9.645,02 TRY BIST 100 BIST 100
4,52 CNY CNY CNY
34,68 EUR EUR EUR
32,56 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,35 TRY Faiz Faiz
88,56 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,29 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,45 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
113,31 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.437,60 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Küresel Finansın Kalbi İstanbul'da Attı

Uluslararası finansal piyasalara yön veren isimleri buluşturan İstanbul Finans Zirvesi, Başbakan Yardımcısı Arınç'ın kapanış konuşmasıyla sona erdi.

Küresel Finansın Kalbi İstanbul'da Attı

Uluslararası finansal piyasalara yön veren isimleri ve uluslararası finans kuruluşlarının üst düzey yöneticilerini buluşturan İstanbul Finans Zirvesi (IFS) Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın kapanış konuşmasıyla sona erdi.

Anadolu Ajansı’nın (AA) resmi iletişim sponsoru olduğu İstanbul Finans Zirvesi iki gün boyunca küresel finans ve ekonomi dünyasının önde gelen isimlerini ağırladı.

Küresel finansın kalbinin attığı zirveye yerli ve yabancı finans piyasalarının önde gelen temsilcilerinin yansıra, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,  Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldı.

Zirveye, Borsa İstanbul ile stratejik ortaklık ön anlaşması imzalayan NASDAQ OMX Group’un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sandy Meyer Frucher de katıldı.

Zirvede yer alan konuşmacılar arasında küresel varlık yönetim şirketi Legg Mason / Parmal’in Avrupa Alternatifler Müdürü (Başkanı) ve Kıdemli Yatırım Alternatifler Yetkilisi Christopher Fawcett, İngiltere Birleşik Krallığı Avrupa Kurumsal Yatırım Başkanı ve Devlet Fonu Başkanı Peter Lord, Investec Küresel Varlık Dağılımı Başkanı Philip Saunders,  Stanhope Capital LLP Yönetici Ortağı ve Kurucusu Julien Sevaux  ve Odeabank Finansal Yönetim Başkanı Naim Hakim de yer aldı.

Merkez bankası yöneticileri gündemi IFS'de değerlendirdi

Bu yıl 4.'sü düzenlenen zirveye Malezya Merkez Bankası Başkanı Zeti Akhtar Aziz, CIMB Islamic Üst Yöneticisi Badlisyah Abdul Ghani, İngiltere Parlamento Üyesi ve London Strategic House Başkanı Geoffrey Robinson, Kosova Merkez Bankası Başkanı Bedri Hamza, Çek Cumhuriyeti Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Janacek ve Polonya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Katarzyna Zajdel-Kurowska gibi üst düzey konukların katılım göstermesi de dikkati çekti.

Finans, borsa, bankacılık ve yatırım konularında zengin ve farklı alt başlıkları içeren panellerden oluşan zirve, “Merkez Bankacıları: Finansal İstikrar, Büyüme ve Parasal Politika, Altyapı ve Kalkınma Finansmanı,  Finans Merkezleri; Canlanma ya da durgunluk, Çalkantılı dönemlerde sermaye piyasaları” gibi çok sayıda önemli panele ev sahipliği yaptı.

İki gün süren zirvede sunum yapanlar arasında şu önemli isimler de yer aldı:

Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, Hazine Müsteşarı İbrahim Halil Çanakçı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, SOCAR Türkiye CEO’su Kenan Yavuz, Aktifbank CEO’su Önder Halisdemir, (IFC) Başkan Luxembourg for Finance Finans Merkezi Kalkınma ve Tanıtım Ajansı CEO’su Nicholas Mackel, HSBC Genel Müdürü Martin Spurling.

Panelin ikinci gününde Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Çağatay Mustafa Çulcuoğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı “Özel Sermaye Yatırım Bankacılığı, Risk Sermayesi”  konulu panele ise CIMB Islamic CEO’su Badlisyah Abdul Gani, Tungsten Capital Ortağı Leonid Simon Vindman, Merrill Lynch Invesment Bank Türkiye Genel Müdürü Hüseyin Kelezoğlu ve KOBİ Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. Genel Müdürü Süleyman Yılmaz, Deutsche Bank Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Bağrıaçık katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Çin, ABD'nin çelik ve alüminyuma yönelik gümrük vergilerinin derhal iptal edilmesini talep etti

22 Nisan 2024 Pazartesi

Birleşik Krallık, çelik koruma önlemlerinin uzatılmasını talep etti

22 Nisan 2024 Pazartesi

İtalyan Parlamentosu, CBAM düzenlemesi hakkında görüşme sağlayacak

22 Nisan 2024 Pazartesi

ABD, Venezuela'nın petrol sektörüne yönelik yaptırımları yeniden uygulamaya koydu

20 Nisan 2024 Cumartesi

Marula, Kenya'da manganez işletmesine yatırım yapacak

19 Nisan 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun