9.645,02 TRY BIST 100 BIST 100
4,51 CNY CNY CNY
34,77 EUR EUR EUR
32,53 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,35 TRY Faiz Faiz
88,56 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,29 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,45 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
113,31 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.437,60 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Dijital Dönüşümde Hedef 100 Trilyon Dolar

Tüm dünyada sektörler dijital dönüşüm yarışıyla karşı karşıya kalırken, inovasyon ve sürdürebilirliğe dayalı ekonomi gittikçe önem kazanıyor.Teknolojinin ilerlemesi ve sürekli değişen toplumsal ihtiyaçlar doğrultusundadijital dönüşüme ayak uyduran kurumların işleyiş yapıları hız ve verimlilikkazanıyor. Dijital dönüşüme ayak uyduran şirketler yüzde 25 daha fazla kar eldeederken, şirketlerin sermaye giderlerinde yüzde 80 ’e varan tasarruf, işletme giderlerinde ise yüzde 95 ’lik bir tasarruf sağlanıyor. Bu kapsamda, yeni nesil teknoloji ve yeni dönem endüstrilerin boy göstereceği İstanbul Dijital Dönüşüm Fuarı ve Zirvesi, 28-30 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’ nde teknolojinin profesyonellerini bir araya getirmeye hazırlanıyor.

Dijital Dönüşümde Hedef 100 Trilyon Dolar

Dijitalleşmenin verimlilik, güvenilirlik vesürdürülebilirlik gibi konularda firmalara önemli oranda iyileştirmelersağlaması bekleniyor.TÜSİAD raporuna göre firmalar; 2017 yılında dijital dönüşüm hakkında yüzde 77 oranındabilgi sahibiyken, 2019 yılında bu oran yüzde 95 ‘e yükseldi. Avrupalı sanayişirketlerinin dijital dönüşüme önümüzdeki yıl yaklaşık 140 milyar avro harcamayapması beklenirken bunun karşılığında 110 milyar avro gelir sağlamasıöngörülüyor. Tüm dünyada ise dijital dönüşüm pazarının gelecek 10 yılda 100trilyon dolara ulaşması hedefleniyor. Tüm dünya dijital ekonomi dönüşümünegiderken, Türkiye’nin küresel güçlerle rekabet edebilecek seviyede olmasına veyüksek teknoloji ihraç eden bir ülke konumunda yer almasına katkıda bulunacakhamleler yapmak kritik önem taşıyor.

50 Milyar Cihaz İletişim HalindeOlacak

Türkiye’nin orta gelir düzeyinden çıkabilmesi için,sanayide dijital dönüşümün benimsenmesi gerektiğini vurgulayan Dijital DönüşümFuarı ve Zirvesi Genel Müdürü Hakan Yüksel;‘’Firmalar gün geçtikçe dijital dönüşümün faydaları konusunda farkındalıksahibi olmaya başlıyor. Günümüz dijital dönüşüm teknoloji verilerine göre 2020yılına kadar yaklaşık 50 milyar cihaz birbiri ile iletişim halinde olacak.Dönüşüme uyum sağlamayan firmalar ise ne yazık ki sektörde ve rakipleriningerisinde kalma riski ile karşı karşıya kalıyor. Türkiye’nin küreselrekabetçiliğinin artması ve bu alandaki çalışmaların bir üst düzeye çıkmasıiçin, inovasyon bu noktada dijital dönüşümün kaçınılmaz unsuru haline geliyor. İstanbulDijital Dönüşüm Fuarı ve Zirvesi’nde,dijital dönüşümün firmalar adına iş gücünü azaltıp, verimliliği arttırdığınınispatlarını göreceğiz. Dönüşüme katkı amaçlı çıkılan bu yolda, sektöruzmanlarını buluşturarak dijital etkinin sanayiye, ekonomiyeve haberleşmeye etkisinin tüm yönleriyle ele alınacağı bu günde, 400 üst düzeyfirma katılımı ve 50 bini aşkın ziyaretçi katılımı hedefliyoruz’’ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Türkiye ve Irak arasında Kalkınma Yolu Projesi için imzalar atıldı

24 Nisan 2024 Çarşamba

Çin, ABD'nin çelik ve alüminyuma yönelik gümrük vergilerinin derhal iptal edilmesini talep etti

22 Nisan 2024 Pazartesi

Birleşik Krallık, çelik koruma önlemlerinin uzatılmasını talep etti

22 Nisan 2024 Pazartesi

İtalyan Parlamentosu, CBAM düzenlemesi hakkında görüşme sağlayacak

22 Nisan 2024 Pazartesi

ABD, Venezuela'nın petrol sektörüne yönelik yaptırımları yeniden uygulamaya koydu

20 Nisan 2024 Cumartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun