9.524,59 TRY BIST 100 BIST 100
4,52 CNY CNY CNY
34,69 EUR EUR EUR
32,57 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
88,76 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,28 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,43 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,97 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.496,44 TRY Altın(gr) Altın(gr)

“Borsamızı Çok Daha İleri Aşamalara Taşıyacağız”

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Karadağ: “Borsa İstanbul, belli stratejik ortaklık projelerinde ciddi aşama kaydetti. Stratejik kararları, alınmış kararları, yönetimde süreklilik gereği devam ettireceğiz” “(Borsa İstanbul’daki yönetim değişikliği) Bu derece önemli kuruluşlarda değişen hedefler ve beklentiler doğrultusunda bayrak değişimleri olabilir” “Yeni yönetim olarak çok uyumlu, alanlarında çok tecrübeli isimlerden oluşuyoruz. Allah’ın izniyle uyumlu bir şekilde çalışarak borsamızı şu an bulunduğu seviyeden çok daha ileri aşamalara taşımaya çalışacağız”

 “Borsamızı Çok Daha İleri Aşamalara Taşıyacağız”

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, kendilerinden önceki dönemde Borsa İstanbul'un belli stratejik ortaklık projelerinde ciddi aşama kaydettiğini belirterek, "Stratejik kararları, alınmış kararları, yönetimde süreklilik gereği devam ettireceğiz” dedi.

Nisan ayı başında Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilen Karadağ, AA muhabirinin sorularını cevapladı. Önceki dönemde başlatılan ve süregelen projeleri devam ettirme kararlığında olduklarını kaydeden Karadağ, Borsa İstanbul’un belli stratejik ortaklık projelerinde ciddi aşama kaydettiğini anlattı. Karadağ, “NASDAQ projesinin birinci fazının kabulü gerçekleşti. Pay piyasasında şu anda NASDAQ altyapısını kullanıyoruz. BISTECH olarak onu dönüştürdük. Orada yazılımın yerlileştirilmesini de sağlıyoruz. Stratejik kararları, alınmış kararları, yönetimde devamlılık gereği devam ettireceğiz.” şeklinde konuştu.

Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile stratejik ortaklık kurulduğunu hatırlatan Karadağ, şunları söyledi: “Bu Borsa İstanbul’un platform anlamında uluslararası bilinirliğini, gücünü de artırıyor. Herhangi bir nitelikli ürün geliştirdiğimde, bir tarafımızda EBRD, bir tarafımızda NASDAQ olacak, belki roadshow’lara birlikte çıkacağız. Ürün çeşitliğini artırma konusunda yatırımcılarımıza maksimum oranda, proaktif bir yaklaşımla hizmet vereceğiz. Borsanın avantajlarını, sermaye piyasasıyla finansmanın esnekliğini, faydalarını, katkısını anlatacağız. Kazancı küçük yatırımcılarla paylaşmanın getirilerini, tüm avantajları ekibimizle birlikte yatırımcılara sunacağız.”

“Borsamızı çok daha ileri aşamalara taşıyacağız”

Borsa İstanbul’daki yönetim değişikliğine de değinen Karadağ, bu derece önemli kuruluşlarda değişen hedefler ve beklentiler doğrultusunda bayrak değişimleri olabileceğini söyledi. Karadağ, “Yeni yönetim olarak çok uyumlu, alanlarında çok tecrübeli isimlerden oluşuyoruz. Birikimlerimizi Borsa İstanbul’da sermaye piyasaları açısından katma değere dönüştürmeye çalışacağız. Allah’ın izniyle uyumlu bir şekilde çalışarak borsamızı şu an bulunduğu seviyeden çok daha ileri aşamalara taşımaya çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Himmet Karadağ, Borsa İstanbul'un 1 Nisan'da gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulunda yönetim kurulu başkanlığına getirilmişti. Genel Kurul toplantısında Hazine Müsteşarlığının önerdiği yeni yönetim kurulu üyelerinin oylaması yapılmış ve oylama sonucunda Borsa İstanbul’un yeni yönetim kuruluna Himmet Karadağ, Osman Saraç, Seyit Ahmet Işkın, Melikşah Utku, Bilal Topçu, Erişah Arıcan, Nicola Beattie, İlhami Koç, Işınsu Kestelli ve Murat Tacir seçilirken, aynı zamanda Osman Saraç Genel Müdür olmuştu.

Borsa İstanbul'un paylarının 2017 yılında halka arz edilmesi planlanıyor

Borsa İstanbul'un devam eden projeleri arasında Nasdaq OMX ile gerçekleştirilen işbirliği, en önemlilerden biri olarak öne çıkıyor. Altı kıtaya yayılan bir bölgede, alım-satım, borsacılık teknolojisi ve bilgi hizmetleri sunan Nasdaq, 2013 yılının aralık ayında yapılan anlaşma ile Borsa İstanbul’a en gelişmiş piyasa teknolojisi uygulamaları sağlayıp danışmanlık hizmeti sunarken, Borsa İstanbul, Avrasya bölgesinde Nasdaq teknolojilerinin satış haklarına sahip olmuştu.

Öte yandan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) 11 Aralık 2015 tarihinde Borsa İstanbul’un sermayesini temsil edilen payların yüzde 10’unu satın aldı. Borsa İstanbul'un gelecek dönemde gerçekleştirmesi planlanan önemli projelerinden bir diğeri ise Hazine'ye ait payların halka arzı. Borsa İstanbul'un paylarının 2017 yılında halka arz edilmesi planlanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Bulgaristan ve Türkiye arasında ikinci bir demir yolu hattı kurulacak

18 Nisan 2024 Perşembe

EUROMETAL forumu: İber yarımadasında çelik piyasası değerlendirildi

16 Nisan 2024 Salı

İran ve İsrail arasındaki gerginlik devam ediyor, kargo gemisine el konuldu

14 Nisan 2024 Pazar

Gazze'de ateşkes ilan edilene kadar Ankara'nın Tel Aviv'e ihracatı sınırlı olacak

13 Nisan 2024 Cumartesi

Yeşil çelik projelerine toplamda 10,5 milyar Euro finansman sağlandı

9 Nisan 2024 Salı
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun