9.524,59 TRY BIST 100 BIST 100
4,52 CNY CNY CNY
34,72 EUR EUR EUR
32,54 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
88,76 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,28 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,43 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,60 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.496,44 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Küçükkurt: Hizmet Sektörü Pozitif Ayrımcılık İstiyor

Cumhurbaşkanı’nın “millileşme” çağrısına bir destek de Ege’den...

Küçükkurt: Hizmet Sektörü Pozitif Ayrımcılık İstiyor

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, Cumhurbaşkanının ‘millileşme’ çağrısına dikkat çekerek; başta yemek, güvenlik ve temizlik olmak üzere hizmet sektöründe yerli firmalara pozitif ayrımcılık istedi.

İzmir Medya Platformu Üyeleriyle kedisine ait Bortar Yemek Fabrikasında bir araya gelen İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, önemli bir çağrı yaptı. Yakın zamanda 22 milyon TL yatırımla Türkiye’nin ve Avrupa’nın en teknolojik yemek fabrikasını hayata geçirdiklerini belirten Küçükkurt, “Yabancı düşmanlığı yapmak için söylemiyorum, sözlerim yanlış yere çekilmesin; ancak yemek, güvenlik ve temizlik sektörlerinde yerli firmalara pozitif ayrımcılık yapılmalıdır” dedi.
Yabancı sermayeyi, özellikle istihdam ağırlıklı ve teknolojik yatırımlarında desteklediğini belirten Küçükkurt, “Bugün yemek pazarının yaklaşık yüzde 50’si yabancıların elindedir. Hiçbir yatırım yapmadan yabancı firma gelip bizim mutfağımızda, bizim insanımıza yemek pişirtiyor. Sonra da bu yemeği bize satarak, elde ettiği kazancı ülkesine götürüyor. Yerlinin korunması ve bu katma değerin ülkemizde kalması gerekir” dedi.

EŞİTLER ARASINDA POZİTİF AYRIMCILIK İSTİYORUZ
Yemek, güvenlik ve temizlik işlerinde Avrupa kalitesinde iş yapan çok sayıda Türk firması bulunduğunu da hatırlatan Küçükkurt, “Biz bu aşamada devletten bir destek veya teşvik de istemiyoruz. Bir kamu ihalesinde yerli firma ile yabancı firma eşit koşullara sahipse, o noktada yerli olan tercih edilsin, bu bize yeter” dedi.
Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son dönemlerde millileşme hareketini başlattığını da anımsatan Başkan Küçükkurt, “Sayın Cumhurbaşkanımızla aynı dili kullanıyoruz. Hükümetin bu konularda bir şeyler yaptığını da biliyoruz. Ancak bu yapılanların daha hızlı ve sistematik bir şekilde hayata geçirilmesi gerekiyor. Özellikle yemek, güvenlik ve temizlik işlerini yerli firmalar yapmalıdır. Çünkü yabancı firma Almanya’dan yada başka bir ülkeden adam getirip bu işleri yaptırmıyor yine bizim insanımıza yaptırıyor ama kazandığı parayı alıp ülkesine götürüyor. Katma değer bu ülkede kalmıyor. Bu işleri çok iyi yapacak Türk firmalarımız var” dedi.

MİLLİ EĞİTİM YERLİ MALINI UNUTTURMASIN!
Kendi öğrencilik yıllarındaki yerli malı haftalarına vurgu yapan Küçükkurt, “Artık ‘yerli malı, yurdun malı’ sloganını eskisi kadar duymuyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızın okullarda bu bilinci aşılamak için yeniden bir çalışma içine girmesi veya var olan çalışmalarını daha da yoğunlaştırması gerekiyor. ‘Ağaç yaş iken eğilir misali’ millileşme, yerlileşme bilinci çocuk yaşta gelecek nesillere verilmelidir” diye konuştu.

İZMİR MEDYASINA SAHİP ÇIKMALI
Ege TV’nin kapanması olayına da değinen Başkan Küçükkurt, “Ege TV’nin kapatılması olayı açıkçası benim canımı acıttı. Biz İzmir medyasına sahip çıkmak adına elimizden gelen fedakârlığı yapmaya hazır olduğumuzu beyan ettik. Mesele İzmir olunca biz hemen elimizi taşın altına koyduk. Ancak, maalesef bir televizyon kanalımızın daha kapandığını duyuyoruz. İzmir bunları hak etmiyor” dedi.

ORTAK HEDEF İZMİR’İN İLERLEMESİ
İzmir Medya Platformu Başkanı Ahmet Kaplan ise Başkan Küçükkurt’a medyaya karşı duyarlılığından ve bugünkü buluşmaya ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti. Kaplan, İzmir medyası olarak kendi hedeflerinin de kenti bir adım ileriye taşımak olduğunu ifade ederek, “Kentin bütün renkleriyle, tüm kesimleriyle bir araya geliyor ve onları kamuoyuna yansıtmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda İzmir’in iş dünyası ve sivil toplum örgütleriyle de düzenli buluşmalar sağlıyor ve onların kentimizi ileriye taşıyacak fikirlerini, kamuoyu ile paylaşıyoruz. İzmir’i ileriye taşıma noktasında katalizör olmaya çalışıyoruz” dedi. 

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK TAŞIMA YEMEK FİRMASI
Bortar Yemek Sanayi, yakın zamanda tamamlanan 22 milyon TL’lik yemek fabrikası ile Türkiye’nin ve Avrupa’nın en teknolojik tesisine sahip oldu. Günlük 40 bin kişiye yemek çıkaran firma, her gün 74 aracıyla bu yemekleri İzmir’den Manisa’ya kadar bir çok büyük firmanın çalışanıyla buluşturuyor. Aynı zamanda İzmir’in Torbalı ilçesinde kendisine ait büyük baş hayvan çiftliği bulunan firma, et ve süt ürünlerinin birçoğunu kendi tesislerinden tedarik ediyor. Saruhanlı’da bir zeytinyağı fabrikası da bulunan firma aynı zamanda büyük çaplı organizasyonlara careting hizmeti veriyor.
Bortar Grup, bunların yanı sıra yine kişisel koruyucu donanım ekipmanları üreten bir fabrikaya ve turizm sektörüne hizmet veren bir acentaya da sahip.

BİRÇOK STK’NIN YÖNETİMİNDE
Bortar Group Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, İZSİAD Başkanlığının yanı sıra EGEV, BASİFED ve TÜRKONFED’de Başkan Yardımcısı, TÜSİAD’da da yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor.
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Sault Ste. Marie ve Algoma Steel, liman projesi kapsamında anlaşma yaptı

19 Nisan 2024 Cuma

Avrupa Birliği, Şubat ayı DRI ithalatını %35,5 oranında azalttı

19 Nisan 2024 Cuma

Bulgaristan ve Türkiye arasında ikinci bir demir yolu hattı kurulacak

18 Nisan 2024 Perşembe

EUROMETAL forumu: İber yarımadasında çelik piyasası değerlendirildi

16 Nisan 2024 Salı

İran ve İsrail arasındaki gerginlik devam ediyor, kargo gemisine el konuldu

14 Nisan 2024 Pazar
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun