9.645,02 TRY BIST 100 BIST 100
4,51 CNY CNY CNY
34,77 EUR EUR EUR
32,53 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,35 TRY Faiz Faiz
88,56 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,29 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,45 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
113,31 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.437,60 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Gayrimenkulde Aranılan Kan: Yabancıya Konut Satışı

Gayrimenkul sektörü temsilcileri 2018 yılından beklentilerini açıkladı. Ortak hedef; bu yıl yabancılara en az 7,5 milyar dolar değerinde 30 bin konut satışı…

Gayrimenkulde Aranılan Kan: Yabancıya Konut Satışı

Konut sektörünün temsilcileri Bloomberg HT’ye 2018 hedeflerini anlattı. Bu yıl yabancılara en az 7,5 milyar dolar değerinde 30 bin konut satışı hedefleyen temsilciler, yabancıların arsalara ciddi ilgiler gösterdiğini, yapılan yatırımlarla satış patlamalarının yaşanacağını vurguladılar.

ÖZYURTLAR HOLDİNG: 2017’YE GÖRE %100 ARTIŞ SAĞLADIK
Türkiye’de terör olaylarının azalması ve siyasi istikrarın sağlanmasıyla ülkenin yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi haline geldiğini söyleyen Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, yılbaşından bu yana 2017’nin aynı dönemine göre yabancıya konut satışında yüzde 100’lük bir artış yakaladıklarını belirtti. “Yabancıları cezbeden Türkiye, son dönemdeki huzurun da etkisiyle 2018'de yabancılara 7,5 milyar dolar değerinde 30 bin konut satar”diyen Özyurt, yabancıya satışın ihracat kapsamına alınması talebinde de bulundu. Özyurt, KDV iadelerinin hızlanması, yeşil pasaport verilmesi, Türk Eximbank kredisi kullandırılması gibi ihracatçılara sağlanan bazı istisnaların kendilerine de verilmesi durumunda bu rakamların çok daha yukarılara çıkabileceğini sözlerine ekledi.


DURBAKAYIM: YABANCILARA KONUT SATAN FİRMALAR İHRACATÇI KABUL EDİLMELİ
İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım da açıklamasında verilen teşviklere değindi. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 5 milyar dolarlık bir döviz girdisi sağladıklarını belirten Durbakayım; “Yabancılara konut satışı yapan firmaları ihracatçı kabul edilip, bu satışlar döviz kazandırıcı faaliyetler kapsamına alınırsa ve söz konusu şirketler ihracat yapanlara sağlanan teşviklerden faydalanırsa 2018'de dahi 17 milyar dolarlık satış mümkün olur”dedi.  Durbakayım, Türkiye'ye yatırımları teşvik edecek bir diğer gelişmenin Kanal İstanbul Projesi olacağını kaydederek, "Uzun vadede Kanal İstanbul, hem yabancı hem de iç satışta patlama yaşatabilir. 2018'de Kanal İstanbul'un imar durumu belli olup projeler tasdik edilebilir noktaya gelirse, yabancıya satışta patlama yaşanır" dedi.

TAVUKÇUOĞLU: 2018’DE EN AZ 27-28 BİN KONUT SATARIZ
Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkanı Melih Tavukçuoğlu, hükümetin sağladığı KDV muafiyeti, yabancılara en az bir milyon doların üzerinde gayrimenkul alımında vatandaşlık hakkı verilmesi gibi desteklerin satışlarda ciddi etkisi olduğunu söyledi. Türkiye’nin zor günleri geride bırakarak istikrarlı bir ortama kavuştuğunu belirten Tavukçuoğlu 2018’de yabancılara konut satışında yüzde 25’lik bir artış öngördüğünü söyledi. Tavukçu; “Bu konutlardan elde ettiğimiz gelir de 7 milyar liraya ulaşabilir”diye konuştu.

NEVİTA INTERNATIONAL: PROJELER YABANCILARI CEZBEDİYOR
Fuzul Grup tarafından yabancıya gayrimenkul satışı için kurulan Nevita International'ın Yönetim Kurulu Başkanı ve Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akbal da yabancıya konut satışlarının yıla iyi başladığını belirtti. Artan kurun etkisiyle yabancıların çok daha rahat konut alabildiklerini söyleyen Akbal, Kanal İstanbul ve 1915 Çanakkale Köprüsü projelerin de yabancıları cezp ettiğini ifade etti. Akbal, KDV muafiyetinin yanı sıra vatandaşlık hakkı için alt sınır olan bir milyon doların aşağı çekilmesinin satışları artırabileceğini sözlerine ekledi.

NUHOĞLU İNŞAAT: YURTDIŞI TANITIMLARI ARTIRILMALI
Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu da verilen teşvikler ve döviz kurunun yükselmesi nedeniyle yabancıların rotayı Türkiye’ye çevirdiğini vurguladı. 2018 yılında da teşviklerin artacağını, bölgedeki istikrarın sağlanmasıyla bu olumlu tablonun yabancıya yapılan gayrimenkul yatırımını artırmayı beraberinde getireceğini söyleyen Nuhoğlu; “Marka şehirlerimizin yurt dışı pazarlarda tanıtımının yapılması ve ülkemizin bir cazibe merkezi olduğunu daha fazla anlatmalıyız. Böylece inşaat sektörünün yanında turizm sektörü de desteklenmiş olacaktır. İnşaat sektörü Türkiye'nin lokomotif sektörüdür. Bu anlamda yabancıya konut satışındaki artış oldukça önemli”dedi.


COLDWELL BANKER: SATIŞ ADEDİ 50 BİNİ, CİRO 10MİLYAR DOLARI GEÇER
Coldwell Banker Türkiye Müdürü Gökhan Taş, mevcut teşviklerle dahi bu yıl yabancıya konut satışının 25 bin adedin üzerine çok rahat çıkacağını ve elde edilen gelirin 5 milyar doları kolayca aşacağını söyledi. Taş, "Ancak bizim bu pazarı açmamız için Portekiz, Yunanistan, Gürcistan ve Karadağ'ın yaptığı gibi 250 bin dolar gayrimenkul alana oturum izni vermeniz gerekiyor. O zaman artış çok ciddi artar ve pazar hareketlenir. Satış adedi 50 bini, ciro 10 milyar doları geçer." dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Shenfeng Mısır'da fabrika kurarak ekonomik bağları güçlendirecek

24 Nisan 2024 Çarşamba

GravitHy ve EDF elektrik tedariki için anlaşma imzaladı

22 Nisan 2024 Pazartesi

Japon şirketleri Çin endişeleri artarken odaklarını ABD'ye kaydırıyor

20 Nisan 2024 Cumartesi

MMK 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin sonuçları açıkladı

18 Nisan 2024 Perşembe

İsviçre çelik endüstrisi krizde: Mali zorluklar ve destek beklentileri mevcut

19 Nisan 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun