatörü İpek Bulgurcu, Yönetim Kurulu Üyesi Ceren Narin Güzel, " Bizler bu projeyle büyük bir adım attığımıza inanıyoruz yaptığımız araştırmalar sonucunda dünyada da bir eşine rastlamadığımız projenin daha çok büyüyeceğine ve bir farkındalık oluşturacağına inanıyoruz. " dedi.

 

"Toplumda İnşaat Mühendisliği Erkek Mesleği Olarak Biliniyor"

 " Ev hayatımızda, iş yerimizde,sokakta üniversitede bu mücadele devam ediyor fakat toplumda inşaat mühendisliği mesleği erkek mesleği olarak biliniyor ve kadınlar başlı başına bir varoluş mücadelesi veriyolar bizlerde biraz daha kadın öğrencilere neler yapabiliriz diye düşünmeye başladık ve hikayemiz yaklaşık sekiz ay önce başladı. Öğrencilerle görüşme sağladığımız toplantılarda başladık onlarla yaşadığı sorunlar,ihtiyaçları ve odamızda yapılabilecek etkinlikler hakkında görüşmeye başladık. Sonrasında şubemizin deneyimli kadın mühendisleriyle toplantılar gerçekleştirdik neler yapabileceğimizi görüştük ve Beyaz Baretli Kadınlar Projesi ortaya çıkmış oldu. " 

 

"Beş Ana Modülle Genç Kadın Öğrencilere Destek Olacağız"

Sunumda projenin modüllerinden de şu şekilde bahsedildi:

"Bu projede kadın öğrencilere yönelik dört ana modül belirlendi. Bunlardan birincisi ve bizim en önemsediğimiz Mentörlük Uygulaması;

İzmir’deki Devlet Üniversitelerinin İnşaat Mühendisliği bölümünde okuyan, genç kadın öğrencileri menti (öğrenen) rolüyle, İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesine üye kadın üyeleri ise mentor (öğrenme ortağı) rolüyle, bir araya getiren, iki insan arasındaki öğrenme ilişkisi ve anlaşmadır. Proje dönemi boyunca her öğrenci mentinin bir öğrenme ortağı mentorü olacaktır.

İkincisi Öğrenim Bursu;

Projemizde, ekonomik olarak desteğe ihtiyacı olan ve üniversite akademik ortalaması yeterli olan belirli sayıdaki Mentilere Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği İzmir Şubesi tarafından 8 ay boyunca öğrenim bursu verilecektir.

Üçüncü olarak Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimleri, Teknik Eğitimler,son olarakta 'Sosyal Mühendislik Eğitimleri'

Projeden yararlanmak ya da projeye katkı sağlamak için www.beyazbaretlikadinlar.org adresinden siteyi ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

GravitHy ve EDF elektrik tedariki için anlaşma imzaladı

22 Nisan 2024 Pazartesi

Japon şirketleri Çin endişeleri artarken odaklarını ABD'ye kaydırıyor

20 Nisan 2024 Cumartesi

MMK 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin sonuçları açıkladı

18 Nisan 2024 Perşembe

İsviçre çelik endüstrisi krizde: Mali zorluklar ve destek beklentileri mevcut

19 Nisan 2024 Cuma

Vişne Madencilik, halka arz sürecini başlattı

19 Nisan 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun