9.524,80 TRY BIST 100 BIST 100
4,52 CNY CNY CNY
34,72 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
86,95 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,48 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
34,65 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
116,41 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.488,33 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Finlandiya ile Gündem Sektörel İşbirliği

Ege Bölgesi Sanayi Odası, Finlandiya ile sanayide sektörel işbirliklerini geliştirmek için ilk adımları attı...

Finlandiya ile Gündem Sektörel İşbirliği

EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdoğan Çiçekçi, yenilenebilir enerji, demir çelik, kağıt, kimya, plastik, gıda, tekstil ve otomotiv yan sanayi başta olmak üzere hemen her sektörde Finlandiyalı sanayicileri İzmir’deki muhataplarıyla buluşturarak iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri daha üst seviyelere taşımak istediklerini bildirdi.

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında göreve başlayan Finlandiya Büyükelçisi Paivi Kairamo ve Finlandiya İzmir Fahri Konsolosu Mehmet Ali Molay, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdoğan Çiçekçi ile biraraya geldi. Ziyarette iki ülke arasındaki ticari ilişkiler ve işbirliği imkanları masaya yatırıldı. Türkiye ile Finlandiya arasında son 3 yıldır ortalama 1.5 milyar dolarlık dış ticaret hacminin gerçek potansiyeli yansıtmadığını belirten Çiçekçi, sektörel işbirliklerinin önemine dikkat çekti.

EBSO çatısı altındaki 4 bin 500’ü aşkın sanayicinin gıda, tekstil, demir çelik, makine, elektrik-elektronik, kimya, plastik, otomotiv ve yan sanayi, enerji gibi alanlarda faaliyet gösterdiğini hatırlatan Erdoğan Çiçekçi, “Sektörel çeşitliliğimizin yanısıra alanlarında şehrin tanınmış sanayicileriyle akademisyenlerden ve uzmanlardan oluşan çalışma gruplarımız var. İşbirliği yapabileceğimiz sektörleri, yol haritamızı belirleyelim, geleceğe yönelik adımlarımızı atalım. Sayın Büyükelçi bu ziyaretle ne kadar büyük bir başlangıç yaptığını fark edecek” dedi.
Çiçekçi ayrıca, geçmiş dönemde EBSO’da Meclis Başkanvekilliği görevinde bulunan Finlandiya İzmir Fahri Konsolosu Mehmet Ali Molay’ın endüstriyel orman ve kağıt alanındaki başarılı çalışmalarını övdü.

Türkiye-Finlandiya Elçileri
Finlandiya Büyükelçisi Kairamo da, Türkiye'nin çok etkileyici bir nüfus sayısına sahip olduğunu, potansiyelin büyük olduğunu bu nedenle ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi. Kairamo,"Siyasi ilişkilerimiz devletlerin en üst kademelerinden başlayarak iyi şekilde devam ediyor. Bu ziyaretimin amacı da İzmir ve Ege Bölgesi'yle hangi konularda iş birliği yapabileceğimizi öğrenmektir. Sanayide sizin için önemli bütün sektörler bizim için de önemlidir. Tahminlerimizin ötesinde yüksek bir potansiyel var. Finlandiya olarak her ülkedeki elçiliklerimizde ticari danışman bulunmuyor. Ama Türkiye'deki elçiliğimize ticari ataşe atandı ve bir ticaret konseyi var. Biz bunlara ‘Türkiye-Finlandiya Elçileri’ adını verdik. Bütün konular için çalışmaya hazırız. Sadece sanayi değil, eğitim, sağlık teknolojileri ve dijitalleşme üzerinde de ortak çalışmalar yapabiliriz. Türkiye'nin AB ile belirli bir seviyeye taşınmış bir ticareti olması bizim için de bir avantaj" diye konuştu.
EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdoğan Çiçekçi, ziyaret anısına Finlandiya Büyükelçisi Paivi Kairamo’ya plaket verdi.
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Bulgaristan ve Türkiye arasında ikinci bir demir yolu hattı kurulacak

18 Nisan 2024 Perşembe

EUROMETAL forumu: İber yarımadasında çelik piyasası değerlendirildi

16 Nisan 2024 Salı

İran ve İsrail arasındaki gerginlik devam ediyor, kargo gemisine el konuldu

14 Nisan 2024 Pazar

Gazze'de ateşkes ilan edilene kadar Ankara'nın Tel Aviv'e ihracatı sınırlı olacak

13 Nisan 2024 Cumartesi

Yeşil çelik projelerine toplamda 10,5 milyar Euro finansman sağlandı

9 Nisan 2024 Salı
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun