9.722,09 TRY BIST 100 BIST 100
34,77 EUR EUR EUR
32,53 USD USD USD
4,51 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,35 TRY Faiz Faiz
88,17 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,17 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,47 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,20 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.426,12 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Dev Projenin İlk İhalesi Bugün!

Kanal İstanbul için bugün ilk ihaleye çıkılıyor. İhale, tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerinin taşınarak başka bir konumda yeniden inşa edilmesi işi için yapılacak...

Dev Projenin İlk İhalesi Bugün!

Tartışmaların odağında bulunan Kanal İstanbul Projesi'nin etki alanında kalan tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerinin taşınarak başka bir alanda yeniden inşa edilmesi işi için koronavirüs salgınına rağmen bugün ihale gerçekleştirilecek.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'çılgın projesi' Kanal İstanbul projesi kapsamında, bugün dev su yolunun etki alanında kalan Başakşehir'deki tarihi Odabaşı ve Arnavutköy'deki tarihi Dursunköy köprülerinin rekonstrüksiyon (yeniden yapım) projesi için Kağıthane'deki Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü'nde ihaleye çıkılacak.

KÖPRÜLER SÖKÜLEREK TAŞINACAK

İhale için hazırlanan özel teknik şartnamede, işin amacı “Kanal İstanbul projesi etki alanında kalan Başakşehir'deki tarihi Odabaşı ve Arnavutköy'deki Dursunköy köprülerinin korunarak gelecek kuşaklara aktarılmasının sağlanması için sağlam bölümlerinin sökülerek taşınması, eksik bölümlerinin tamamlanması ilkesine dayalı projelerinin hazırlanması” olarak ifade edildi.

Şartnameye göre köprü civarında araştırma kazıları yapılarak başlangıç ve bitiş noktaları ile belirlenecek. İhaleyi alan firma; köprünün sökümü, yapı elemanlarının taşınması, yeniden yapılması ve eksik bölümlerinin bitirilmesi işlerini üstlenecek.

Firma, köprünün özgün konumuna yakın bir konuma taşınması için alternatif yerleri araştıracak ve köprülerin taşınacağı yeri tespit edecek. İşin süresi de 350 gün olarak belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Kanal İstanbul Projesi, Türkiye’nin gündemine 2011 genel seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vaadi olarak duyuldu.

2017'de Kanal İstanbul için Ulaştırma Bakanlığı 34.9 milyon TL'lik “etüt, proje ve danışmanlık” ihalesi yaptı ve proje ortaya çıktı.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından da süreç hızlandı. Küçükçekmece, Arnavutköy, Avcılar, Başakşehir ilçelerinden geçen Kanal İstanbul projesine ilişkin hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporuna son şekli verildi ve 23 Aralık 2019 günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından rapor askıya çıkarıldı.

10 gün boyunca halkın görüşüne açılan nihai ÇED raporuna binlerce İstanbullu itiraz ettti. İl Başkanlıklarına giderek vatandaşlar itiraz dilekçelerini teslim etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de projeye karşı itiraz başvurusunda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 17 Ocak 2020 itibari ile “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” kararı aldığını açıkladı. Böylece tartışmalı projenin ÇED Raporu tüm itirazlara rağmen, olduğu şekliyle onaylandı.

Onaylanan ÇED raporunun iptali için İBB, barolar, çevre örgütleri, sendikalar, meslek odaları dava açtı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Shenfeng Mısır'da fabrika kurarak ekonomik bağları güçlendirecek

24 Nisan 2024 Çarşamba

GravitHy ve EDF elektrik tedariki için anlaşma imzaladı

22 Nisan 2024 Pazartesi

Japon şirketleri Çin endişeleri artarken odaklarını ABD'ye kaydırıyor

20 Nisan 2024 Cumartesi

MMK 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin sonuçları açıkladı

18 Nisan 2024 Perşembe

İsviçre çelik endüstrisi krizde: Mali zorluklar ve destek beklentileri mevcut

19 Nisan 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun