9.524,59 TRY BIST 100 BIST 100
4,52 CNY CNY CNY
34,69 EUR EUR EUR
32,57 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
88,76 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,28 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,43 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,97 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.496,44 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Yatla denize açılmak serbest mi?

Tam kapanma döneminde Muğla’da özel yatların denize çıkmalarına izin verilirken, Antalya’da yasaklanması bazı özel yat ve tekne sahiplerinin tepkisine yol açtı.

Yatla denize açılmak serbest mi?

Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanan Tam kapanma kararıyla ilgili Antalya Valiliği de il genelinde denizlerdeki uygulamalar konusunda düzenleme yaptı. Tam kapanma tedbirleri kapsamında 29 Nisan 2021 saat 19.00 başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi saat 05.00 da bitecek olan kısıtlamalarda, Antalya’da gezinti/tenezzüh tekneleri, ticari yatlar ve benzeri ticari faaliyetler yasaklandı. Yasağın, Türkiye’de turizm maksadıyla bulunan yabancılara hizmet verenleri de kapsadığı belirtildi.

Antalya Valiliği’nin denizlerdeki uygulama kararları şöyle: “Özel tekneleri ile liman/marinalarda kısıtlamayı geçirecek vatandaşların, kısıtlama başlamadan önce denize açılmak ve Harekat merkezine ya da en yakın SG botuna bilgi vermek suretiyle, belli bir koyda bulunabilecek ve kısıtlamayı denizde geçirebilecek, ya da liman / marinalarda teknesinde kalabilecek. Belli bir koyda bulunacak teknelerden mücbir sebeple dönmek zorunda kalan tekneler limana dönebilir ve mücbir sebebini SG personeli gözetiminde gidermesini müteakip karşıladıkları limandan çıkarak belirttiği koya gidebilirler.

Kısıtlamayı denizde geçirecek teknelerin yerleşim yerlerinin önündeki koylarda bulunmasına müsaade edilmeyecektir. Özel tekneler üzerinde bulunan lastik bot/vasıtaların sahillere gidip gelmesine de müsaade edilmeyecektir. Kısıtlamadan önce denize açılan ve mücbir sebepten (yemek ve yakıt gibi sebepler mücbir sebep sayılmayacak, arıza, sağlık, hava/deniz şartları gibi sebepler sayılabilecektir) limana dönen teknelerdeki şahısların liman/marinayı terketmemeleri tebliğ edilecek, ayrılmak isteyenler mülki amirlerden izin talep ederek gerekli izinleri aldıktan sonra limanı terk edebileceklerdir. Teknelerin mücbir sebepleri bahane ederek bir kaç günde bir liman giriş/çıkışı yapmasına müsaade edilmeyecektir.”

Yatla denize açılmak Antalya’da yasak, Muğla’da serbest

Buna karşın Muğla’da ise tam tersi bir uygulamaya gidildi. Muğla Valiliği’nin özel teknesi olan vatandaşlarla ilgili aldığı kararda şöyle denildi: “Kamaralı tekneler konut olarak değerlendirileceğinden, bu teknelerde halihazırda ikamet eden şahısların tekneleri ile denize çıkabilmelerine, koylarda bulunabilmelerine, ayrıca zorunlu hallerin oluşması halinde (sağlık sorunu, tekne arızası, olumsuz hava koşulları, temel gıda ihtiyaçları, atık transferi vb. ) teknelerin liman ve marinalara giriş çıkış yapabilmelerine izin verilecek. Turistik faaliyetler için geçici/kısa süreli ülkemize gelen yabancı turistler sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olduklarından yolcu motorları / taksi botların, muafiyet kapsamındaki yabancı turistlerin bir yerden başka bir yere ulaşımının sağlanabilecek. Turizm sezonu hazırlık kapsamında marina, çekek yerlerinde yapılan bakım/onarım, denize indirme faaliyetleri ve bu kapsamda deniz yoluyla yapılan intikaller kısıtlama süresince serbest oacak.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Bulgaristan ve Türkiye arasında ikinci bir demir yolu hattı kurulacak

18 Nisan 2024 Perşembe

EUROMETAL forumu: İber yarımadasında çelik piyasası değerlendirildi

16 Nisan 2024 Salı

İran ve İsrail arasındaki gerginlik devam ediyor, kargo gemisine el konuldu

14 Nisan 2024 Pazar

Gazze'de ateşkes ilan edilene kadar Ankara'nın Tel Aviv'e ihracatı sınırlı olacak

13 Nisan 2024 Cumartesi

Yeşil çelik projelerine toplamda 10,5 milyar Euro finansman sağlandı

9 Nisan 2024 Salı
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun