9.524,80 TRY BIST 100 BIST 100
4,52 CNY CNY CNY
34,72 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
86,95 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,48 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
34,65 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
116,41 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.488,33 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Dünyanın En İlginç 10 Mimari Yapısı

Nefes kesen manzaraları ve dış görüntüleri ile dikkatleri üzerine toplayan mimari yapıtlar. Her şehirde ayrı bir eser, ayrı bir hikaye.

Dünyanın En İlginç 10 Mimari Yapısı

GEİSEL KÜTÜPHANESİ (SAN DİEGO, ABD): 

  Kalifornia Üniversitesi’nin içinde yer alan bu mimari yapıt 1 Aralık 1970 yılında Robert A. Throburn tarafından tasarlandı. 4 katlı, ilginç bir tasarım olan bu binanın dış cephesi sırf camdan oluşmakta. Kütüphane hemen her alanda çok geniş bir kitap çeşitliliğine sahip. Kalifornia Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerin böyle sıra dışı bir mimari yapıtın içinde kitaplarla baş başa kalması büyük bir şans.

PEKİN ULUSAL STADYUMU (ÇİN):

  Çin hükümeti uluslararası bir tasarım yarışmasıyla dünyaca ünlü mimarları bir araya getirdi. Bu yarışmanın kazananları ArupSport ve China Architecture Design & Research Group ile işbirliğine giden Herzog & de Meuron oldu. 2003 yılında temelleri atılan bu stadyum Pekin’deki 2008 Yaz Olimpiyatları için tasarlandı. Dış görünüşü nedeniyle kuş yuvasına benzetilmekte. 5 yılda tamamlanan yapının 91.000 kişilik kapasitesi var. Pekin Ulusal Stadyumu, atletizm yarışmaları ve futbol finallerinin yanı sıra, açılış ve kapanış seramonilerinin de adresi. 

DANS EDEN EV (ÇEK CUMHURİYETİ):

   Prag’da Vlatava Nehri kıyısında bulunan binanın yapımı 4 yıl sürdü. Milunic ve Gehry tarafından inşa edilen bu binanın stili, sanat ve mimarlık çevrelerince yeni barok olarak nitelendiriliyor. Mimarlar, Dancing House’u şehrin kültür merkezi yapmayı planlamışlardı ve bu bina zamanla Prag’ın sembollerinden biri haline geldi. Prag halkının en çok ilgi gösterdiği yapılardan biri olan bu binanın en üst katında Viatava nehrinin manzarasıyla muhteşem bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

WONDERWORKS (PİGEON FORGE, ABD):

  Şiddetli bir havaya maruz kalan bir evin başka bir bina üzerine ters düşmesini andıran bu mimari yapıt, Pigeon Forge’dedir. Milyonlarca turistin başını döndüren bu binaya giriş ücretsiz. Bu binanın girişinde sadece büyük bir salon var ve yerde olması gereken herşey tavanda. Lambalar, tablolar, merdivenler.  Fakat başınızı aşağı eğince herşey normale dönüyor. Bu ilginç mimari eski sihirbaz malzemelerinin sergilendiği küçük bir müze olarak kullanılıyor. Wonderworks aynı zamanda sihirbaz gösterilerinin bilet satış yeri. Sizin de Pigeon Forge’ye yolunuz düştüğünde bu ilginç mimari yapıya sahip binayı görmeden dönmeyin.

MANCHESTER ADALET MAHKEMESİ MERKEZ BİNASI (MANCHESTER, İNGİLTERE):

   En ilginç mimari yapılar arasında yer alan bir diğer bina da İngiltere’de bulunan Manchester Adalet Mahkemesi Merkez Binası. Bu mimari eser Mart 2008’de hizmete açıldı. Dış görünüşüyle ve mimari yapısı ile ilgili bilgi vermek gerekirse Manchester Adalet Mahkemesi Merkez Binası 15 katlı olup 34.000 metrekarelik konaklama kapasitesine sahip. İçerisinde 47 mahkeme salonu ve 75 adet danışmanlık ofisini barındırmakta. Özgün estetiği ile şehir sakinlerini büyüleyen bu yapı, en prestijli bina olarak tarihte hak ettiği yeri aldı.

LONGABERGER BİNASI (OHİO, ABD):

  Dünyanın en büyük tahta piknik sepeti olan Longaberger Binası, uzmanlığı tahta piknik sepetleri üzerine olan Longaberger binası firması tarafından tasarlanan 7 katlı bir yapı. Aynı zamanda firmanın genel merkezi olan bu bina ziyaretçilerine, pikniğe götürülen bir yiyeceğin nasıl hissettiğine dair ipuçları veriyor. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Baku Steel Company üretimi artırmayı hedefliyor

18 Nisan 2024 Perşembe

MMK 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin sonuçları açıkladı

18 Nisan 2024 Perşembe

Kamerun ve Kongo arasındaki projede hisse değişikliği!

17 Nisan 2024 Çarşamba

Minerals Development Oman'dan yeni proje girişimi

17 Nisan 2024 Çarşamba

LISCO ve Danieli doğrudan indirgeme tesisi için Mutabakat Anlaşması imzaladı

17 Nisan 2024 Çarşamba
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun