9.524,59 TRY BIST 100 BIST 100
4,52 CNY CNY CNY
34,68 EUR EUR EUR
32,56 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
88,76 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,28 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,43 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,60 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.496,44 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Gözde Grubu’nun Hedefi 5 Binin Üzerinde Konut - Ofis

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, konut almak isteyen yatırımcılar için www.insaatnoktasi.com'a özel açıklamalarda bulundu...

Gözde Grubu’nun Hedefi 5 Binin Üzerinde Konut - Ofis

Sağlık ve inşat alanındaki yatırımlarıyla tanınan Gözde Grubu, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. İzmir’de 13 proje, Malatya’da 4 proje, Türkiye genelinde 4 hastane projesi hayata geçiren Gözde Grubu Yönetim Kurulu başkanı Op. Dr. Kenan Kalı ile yeni projeleri sektörün durumu hakkında konuştuk. Yatırımcılara tavsiyelerde bulunan Kalı, “Konut almak isteyen yatırımcılar vakit kaybetmeden harekete geçmeli” dedi.

Gözde Grup olarak gerçekleştirdiğiniz projeler neler?

Gözde Grubu olarak ülke çapında sağlık ve konut projelerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yapı grubumuzda Hastaneler, konutlar, AVM, ofisler ve iş merkezleri inşaa ediyoruz.  Gözde Hastaneleri, MyWay ve MyVia markalarıyla birlikte İzmir’de 13 proje (Konut-Ofis-AVM), Malatya’da 4 proje (Konut), Türkiye genelinde 4 hastane projesi, hayata geçirdik. Yapı sektöründe farklı şehirlerdeki ihtiyaçları karşılamak üzere hizmet veren Ultra Yapı Grubumuz ile  şu ana kadar yaklaşık 3 binden fazla konut-ofis ürettik.  İzmir ve Malatya’da projelendirilmekte olan 10 yeni proje ile bu sayıyı 5 binin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz.

İzmir'in farklı ilçelerinde yeni çekim alanları oluşturmak için yola çıktık. Yapımı tamamlanan ve devam eden projelerimiz;  MyVia
Buca, MyVia Plus Buca , MyVia Yıldız Buca, MyWay Yıldız, MyVia Bornova, MyVia Bahçe, MyVia Modda Mavişehir, MyWay Terrace, MywAY 202 Boronva, Gözde Vizyon, Gözde Modern, Flamingo Hill Malikanesi, MyVia 414, MyWay Fest, MyWay Wins Blue ve MyWay Deluxe Alsancak olarak sıralayabiliriz.  

MyWay Country Gaziemir

Yeni projeleriniz neler?  Hangi özellikleri ile ön plana çıkıyor?

MyWay Country Gaziemir, MyWay Bayraklı Kule, MyWay Avm Buca ve MyWay Çeşme Projelerinde ise planlama aşamalarını tamamlıyoruz yapımlarına da önümüzdeki günlerde başlamayı düşünüyoruz.

MyWay ve MyVia olarak temel felsefemiz yaşamı kolaylaştıracak ve herkesi mutlu hissetirecek konutlarla buluşturmaktır. Günümüzde ev denince artık herkesin farklı bir beklentisi var. Yalnız yaşayan bir insan veya çocuklu ailelerin beklentisi ve sosyal yaşama ilişkin talepleri farklı oluyor.
Emekli bir karı kocanın ise farklı istekleri oluyor. Burada evin oda sayısından tutun da sosyal donatılara ve projenin avm, okul, hastane, çevre yolu gibi noktalara mesafesi gibi farklı özellikleri de tercih sebebi oluyor. Herkesin beklentilerine uyacak farklı konseptler geliştirdik. Benzer ihtiyaçları ve talepleri olanları aynı projelerde toplamaya çalıştık. Böylelikle yaşam standartlarını da yükseltmiş olduk.

Pandemi sürecini nasıl geçirdiniz? Satışlarınızı nasıl etkiledi?

İnsanlık olarak corana pandemisiyle ilgili önemli bir sınav veriyoruz. Bu salgının ekonomik etkilerini de hep birlikte yaşıyoruz. Sağlık altyapısı olarak dünya ülkeleri arasında önemli bir noktadayız. Bunun yanında hekimlerimiz ve diğer tüm sağlık personelimiz salgınla mücadelesini fedakarca sürdürüyor. Salgınının etkisinin azalmaya başladığı şu günlerde insanların rehavete kapılmadan sabırlı bir şekilde hijyen kurallarına uymaları ve kendilerini hastalıktan izole etmeleri de önem taşıyor. Her salgın gibi bu da yok olacak ve bu salgının ne kadar süreceği de bizlere bağlı. Hem inşaat, hem de sağlık sektöründe hizmet veren bir grup olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Salgının ardından yaşamın kademe kademe normala dönmesini bekliyorum. Bu dönemde ertelenen konut ihtiyacı da tekrar devreye girecek. Konut ihtiyacı geçerliliğini sürdürüyor. İnsanlar evde kaldıkları süre boyunca online olarak gayrimenkul siteleri üzerinden fiyat araştırması yapmaya devam ediyor. Salgının azalmasıyla birlikte satışların da artacağı bir döneme girdik. İnşaat firmalarının da bir süredir öteledikleri yeni yatırımlara başlaması söz konusu olacaktır.

Kredi faizlerindeki indirim sektörü ve satışlarınızı nasıl etkiledi? Kampanya ile satışlarda bir artış yaşandı mı?

Açıklanan kredi desteğini olumlu olarak değerlendirmek gerekiyor. Yılın ikinci yarısında artacak satışlarla birlikte sektördeki ivmenin yükseleceğini öngörüyorum.
Covid 19 salgınının etkisinin azaldığı bu dönemle birlikte insanların bir süredir ertelediği yatırımlar da tekrar devreye girecek. Bu nedenle açıklanan kredi desteğinin ardından yatırımcıların tekrar gayrimenkule yöneleceğini düşünüyorum. Yatırımcı her zaman güvenli bir ortam ister. Gayrimenkul de güvenilir bir yatırım aracı olarak değerini koruyor. Konut ihtiyacı aslında hala geçerliliğini sürdürüyor. Salgının azalmasıyla birlikte hayat kademe kademe normalleşmek zorunda. İnsanlar zaten krizin ardından ellerindeki paralarını değerlendirmek ve yatırım yapmak için internet üzerinden konut araştırmalarını yapıyordu. Yaz ayları içinde satışların olumlu yönde artacağını söyleyebilirim. İnşaat firmalarının da artan taleple birlikte bir süredir öteledikleri yeni yatırımlara başlamak için harekete geçeceğini düşünüyorum.

İzmirli yatırımcılara tavsiyeleriniz nelerdir?

Kredi faiz oranlarının indirilmesi insanları her şeyden önce psikolojik olarak olumlu etkileyecektir. Faizlerin yüksek seyretmesi nedeniyle yatırımcılar da bir süre paralarını bankada değerlendirmeyi tercih ettiler. Şu anda en cazip yatırım aracı yine gayrimenkul haline geldi. Çünkü artan nüfus, konut ihtiyacını da tetikliyor. Yeni konut arzının da azaldığı günümüzde özellikle ikinci el konutların fiyatlarının yükselmeye başladığını ve yeni yapılacak konutların da girdi maliyetleri yüzünden yüksek fiyatla satılacağını söylemek gerekiyor. Bu nedenle uygun kredi koşullarının da etkisiyle konut almak isteyen yatırımcılar vakit kaybetmeden harekete geçmeli.

Haber: Gülçin Sezen Karaegemen Soylu

Editör: Nihal Özken

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

İzmir'de konut satışları %2,7 arttı

14 Mart 2024 Perşembe

Konut satışları 2023'te 17,5 azaldı

19 Ocak 2024 Cuma

İş yerlerine yapılacak kira artış oranı belli oldu

4 Aralık 2023 Pazartesi

Türkiye’de ekim ayında konut satışları azaldı

16 Kasım 2023 Perşembe

Konut Fiyat Endeksi temmuzda yüzde 7,3 arttı

18 Eylül 2023 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun