9.524,80 TRY BIST 100 BIST 100
34,59 EUR EUR EUR
32,52 USD USD USD
4,52 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
86,95 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,48 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
34,65 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
116,41 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.488,33 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Oyak Renault “2015 yılı Yan Sanayi Başarı Ödülleri” Sahiplerini Buldu

Oyak Renault, düzenlediği Tedarikçiler Toplantısı’nda birlikte çalıştığı dört firmaya “2015 Yılı Yan Sanayi Başarı Ödülü” (Best Supplier Awards 2015) verdi...

Oyak Renault “2015 yılı Yan Sanayi Başarı Ödülleri” Sahiplerini Buldu

Her yıl verilen Oyak Renault Yan Sanayi Başarı Ödülü’nün seçim kriterleri, bir yıl içerisinde Kalite, Maliyet, Süre, Geliştirme, Yönetim hedeflerine ulaşmaya dayanıyor. En başarılı tedarikçiler, Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’na teslim edilen parçaların kalitesi, ekonomik performans, ilk montaj ve satış sonrası yedek parça teslimatlarında hizmet oranı, geliştirme kapasitesi, finansal sağlık ve şeffaf bir işbirliği çerçevesinde Renault’ya destek olma iradesi dikkate alınarak seçiliyorlar. Bu ödülle, yan sanayi firmalarının performanslarını daha da iyileştirmelerinin teşvik edilmesi amaçlanıyor.
“2015 yılı Yan Sanayi Başarı Ödülleri” için Erdemir, MAHLE Motor Piston, Mutlu Akü ve ONS Makina firmaları seçildiler.

Oyak Renault Genel Müdürü Tunç Başeğmez, Oyak Renault Satınalma Direktörü Sylvain Nicolle, Renault Merkez Mekanik Satınalma Yöneticileri, TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca ve Yönetim Kurulu Üyeleri ve yan sanayi firmalarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Tunç Başeğmez seçilen dört tedarikçiye ödüllerini verdi. Ödüller, Erdemir adına Otomotiv Sektörü Pazarlama ve Satış Direktörü Burak Soydan, MAHLE Motor Piston adına Lojistik Direktörü Elif Özenç, Mutlu Akü adına CEO Göksel Paker ve ONS Makina adına Firma Ortağı Ercan Beşikçioğlu tarafından alındı.

Toplantıda, Tunç Başeğmez ve Sylvain Nicolle « Renault Drive the Change » Stratejik Planının ikinci fazında yer alan beklentileri, bu planın başarılı olması ve böylece tedarikçilerin Renault-Nissan İttifakı’nın fırsatlarından tam anlamıyla yararlanabilmesi için Oyak Renault ile tedarikçilerinin birlikte ulaşması gereken hedefleri sundular. Sunumların ardından Renault Nissan İttifakı Renault Araç Projelerinden Sorumlu Merkez Direktörü görevine atanan Sylvain Nicolle’ün görevini devralarak Oyak Renault Satınalma Direktörü görevine başlayacak olan RNPO Fransa Çelik Hammadde Avrupa Satınalma yönetcisi Cenk Sermet tedarikçilerle tanıştırıldı.

Renault Grubunun satın alımları, 2001 yılında kurulan Renault ve Nissan’ın ortak satınalma teşkilatı Renault Nissan Purchasing Organization* (RNPO) tarafından gerçekleştiriliyor. RNPO dünya ölçeğinde, her parça ailesi, yatırım malı ve hizmet için satınalma stratejilerinin tanımlanmasından ve uygulanmasından sorumludur. Sonrasında ise Nissan ve Renault projeleri kapsamında her iki şirket tarafından belirlenen kalite, maliyet ve süre hedeflerine uygun olarak tedarikçilerin seçimini yapar ve tedarikçilerin Kalite, Maliyet, Süre, Geliştirme, Yönetim performanslarını yönlendirir. 2015 yılında, Renault ve Nissan alımlarının %100’ü RNPO aracılığı ile gerçekleştirilmiştir.

Oyak Renault Satınalma Direktörlüğü, hem kendi tedarikçilerinin hem de Türkiye’de otomobil yan sanayiinin üretim ve ihracatının gelişmesi için çok önemli bir rol oynamakta ve faaliyetlerini RNPO kapsamında yürütmektedir. Bu direktörlük, Oyak Renault karoseri-montaj ve mekanik fabrikaları için parça, yatırım malı ve hizmet alımlarının yanı sıra, Romanya, Fransa, İspanya, Rusya, Arjantin gibi 10’un üzerinde ülkedeki Renault fabrikalarına yönelik olarak Türk Tedarikçilerden yapılan bütün alımlardan da sorumludur. Oyak Renault Satınalma Direktörlüğü’nün aynı zamanda Türk imalatçıları tanıtmak ve RNPO tedarikçi paneline önermek, Oyak Renault projelerinde imalatçı seçimini yapmak ve onlarla birlikte Kalite, Maliyet, Süre, Geliştirme, Yönetim performansını yönetmek görevi vardır. RNPO paneline giren imalatçılar, Renault Nissan İttifakı’nın tüm dünyadaki fırsatlarından yararlanma olanağına sahip olmaktadırlar.

* RNPO: Renault Nissan Purchasing Organization, Renault ve Nissan’ın ortak satınalma teşkilatı
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Bulgaristan ve Türkiye arasında ikinci bir demir yolu hattı kurulacak

18 Nisan 2024 Perşembe

EUROMETAL forumu: İber yarımadasında çelik piyasası değerlendirildi

16 Nisan 2024 Salı

İran ve İsrail arasındaki gerginlik devam ediyor, kargo gemisine el konuldu

14 Nisan 2024 Pazar

Gazze'de ateşkes ilan edilene kadar Ankara'nın Tel Aviv'e ihracatı sınırlı olacak

13 Nisan 2024 Cumartesi

Yeşil çelik projelerine toplamda 10,5 milyar Euro finansman sağlandı

9 Nisan 2024 Salı
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun