9.722,09 TRY BIST 100 BIST 100
34,77 EUR EUR EUR
32,53 USD USD USD
4,51 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,35 TRY Faiz Faiz
88,17 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,17 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,47 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,20 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.426,12 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Erdemir Genel Müdürü Orhan

- "Ülkemizde büyük krizler yaşanmıyor, bugün Avrupa’ya gittiğiniz zaman şirketler kapanıyor. ERDEMİR, bu sıkıntıların içerisinde ayakta kalmak zorunda" - "Basketbolu, Erdemir yönetim kurulu olarak Torku Konya Selçuk Üniversitesine bıraktık, onlar kendi isimleriyle yola devam edecekler"

Erdemir Genel Müdürü Orhan

 Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Sedat Orhan, "Ülkemizde büyük krizler yaşanmıyor,  bugün Avrupa’ya gittiğiniz zaman şirketler kapanıyor. ERDEMİR, bu sıkıntıların içerisinde ayakta kalmak zorunda" dedi.

Orhan, gazetecilerle sohbet toplantısında yaptığı konuşmada, şirketi daha ileriye götürmeyi amaçladıklarını, bunun takım çalışmasıyla mümkün olabileceğini söyledi.

ERDEMİR'in 6 bin 500’ün üzerinde çalışanı olduğunu vurgulayan Orhan, fabrikanın doğrudan ve dolaylı yönden yüz binlerce kişiye faydası bulunduğunu belirtti,

Orhan, dünyadaki ekonomik krizin dalga dalga devam ettiğini, bundan dolayı batık şirketler olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Ülkemizde büyük krizler yaşanmıyor, bugün Avrupa’ya gittiğiniz zaman şirketler kapanıyor. ERDEMİR, bu sıkıntıların içerisinde ayakta kalmak zorunda. Yeniliklere açık olmak lazım, çağdaş, uluslararası, dünya devlerinin uyguladığı sistemler var, onlara doğru yaklaşmak zorundayız. ERDEMİR'in Romanya’da da bir ayağı var.  Bu şirket oraya yeterli kalitedeki malzemeyi üretip gönderiyor ki rekabet etsin. Yani bizim sınırlarımız dışarıya doğru taşmış vaziyette, inşallah yeni, akıllı ve ekonomik gelir getirici yatırımlar yaparak şirketimizi daha ileriye götüreceğiz."

- Yeni yatırımlar ve personel alımı

Yeni bir fabrika kurulması şeklinde büyük bir yatırımın fizibilitesinin yapıldığını anlatan Orhan, "Gerek çevreyle ilgili yatırımlar, gerek kaliteye yönelik yatırımlar, gerekse de müşterinin taleplerine yönelik, özellikle kalite açısından otomotiv sektörünü ilgilendiren yatırımlar devam edecek" ifadesini kullandı.

Orhan, uluslararası standartlara göre işlevlerini yerine getirmek zorunda olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"ERDEMİR, bu bölgede kurulmuştur, bu çevrenin insanını değerlendirilecektir. Dünyaya entegre olmuş, kurumsal çalışan bir şirketsiniz. Elemanla ilgili başvurular yapılır, insan kaynakları departmanı var, değerlendirir ve inceler. Vasıflı eleman istihdam etmek hepimizin isteğidir. İşe alımlarda eğer bu bölgenin insanı aranan vasıfta ise kaldı ki biraz daha vasıfı düşük olsa bile öncelikle değerlendirilecektir."

- Erdemirspor'un ligden çekilmesi

Daha önce Beko Basketbol Ligi'nden çekildiği açıklanan Erdemirspor ile ilgili de açıklamalarda bulunan Orhan, "Basketbolu, Erdemir yönetim kurulu olarak Torku Konya Selçuk Üniversitesine bıraktık, onlar kendi isimleriyle yola devam edecekler. Erdemirspor’un isim hakkı devri olmaz. Torku Konya, basketbol liginde kendi adıyla faaliyetlerine devam edecek" diye konuştu.

Orhan, "Erdemirspor ile ilgili savcılığa bir şikayet olduğu söyleniyor, bilginiz var mı?" şeklindeki soruyu, "Erdemirsporla ilgili savcılığa şikayet olmuş. Tabii ki savcılığa birçok konuda herkes şikayette bulunabilir. İçeriğini tam anlamıyla bilmiyorum. Yasal kovuşturması yapılır. ERDEMİR'in 1 kuruşu, kimsede haksız kazanç ise bırakılmaz. Gerekli işlemleri hukukçular yapar" diyerek yanıtladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Jindal Shadid, yeni projesinin detaylarını açıkladı

25 Nisan 2024 Perşembe

Türkiye ve Irak arasında Kalkınma Yolu Projesi için imzalar atıldı

24 Nisan 2024 Çarşamba

Çin, ABD'nin çelik ve alüminyuma yönelik gümrük vergilerinin derhal iptal edilmesini talep etti

22 Nisan 2024 Pazartesi

Birleşik Krallık, çelik koruma önlemlerinin uzatılmasını talep etti

22 Nisan 2024 Pazartesi

İtalyan Parlamentosu, CBAM düzenlemesi hakkında görüşme sağlayacak

22 Nisan 2024 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun