9.524,59 TRY BIST 100 BIST 100
4,52 CNY CNY CNY
34,69 EUR EUR EUR
32,57 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
88,76 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,28 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,43 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,97 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.496,44 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Plastik, Pencere ve Kapı Sektörünün Duayen İsmi Muzaffer Tamer

1999-2018 PÜKAD Pencere Kapı Sektörü Derneği Kurucu Başkanı olarak görev yapan sektörün duayeni ve PÜKAD Onursal Başkanı Dr. Muzaffer Tamer ile birlikte TÜYAP Fuar Merkezi’nde insaatnoktasi.com ziyaretçilerine özel söyleşi gerçekleştirdik.

 Plastik, Pencere ve Kapı Sektörünün Duayen İsmi Muzaffer Tamer

Sektörle ve bu yılki fuarla ilgili görüşlerini alarak kendisinin 89 yıllık bilgi birikimini, deneyimlerini sizler için derledik. İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeliğinden tutunda Türkiye de kurduğu Modern Kalıp Fabrikası ve Pimaş AŞ. görevine uzanan ve birçok şirketin mühendisi olarak görev yapan duayen gençler için eğitimin önemini vurguladı.

 


‘Doğru Eğitim ile Aşılmayacak Engel Yok’

Sektör tarafından oldukça tanınan bir kişiliksiniz gerek bilgi birikiminiz gerek deneyimlerinizle yüzlerce insanın hayatına dokundunuz. Sizleri henüz tanıyacak olan ziyaretçilerimize kısaca kendinizi anlatır mısınız?

1931 yılında Tarsus’ta doğdum. Hayatımın tümünü çalışmaya, öğrenmeye ve öğretmeye adadım. Gururla söyleyebilirim ki sektöre büyük hizmet sağladım. Sürekli yeni çalışmalar yaptım hiçbir zaman boşa vakit geçirmedim. İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde eğitimimi tamamladım. Eğitim aldığım dönemlere göre şunu söyleyebilirim ki en yüksek kalitede en verimli eğitimin olduğu yıllarda aldığım eğitimde büyük katkısını gördüm. Kaliteli eğitimin her şeyden önce geldiği kanaatindeyim. Şimdiki gençlere de naçizane tavsiyem öğrenmekten ve öğretmekten hiçbir zaman vazgeçmesinler. Bunca yıllık deneyimimi kaleme alıp bir kitap yazdım. Bilgi birikiminin benimle birlikte ölmesine müsaade etmek istemedim. Eğitim ve kariyer sürecinizde ne kadar uzun yolculuk geçirmiş olursanız olun bu bilgileri yeni nesillerle ve başkalarıyla paylaşmadıkça bir adım ileriye gitmeniz mümkün olmayacaktır.

 


PÜKAD Pencere Kapı Sektörü Derneği hakkında bizleri bilgilendirir misiniz?

PÜKAD Pencere Kapı Sektörü Derneği’nin kurulmasına öncülük etmemin en büyük sebebi sektörü bir çatı altında toplayabilmekti. PÜKAD Derneği 1999 yılında yedi büyük firma ile kuruldu. Üretimlerini Avrupa normlarına uygun standartlar çerçevesinde buluşturmak üretim, montaj, satış öncesi ve sonrası kaliteyi yükseltmek, bu konularda standartlar geliştirmek, tüketiciyi korumak gibi hedef oluşturarak bu derneği kurmaya karar verdik. Kurulduğu günden bu yana gerek sektör arasındaki iletişim gerekse birlikte büyümek adına birçok paydada buluştuk.


‘TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde Eş Zamanlı Olarak Açılan Avrasya Pencere, Avrasya Cam ve Avrasya Kapı Fuarı Beklediğimin Çok Üzerinde Bir Katılımla Bizi Gururlandırdı’

 


Bu yılki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde Eş Zamanlı Olarak Açılan Avrasya Pencere, Avrasya Cam ve Avrasya Kapı Fuarı’nı nasıl buldunuz kısaca değerlendirir misiniz?

Dünya ve ülke ekonomisinde yaşanan olumsuz hadiselerden dolayı açıkçası bu yıl fuarla ilgili beklentim yüksek değildi. Virüs tehditleri, ekonomik dalgalanmalara rağmen fuarın yoğun katılımı beni çok mutlu etti. Beklenenin çok üzerinde gerçekleşen katılım ve ziyaretlerle ilgili sektör 2020 yılının ilk çeyreğinde yılın geriye kalan diliminin güzel gececiğinin sinyallerini vermiş oldu. 

2019 yılı üreticiler için ve sektör için nasıl geçti?

2019 yılı sadece bizim sektör değil tüm sektörler için oldukça zor ve yorucu bir yıldı. Az öncede bahsettiğim ticaret savaşları, diplomatik gelişmeler ve virüs sebebi ile Dünya piyasalarının dalgalanması ülkemizi de derinden etkiledi. Bir evin en önemli ürünlerinden ikisi olan kapı ve pencere sektörü inşaat sektörü ile doğrudan etkili olduğu için inşaat sektöründe yaşanan kriz bizim sektörümüze de vurdu.

2020 yılından beklentileriniz neler, öngörülerinizi alabilir miyiz?

2020 yılı ilk çeyrekte olumlu gelişmeler gösterdi. İnşaat sektöründeki hareketlenmeler, sanayileşme adına atılan adımlar ve insanların ilgisi de 2020 yılının sonuna kadar ekonomide güzel gelişmeler yaşanacağına birer tanık diyebilirim. Kısaca bu yılın bir önceki yıla nazaran çok daha iyi geçeceğini öngörüyorum.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Avrupa Yeşil Bakır Zirvesi 13-14 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek

1 Mart 2024 Cuma

MiningWorld Russia Fuarı için geri sayım başladı!

19 Nisan 2024 Cuma

Marble İzmir 29. kez kapılarını açtı

18 Nisan 2024 Perşembe

Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul kapılarını açtı

18 Nisan 2024 Perşembe

Maden Türkiye Fuarı’nın Büyük Buluşmasına Hazır Mısınız?

17 Nisan 2024 Çarşamba
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun