9.679,80 TRY BIST 100 BIST 100
34,51 EUR EUR EUR
32,39 USD USD USD
4,51 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,62 TRY Faiz Faiz
90,66 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,75 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,35 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
111,64 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.488,18 TRY Altın(gr) Altın(gr)

TKYD'nin yeni başkanı Dr. Tamer Saka oldu

TKYD Başkanı Dr. Tamer Saka: "Kurumsal yönetimin gelişimine katkı sunmak bir bayrak yarışı"

TKYD'nin yeni başkanı Dr. Tamer Saka oldu

Kurumsal yönetim anlayışının tanınması, gelişmesi ve en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesi hedefiyle faaliyet gösteren Türkiye Kurumsal Yönetim Derneğinin (TKYD) yeni başkanı Dr. Tamer Saka oldu.

TKYD açıklamasına göre, 2003 yılından bu yana faaliyet gösteren Derneğin, Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel Kurul toplantısında, TKYD'nin yeni Yönetim Kurulu üyeleri belirlenirken, Genel Kurul sonrası ilk toplantısını gerçekleştiren yeni Yönetim Kurulu, TKYD Başkanlığı'na Saka'yı seçti. Derneğin başkan yardımcıları ise Duygu Yılmaz, Murat Kolbaşı ve Can Çaka oldu.

"Bu yolda, çıtayı her geçen gün biraz daha yukarı koymak için çabalayacağız"

Açıklamada Genel Kurul'daki değerlendirmelerine yer verilen Dr. Tamer Saka, salgının zorlu koşullarına rağmen TKYD'nin vizyonunu ortaya koyan çalışma ve projeleri hayata geçiren önceki yönetime teşekkür etti.

Dernek çatısı altında yapılan çalışmaların, Türkiye'nin kurumsal yönetim anlayışının gelişmesine katkı sunmak üzere yapıldığını ve bunun bir bayrak yarışı olduğunu belirten Saka, şunları kaydetti:

"Pandemi koşullarının hala devam ettiği günümüzde, kurumsal yönetimin önemi geçmişe nazaran daha iyi anlaşıldı. Çünkü kurumsal yönetim, şirketleri pandemi gibi beklenmedik dönemlerde dahi risklere karşı koruyor, dayanıklılığı artırıyor. Biz de bu nedenle özel sektörde, sivil toplum kuruluşlarında ve kamuda iyi uygulamaların yaygınlaşması için kurumsal yönetimi anlatmaya ve bu anlayışı yaygınlaştırmaya devam edeceğiz. Gönül verdiğimiz bu yolda, çıtayı her geçen gün biraz daha yukarı koymak için çabalayacağız. Bu süreçte yalnızca kurullarımızın, komisyonlarımızın değil, kurumsal ve bireysel tüm üyelerimizin bize destek olacağına inanıyoruz."

Şirketlerin gelecekte de var olabilmesinin yolunun "başarılı bir kurumsal yönetim yapısı" oluşturabilmelerinden geçtiği ve kurumsal yönetim yapısının sağlam temellere oturmasının sadece tek tek şirketlere değil, tüm Türkiye'ye büyük fayda sağlayacağı fikriyle hareket eden TKYD'nin Türkiye genelinde 59 kurumsal, 600'ü aşkın da bireysel üyesi bulunuyor.

Dr. Tamer Saka hakkında

TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Saka, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladı. Sırasıyla Arthur Andersen ve Ernst & Young şirketlerinde risk yönetim danışmanlığı hizmetlerinden sorumlu müdür ve kıdemli müdür görevlerini yürüten Dr. Tamer Saka, 2004 yılında risk yönetim direktörü olarak Sabancı Holding bünyesine katıldı. Saka, 2010-2011 döneminde Willis Londra'da, içinde Türkiye'nin de yer aldığı yaklaşık 20 ülkenin iş geliştirme faaliyetlerinden sorumlu yönetici direktör olarak görev aldı. Aralık 2011'de Kibar Holding Strateji ve İş Geliştirme Koordinatörlüğü görevini üstlenen Saka, Mayıs 2012 itibarıyla otomotiv ve kurumsal fonksiyonlar grup başkanı ve Kibar Holding Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışmalarını sürdürdü. 2014-Nisan 2018 döneminde Kibar Holding Üst Yöneticiliği (CEO) görevini yürüten Dr. Saka, Nisan 2018 itibarıyla Sabancı Holding Çimento Grup Başkanlığı görevini üstlendi.

Dr. Saka, Afyon Çimento, Akçansa ve Çimsa şirketlerinde yönetim kurulu başkanlığı, Kordsa ve Carrefoursa şirketlerinde yönetim kurulu üyelikleri ile birlikte Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Başkanlığı, Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası??????? Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, Amerikan-Türk Konseyi (ATC) Başkan Yardımcılığı, Global Cement and Concrete Association (GCCA) Yönetim Kurulu Üyeliği, CEMBUREAU Yönetim Kurulu Üyeliği, TÜSİAD ve İstanbul Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu Üyeliği görevlerini sürdürüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

EUROMETAL forumu: İber yarımadasında çelik piyasası değerlendirildi

16 Nisan 2024 Salı

İran ve İsrail arasındaki gerginlik devam ediyor, kargo gemisine el konuldu

14 Nisan 2024 Pazar

Gazze'de ateşkes ilan edilene kadar Ankara'nın Tel Aviv'e ihracatı sınırlı olacak

13 Nisan 2024 Cumartesi

Yeşil çelik projelerine toplamda 10,5 milyar Euro finansman sağlandı

9 Nisan 2024 Salı

Kerkük-Ceyhan boru hattı yeniden açılacak

8 Nisan 2024 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun