9.679,80 TRY BIST 100 BIST 100
34,51 EUR EUR EUR
32,39 USD USD USD
4,51 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,62 TRY Faiz Faiz
90,66 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,75 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,35 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
111,64 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.488,18 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Türk Kahvesini Bir de Sen Anlat” Yarışması, Gençlere Baristalık ve Kişisel Markalaşma Eğitimleri Verecek

Turkish Coffee Lady, genç girişimcilerin dayanışması ile Türk Kahvesi kültürünü markalaştırmayı amaçlıyor...

Türk Kahvesini Bir de Sen Anlat” Yarışması, Gençlere Baristalık ve Kişisel Markalaşma Eğitimleri Verecek

Yurtdışında 10 yılı aşkın süredir 500 yıllık Türk kahvesi kültürünü tanıtan Turkish Coffee Lady girişimi, Türk gastronomisinin kalbinde duran kültürel mirasımızın tanıtımına destek verecek gençlere ücretsiz baristalık ve kişisel marka eğitimleri vermek üzere sanal bir kampanya başlatıyor.

#TürkKahvesiniBirdeSenAnlat hashtagi ile Instagram aracılığıyla düzenlenecek yarışma, 19 Ekim-31 Ekim tarihleri arasında @turkkahvesinibirdesenanlat hesabı üzerinden gerçekleşecek. Milli değerlerimizi vurgulayacak olan ödüllü yarışma kapsamında, sosyal medyada hesaplarından “Türk kahvesini neden markalaştırmalıyız” sorusunun cevabını yazılı, video veya bir slogan ile paylaşan kişiler arasından seçilecek üç kişi BaristaOl.com’dan ücretsiz baristalık eğitimleri, iki kişi Tower Life Marka Danışmanlığı işbirliğinde ücretsiz kişisel marka eğitimleri, ve bir kişi Turkish Coffee Lady Vakfı'ndan ücretsiz mentörlük eğitimi kazanacak. 19 Ekim Pazartesi günü Instagram’dan başlayacak yarışma süreci boyunca yapılan tüm paylaşımlar sosyal medya hesaplarından derlenecek içeriklerle bir sunuma dönüştürülecek. 30 Ekim Cuma günü ise, sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen, toplumun tüm kesimlerine yönelik, teknoloji, girişimcilik ve finansal bilinç alanlarında projeler geliştiren ve kuruluş vizyonu dünya gençliği ile Türkiye gençliği arasında iletişim köprüsü kurmak olan Habitat Derneği’nin desteği ile Türk kahvesine yönelik Türkiye’de ilk kez bir hekaton çalışması da gerçekleştirilecek.

2012 yılından beri dünyayı “Gezici Türk Kahvesi Evi” ile dolaşan ve Turkish Coffee Lady olarak tanınan Gizem Şalcıgıl White, sözkonusu gastro diplomasi kampanyası aracılığıyla kahve kültürümüzün öneminin bilinmesi ve Türk kahvesinin dünya tarihindeki yerini vurgulamayı amaçlıyor. Girişimin kurucusu White “Türk kahvesi, 500 yıllık bir Türk markasıdır. Dünyanın ilk kahve pişirme yöntemi olan bu kültürel mirasımız bir çok kahve çeşidinin temelinde yatmakta olup, küresel kahve sektörünün oluşmasında ön ayak olmuştur. Gelecek nesillerimizin hayatlarında fark yaratmak için, Türk kahvesinin dünya pazarında değer kazanmasıyla ekonomik, sosyal ve kültürel alanda topluma katkı da bulunmayı amaçlıyoruz. Yarışmanın katılma koşulları için sadece @turkkahvesinibirdesenlat hesabını takip etmek ve yapılan tüm paylaşımlarda #turkkahvesinibirdesenlat hashtagını kullanmak gerekiyor” diye konuştu.

Dünyanın ilk kahve diplomasisi kurumu olan Turkish Coffee Lady Vakfı, BaristaOl.com, Tower Life ve Habitat Derneği temsilcilerinden oluşan jürinin değerlendireceği sonuçlar sonucunda belirlenecek finalistler 15 Kasım’da açıklanacak. 5 Aralık Dünya Türk kahvesi gününde ödüllerini teslim alacak kazanan genç girişimciler ayrıca eğitimlerini tamamlarken deneyimlerini kampanyanın sosyal medya hesaplarından da paylaşıyor olacaklar. 8 Mart 2020 tarihinde başkent Washington DC’de kurulan Turkish Coffee Lady Vakfı’nın danışma kurulu üyesi Başkent Üniversitesi’nden Prof. Dr. Zeliha Cengiz Eser şöyle konuştu:

“Bu ülkenin geleceği gençlere emanet. Her alanda bizden bayrağı devralarak ileriye taşıyacak olan gençlerimiz Türk kahvesinin bir dünya markası olarak yerini alması ve korunması konusunda da bayrağı devralacaklardır. 10 yıldır dünyaya Türk kahvesini tanıtmak için bu hareketi başlatan Gizem Şalcıgil White’ların sayısının artması çok önemli. Bu durum da ancak gençlerin bu misyona sahip çıkmaları ve katkı vermeleriyle gerçekleşecektir. Gençlerimiz kahve tüketiminde de önemli role sahiptir, o zaman Türk kahvesini bir de onlardan dinleyelim. Bizler gençlerin paylaşımlarını duymak ve jüri seçimi sonucunda kazananları vakfımız tarafından ABD’ye davet etmek için çok heyecanlanıyoruz. Haydi gençler, Türk kahvesini bir de siz anlatın!”

TCL Türk Kahvesi Serisi Kültürel Köprüler Kuruyor

Gastro-kültürel diplomasi aracılığıyla yüzyıllardır süregelen Türk gastronomi geleneklerinin tanıtılmasını ve aynı zamanda kadınların toplumsal kalkınmadaki önemine katkıda bulunmayı hedefleyen Turkish Coffee Lady, ayrıca ABD’de satışa çıkacak olan Türkiye’nin hazinelerini tanıtan yeni gurme Türk kahvesi serisini kahve severler ile buluşturdu. Türkiye’nin kültürel miraslarından ilham alan kahve harmanları ülke markasına katkıda bulunmak adına İstanbul, Mardin, Kapadokya, Ege, Zeugma, Göbeklitepe, Patara ve Efes gibi tarihi kentlerin isimlerini temsil ediyor. Turkish Coffee Lady tematik ürün serisinin içinde geleneksel, dibek kahvesi, damla sakızı, kakule, karamel, çikolata, fındık ve çilek lezzetlerinde sekiz adet farklı aroma bulunuyor. Türkiye’nin kültürel zenginliklerini temsil eden bu harmanlar özel olarak gastronomi uzmanı Cenk Girginol tarafından hazırlandı, mikro sanat dehası Hasan Kale’nin telve ile çizdiği eserleriyle tasarlandı ve Göksu Global işbirliğinde hayata geçirildi. Ayrıca, kadın girişimcileri desteklemek adına tasarlanan tematik kahve harmanlarının her bir paket satışından yüzde 5’lik bir gelir kadın girişimciliğini destek amaçlı liderlik ve mentörlük programlarının geliştirilmesine bağışlanacak. Nişantaşı Üniversitesi Tarih bölümü başkanı Doç. Dr. Göknur Akçadağ, Türkiye’deki çalışmaların direktörlüğünü yürütüyor. Doç. Dr. Akçadağ, Türk kahvesinin kültürel köprüler kurmasında gençlerin kendi yaratıcı anlatımlarıyla rollerinin büyük olduğunu vurguluyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

EUROMETAL forumu: İber yarımadasında çelik piyasası değerlendirildi

16 Nisan 2024 Salı

İran ve İsrail arasındaki gerginlik devam ediyor, kargo gemisine el konuldu

14 Nisan 2024 Pazar

Gazze'de ateşkes ilan edilene kadar Ankara'nın Tel Aviv'e ihracatı sınırlı olacak

13 Nisan 2024 Cumartesi

Yeşil çelik projelerine toplamda 10,5 milyar Euro finansman sağlandı

9 Nisan 2024 Salı

Kerkük-Ceyhan boru hattı yeniden açılacak

8 Nisan 2024 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun