9.524,59 TRY BIST 100 BIST 100
4,52 CNY CNY CNY
34,72 EUR EUR EUR
32,54 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
88,76 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,28 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,43 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,60 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.496,44 TRY Altın(gr) Altın(gr)

ÇİMKO, Üç Tesisine CSC Belgesi Aldı

BetonSürdürülebilirlik Konseyi (The Concrete Sustainability Council - CSC) BölgeselSistem Operatörü olan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından ülkemizetanıtılan “Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgelendirme Sistemi” kapsamında ÇİMKOÇimento ve Beton Sanayi Ticaret AŞ’nin Narlı Çimento Fabrikası ile Osmaniye veAltınşehir Hazır Beton Tesisleri belgelendirildi...

ÇİMKO, Üç Tesisine CSC Belgesi Aldı

Beton Sürdürülebilirlik Konseyinin (CSC) Bölgesel Sistem Operatörü olan THBB ve Konsey’in Belgelendirme Kuruluşu olan KGS İktisadi İşletmesi (KGS), “Kaynakların Sorumlu Kullanımı Sistemi” tarafından belgelendirilmek üzere başvuran firmalara yönelik çalışmalarına yoğun birşekilde devam ediyor.

Bu doğrultuda, iki hazır beton tesisini belgelendirmek üzere başvuran ÇİMKO Çimento ve Beton Sanayi Ticaret AŞ’nin tesislerinde KGS tarafından denetimde bulunuldu. Yapılan denetimler sonucunda ÇİMKO Osmaniye Hazır Beton Tesisi ile Adıyaman’da bulunan Altınşehir Hazır Beton Tesisi, “Beton Sürdürülebilirlik Konseyi Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgesi” almaya hakkazandı. Bu belgelendirmelerin ardından ÇİMKO, Narlı Çimento Fabrikası’nın belgelendirilmesi için başvuruda bulunuldu. KGS tarafından yapılan denetimler sonucunda ÇİMKO Çimento’nun Narlı Çimento Fabrikası da “Beton Sürdürülebilirlik Konseyi Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgesi” almaya hak kazandı. ÇİMKO, “Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgelendirme Sistemi” ülkemizde aktif olduktan sonra 3 tesisini belgelendirerek önemli bir başarıya imza attı. ÇİMKO daha sonraOsmaniye ve Altınşehir Hazır Beton Tesislerinin belgelendirme seviyesiniyükselterek gümüş seviyesine getirdi.

Bu önemli başarıya imza atan tesislerin belgelerinin takdimi için ÇİMKO’nun ev sahipliğinde Gaziantep’te bir tören düzenlendi. 18 Aralık 2019 tarihinde düzenlenen törene, Gaziantep Valisi Davut Gül,Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ERMCO ve THBB BaşkanıYavuz Işık, SANKO Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu, ÇİMKO Genel MüdürüDr. Önder Kırca, THBB Genel Sekreteri Aslı Özbora Tarhan, KGS İktisadi İşletmesi Direktörü Selçuk Uçar, Gaziantep ilindeki üst düzey mülki amirler, meslek odası ve birlik başkanları, üniversite temsilcileri, SANKO Holding yöneticileri ve davetliler katıldı. ÇİMKO’nun almaya hak kazandığı belgeler ERMCO ve THBB Başkanı Yavuz Işık tarafından ÇİMKO Narlı Çimento Fabrikası ile Osmaniyeve Altınşehir Hazır Beton Tesislerinin yetkililerine takdim edildi.

Yavuz Işık: “Bu belgelendirme sistemi ile sektörümüz, sürdürülebilirlikile ilgili performansını artıran, dünya çapında kabul edilen bir modelekavuşmuş oldu.”

ERMCO ve THBB Başkanı Yavuz Işık, törendeyaptığı konuşmada, “Hemen hemen hersektörde gittikçe önem kazanan sürdürülebilirlik başlığı, özellikle sektörümüziçin oldukça büyük bir anlam ifade ediyor. Sürdürülebilirlik ile gelecekkuşakların ihtiyaçlarını tehlikeye sokmadan bugünkü ihtiyaçlarımızın teminedilebilmesi hedeflenmektedir. Bu hedef doğrultusunda, 2016 yılında BetonSürdürebilirlik Konseyi (CSC) kurulmuştur. THBB olarak, konseye üye olmanınyanı sıra bu belgelendirmenin Türkiye’deki ‘Sistem Operatörü’ olarak görevaldık. Buna ek olarak bağımsız öz denetim mekanizmamız olan KGS de Konseytarafından yetkilendirilerek ‘Belgelendirme Kuruluşu’ olarak atandı. CSC, betonve onun en önemli iki bileşeni olan çimento ve agrega malzemeleri için Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgelendirmesi modeli sunmaktadır. Bu belgelendirme sistemi ile sektörümüz, sürdürülebilirlik ile ilgiliperformansını artıran, dünya çapında kabul edilen bir modele kavuşmuş oldu. Böylece sektörümüzdeki beton, çimento ve agrega üreticilerinin sürdürülebilirlik konusundagöstermiş olduğu hassaslık ve çabaların; güvenilir, bağımsız, verilere dayanan bir belgelendirme süreci ile tüm dünyaya gösterilebilmesi sağlandı. Birliğimizüyesi ÇİMKO, sürdürülebilirlik ile ilgili son derece sorumlu bir adım atarak ilk olarak 2017 yılında hayata geçen ve ülkemize 2018 yılında adapte ettiğimizbu sisteme, 2018 yılı sonunda hemen dâhil oldu. Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgesi” almaya hak kazanan Birliğimiz üyesi ÇİMKO’yu başarılarından dolayı kutluyor ve bu belgelendirmelerin çok büyük başarılara vesile olmasınıdiliyorum.” dedi.

Önder Kırca: “Amacımız tüm tesislerimizi buseviyeye taşıyarak sektörümüzdeki ve özellikle bölgemizdeki kaynakların sorumlukullanımı konusunda öncü olmaktır.”

ÇİMKO Genel Müdürü Dr. Önder Kırca CSC törende yaptığı konuşmada “ÇİMKO, dünya standartlarında kaliteli üretim hedefini sürdürülebilirlik ilkeleri ilebirleştirmektedir. Narlı Fabrikamız Türkiye’deki en düşük emisyon değerleriyle bu alandaki en iyi uygulama örneğidir. Sürdürülebilirlik konusunda göstermiş olduğumuz çabaların en somut kanıtını, Beton Sürdürülebilirlik Konseyinin (ConcreteSustainability Council) Bölgesel Sistem Operatörü olan THBB tarafından verilenCSC sertifikasyonunu sürecini başarıyla tamamlayarak ortaya koyduk. Bu süreçteyönetim, çevre, ekonomi ve sosyal uygulamalar başlıkları altındaki iş yapışşeklimiz ve ortaya koyduğumuz iş çıktılarıyla, CSC sertifikasyonuna hak kazandık. Ülkemizdeki CSC sertifikasyonuna sahip olan ilk çimento fabrikalarıve hazır beton tesisleri arasında yer almak emeklerimizin hem ödülü oldu hem debu standardı diğer tesislerimize yaymak için motivasyon aracı oldu. Amacımıztüm tesislerimizi bu seviyeye taşıyarak sektörümüzdeki ve özellikle bölgemizdeki kaynakların sorumlu kullanımı konusunda öncü olmaktır. Mensubu olduğumuz SANKO Grubu’nun ‘bu topraklardan aldığını bu topraklara verme’ hedefini ‘Kaynaklarını Sorumlu Kullanan Şirket’ sıfatıyla birlikte daha da ileriye taşımak için çalışıyoruz.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

İsviçre çelik endüstrisi krizde: Mali zorluklar ve destek beklentileri mevcut

19 Nisan 2024 Cuma

Vişne Madencilik, halka arz sürecini başlattı

19 Nisan 2024 Cuma

Baku Steel Company üretimi artırmayı hedefliyor

18 Nisan 2024 Perşembe

Kamerun ve Kongo arasındaki projede hisse değişikliği!

17 Nisan 2024 Çarşamba

Minerals Development Oman'dan yeni proje girişimi

17 Nisan 2024 Çarşamba
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun