9.722,09 TRY BIST 100 BIST 100
4,51 CNY CNY CNY
34,77 EUR EUR EUR
32,53 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,35 TRY Faiz Faiz
88,17 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,17 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,47 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,20 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.426,12 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Berdan Civata Kaliteyi Ar-Ge ile Yakaladı

34 yıl önce küçük bir atölyede temeli atılan Berdan Cıvata bugün kabına sığmıyor. Tarsus Mersin OSB’de dördüncü arsasına da yatırıma hazırlanan firma kaliteyi kapasitesini sürekli arttırdığı test laboratuvarındaki Ar-Ge çalışmaları ile yakaladı.

Berdan Civata Kaliteyi Ar-Ge ile Yakaladı

1979 yılında Mersin'in Tarsus ilçesinde 150 metrekarelik atölyede ikinci el 5 tezgah ve 5 çalışanla Hasan ve Yunus Şemsi kardeşler tarafından kurulan Berdan Cıvata, bugün Mersin-Tarsus OSB’de 33.000 m² alan üzerinde 9000 m²’lik kapalı tesislerde 170 civarında çalışanı ile her türlü yüksek mukavemetli cıvata, somun ve saplama üretiminin yanı sıra rüzgar enerji santralleri için de bağlantı elemanları üretiyor.
Türkiye genelinde kendi sektöründe faaliyet gösteren 5-6  firmadan birisi olan Berdan Cıvata Sanayi A.Ş, TSE ve ISO 9001 Belgeleri dışında Türkiye’de bu sektörün ilk CE Belgesini ve ilk''Tucsamark Sertifikası''nı alarak kalitesini taçlandırdı. Berdan Cıvata, yine kaliteye yönelik “ Ü ” belgesi almak için bir Alman Danışmanlık Firması ile sözleşme imzaladı.


Ürettiğinin yarısını ihraç ediyor


Tarsus OSB’de 9 bin metrekarelik tesislerde 170 elemanla cıvata somun saplama üreten ve ürünlerin yüzde 50 kadarını Almanya, İspanya ve Hollanda gibi Avrupa’nın sanayide gelişmiş ülkelere ihraç eden Berdan Cıvata'nın yurt içi müşterileri arasında ise Gama, Tekfen, Alsim Alarko, Astaldi,  Özaltın, STFA, Çalık Holding gibi büyük müteahhitlik firmalarının yanı sıra Petkim, Tüpraş, TPAO gibi petrol sektöründe faaliyet gösteren dev firmalar da bulunuyor.


Kaliteye verilen önem


Şirket kurucusu Hasan Şemsi, “Kaliteye verdiğimiz önem nedeniyle test laboratuvarımızın kapasitesini artırarak Türkiye’deki  cıvata somun sektörünün  en zengin test laboratuarlarından birine  sahip bir kurum olmanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz” dedi. Hasan Şemsi,   M150 çapı ve 18 Metre uzunluğu ile en uzun ve en kalın çaplı ankraj cıvataları üreterek büyük çaplı cıvata ve benzeri  bağlantı elemanları üreticisi olarak yurtiçinde ve yurtdışında isim yapmış bir firma olduklarını söyledi.


Üretim konuları


Hasan Şemsi, “Türkiye’nin cıvata somun sektörünün en büyük kapasiteli sıcak somun presine sahip firmamız  otomatik tezgahta M33 çapa kadar büyük miktarlarda somun üretebilmektedir. Rüzgar enerji ve güç santralleri, petrokimya tesisleri, enerji hatları, basınçlı kap ve kazan üreticileri, otomotiv, ağır sanayi ve inşaat sektörüne cıvata, somun, saplama, U ve J ankraj cıvataları, demiryolu ile ilgili cıvata ve somunları gibi çok çeşitli tipte ürünleri elektro ve daldırma galvanizli olarak üretmekteyiz. Gıda ve Kimya Sektörüne de paslanmaz cıvata üretimlerimiz var'' dedi.


Entegre bir tesis


Avrupa’dan ve ülkemizden artan taleplere cevap verebilecek şekilde yapılanmak üzere sıcak daldırma galvaniz tesisi ile elektro galvaniz tesisini ve bunun yanında ısıl işlem tesisini bünyelerinde kurarak entegre bir tesis haline geldiklerini kaydeden Şemsi, “Yeni yatırımlar için Tarsus-Mersin OSB’de 10 bin metrekare büyüklükte dördüncü arsamızı da almış bulunuyoruz. Sanayicilik veya üretim zor ve meşakkatli bir iştir. Ama bir defa başladınız mı duramıyorsunuz. Sanayileşmiş ülkelere de satabildiğimiz makine parçalarını üretmenin heyecanı yanında ülkenin istihdamına ve ihracatına katkıda bulunmak bizleri kamçılamaktadır. Kapasite arttırmanın yanında bir yabancı kuruluşla ortaklık yapmakta hedeflerimiz arasındadır” diye konuştu.
İhtiyacı olan elektriği kendi çatılarında Güneş Santrali  kurarak elde etmeyi düşünen Hasan Şemsi, bu konuda 2x500 Kw’lık bir enerji santralinin proje çalışmalarına başladıklarını ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Shenfeng Mısır'da fabrika kurarak ekonomik bağları güçlendirecek

24 Nisan 2024 Çarşamba

GravitHy ve EDF elektrik tedariki için anlaşma imzaladı

22 Nisan 2024 Pazartesi

Japon şirketleri Çin endişeleri artarken odaklarını ABD'ye kaydırıyor

20 Nisan 2024 Cumartesi

MMK 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin sonuçları açıkladı

18 Nisan 2024 Perşembe

İsviçre çelik endüstrisi krizde: Mali zorluklar ve destek beklentileri mevcut

19 Nisan 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun