9.524,59 TRY BIST 100 BIST 100
4,52 CNY CNY CNY
34,68 EUR EUR EUR
32,56 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
88,76 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,28 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,43 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,60 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.496,44 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Gözde Grubu, sağlık ve inşaat yatırımlarına devam ediyor

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, pandeminin getirdiği sıkıntılara rağmen grup olarak sağlık ve inşaat konusundaki yatırımlarını devam ettiklerini söyledi; yeni hastane yatırımlarının da müjdesini verdi...

Gözde Grubu, sağlık ve inşaat  yatırımlarına devam ediyor

Dünya ve Türkiye'nin pandemi nedeniyle zor bir süreç geçirdiğini belirten Kalı, sağlık ve konut sektörünün insanların vazgeçemeyeceği iki temel hizmet olması nedeniyle taleplerin sürdürdüğünü ifade etti. İzmir ve Ege bölgesindeki yeni hastane ve konut yatırımları hakkında bilgi veren Kenan Kalı şunları söyledi:

“Bu döneme rağmen sağlık grubu olarak yatırımlarımıza devam ettik. Özel Sağlık Hastanesini İzmir'e kazandırdık. Sağlık grubumuzu yeniden yapılandırdık, Ülke genelindeki hastane sayımız 8 oldu. Bunu daha da büyütme kararı aldık. Yönetim organizasyon sistemimizi daha da geliştirdik. Zincir hastene oluşumu konusunda çalışmalarımız sürdürüyoruz. Hastaneler istihdamı çok destekliyor. Toplum sağlığına da önemli katkıları var. Pandemide de sağlık perleninin ne kadar kıymetli ve önemli olduğunu, bir yatağın ne kadar önemli olduğunu hep birlikte gördük. Türkiye bu konuda başarılı bir sınav vardi. Sağlık sektörü özel ve kamu olarak el ele vermesi bu başarıda önemli bir rol oynadı. Sağlığa yatırım yapmanın ülkeler açısından stratejik bir önemi var. Hem toplum sağlığı hem de istihdam için gerekli. Bütün dünya Türkiye'nin sağlıktaki başarısını gördü. Sağlık turizminde de bu hastanelerin ülkeye katkı sağlayarak döviz girdisi getireceğini düşünüyorum.”

Üniversite hedefi

Sağlık sektöründe insanlara hizmet, gençlere iş imkanı ve sağlık turizmiyle de döviz girdisi sağlandığını dile getiren Op. Dr. Kenan Kalı, bu alanda İzmir'e bir üniversite yatırımı yapmak istediklerini de dile getirdi. Kalı, “Sağlık sektöründeki çalışmalarımızı bir üst aşamaya geçirip dünyada kabul gören ve tıp alanında bilim adamı yetiştiren bir üniversite kurmak istiyorum. Çok insanın okuduğu değil ama yetişen her öğrencinin dünya bilimini ve teknolojisini yakaladığı bir üniversite olmak istiyoruz. Orta vadede İzmirde bu yatırımı gerçekleştireceğiz. İzmir zaten bir üniversite şehri. İnsanların yaşamak için tercih ettiği, gençlerin rahat ettiği bir şehir. Sağlık sektöründeki yatırım planı kapsamında yeni hastaneler satın alacağız. İzmirde ve Ege bölgesinde yeni hastane yatırımlarına devam edeceğiz” diye konuştu.

7 proje birden

İnşaat tarafında ise Gözde Grubu olarak İzmirde önemli yatırımlara imza attıklarını kaydeden Kenan Kalı, 7 yeni konut projesine de 3 yıl içinde tamamlayacaklarını söyledi. Kalı, “Gözde Grubu olarak yapı tarafında proje, Arge ve iş geliştirme olarak iyi bir vizyonumuz var. Bugüne dek 20'nin üzerinde proje ürettik. 17 siteyi tamamladık ve yaşama geçirdik. Şu anda 7 yeni projeye başlıyoruz. 3 yıl içinde bitirmeyi planlıyoruz. İzmir çarpık yapılaşması maalesef fazla olan bir kent. İzmir'in birçok yerinin kentsel dönüşümle yeniden yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Nitelikli ve karakterli yapılar olsun istiyoruz. Bana göre İzmir'in kalbi alsancak. Burada iki tane projemiz var. Alsancağı çok önemsiyoruz. Fakat arazi oluşturmak çok zor. Bu işi başarıyla yaptık. Burada bizimle temas kuran ve dönüşüm isteyen insanlar bulunuyor. İzmir'i de kuzey, merkez ve güney olmak üzere 3 bölgeye ayırdık ve 3 proje müdürü ataması yaptık. Ana gövde Konak, Alsancak, Bornova ve Gaziemir. Kuzeyde Çiğli, Harmandalı ve menemen güneyde ise Güzelbahçe, Narlıdere, Yelki, Urla, Çeşme şeklinde belirledik” dedi.

‘İzmir’in geleceğine inanıyorum’

Türkiye Cumhuriyeti'nin genç ve dinamik bir nüfusu olduğunu olduğuna dikkat çeken ve krizlere rağmen büyümeye devam ettiklerini belirten Kenan Kalı, “Birçok kriz gördük buna rağmen yatırımlara devam ettik. Yeni yer arayışlarımız hep oldu. Krizler çok sürmez çünkü genç bir nüfusumuz var büyüyen ve talepleri olan bir nüfus. Sağlık ve yapı tarafında hızlı bir yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Artık İzmir merkezliyiz. İzmir'i seviyoruz. Bu şehrin geleceğine de inanıyorum. Türkiye'nin gelmek istediği yer İzmir. İzmir'de konut fiyatları artıyor. Çünkü maliyetler artıyor ve İzmir tercih ediliyor. Arsa üretmek de çok zor. İnsanların dönem dönem talepleri değişir. Farklı yatırım enstrümanlarını değerlendirir. Şu anda döviz faiz gibi yatırım araçları revaçta. Benim tavsiyem bir şey ne kadar çok talep edilirse diğer tarafa yönelin, çünkü yatırım fırsatı yaratır. İnsanların ihtiyacı bitmez, ev almaya başladığında bu talep için barajın kapakları da açılacak. Eğer talep çokken ev almaya kalkarsanız yüksek fiyatlarla karşılaşırsınız. Konut talebi giderek artacak. İzmir’de inşaat hala İstanbul'a göre ucuz. Pandemi döneminde İstanbullular geri dönmeyecekler. Sezonluk kiralamalar yapılıyor. Evden çalışmanın da etkisiyle bölgede yaşayıp yaşayamayacağını test ediyorlar şu anda. Gelen insanlar en zenginler olacak ve İzmir’de fiyatlar daha da artacak” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Çin, ABD'nin çelik ve alüminyuma yönelik gümrük vergilerinin derhal iptal edilmesini talep etti

22 Nisan 2024 Pazartesi

Birleşik Krallık, çelik koruma önlemlerinin uzatılmasını talep etti

22 Nisan 2024 Pazartesi

İtalyan Parlamentosu, CBAM düzenlemesi hakkında görüşme sağlayacak

22 Nisan 2024 Pazartesi

ABD, Venezuela'nın petrol sektörüne yönelik yaptırımları yeniden uygulamaya koydu

20 Nisan 2024 Cumartesi

Marula, Kenya'da manganez işletmesine yatırım yapacak

19 Nisan 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun